Toteuta haaveidesi saunamökki

Saunamökki on helppo ja edullinen tapa aloittaa oman vapaa-ajan paikan rakentaminen. Pääset nauttimaan ensimmäisistä löylyistä nopeasti, ja ammattitaidolla rakennettu Honka-saunamökki palvelee sinua ja läheisiäsi pitkään.

Saunamökkimallit sopivat erilaisille tonteille: saunamökki rantamaisemaan tai metsätontille, pihasauna taajama- tai kaupunkitontille. Aloita suunnittelu valitsemalla mieluisa saunamökkimalli ja viimeistele tarvittaessa yksityiskohdat Hongan suunnittelijan kanssa.

Hirsisauna vai saunamökki?

Sana sauna merkitsee jokaiselle suomalaiselle jotakin. Onko sinun ihannesaunasi erillinen rantasauna, tunnelmallinen saunatupa, moderni edustussauna vai joku muu? Kun valitset tontillesi sopivaa saunamökkiä, mieti mihin käyttöön rakennus tulee nyt ja tulevaisuudessa.

Monen mielestä täydelliseen saunaelämykseen kuuluu myös viihtyisä terassi. Huolimatta siitä onko haaveenasi saunatupa kompaktille tontille, mökin yhteyteen kuuluva hirsisauna tai jotain aivan muuta, Hongan mökkimallistosta löydät kattavan valikoiman mökkimalleja ideoinnin tueksi.

Myös moni hirsimökki sisältää saunan. Silti erillinen saunamökki voi sopia käyttäjien tarpeisiin. Ideoi oma saunamökki yhdessä hirsirakentamisen asiantuntijoiden kanssa.

Upean Majakan toisesta kerroksesta voi saunomisen jälkeen ihailla ympärille avautuvaa maisemaa. Merinäköala toteutuu kauempanakin rannasta! Näkymää on jokaiseen ilmansuuntaan parvekkeen kiertäessä kaikilla sivuilla.Upean Majakan toisesta kerroksesta voi saunomisen jälkeen ihailla ympärille avautuvaa maisemaa. Merinäköala toteutuu kauempanakin rannasta! Näkymää on jokaiseen ilmansuuntaan parvekkeen kiertäessä kaikilla sivuilla.

Valitse saunamökki omien mieltymystesi mukaan

Sopiva saunamökki voi löytyä mallistosta tai se voidaan suunnitella omien ideoittesi pohjalta. Yksi on kuitenkin varmaa: hirsisaunat ovat suomalaisten kestosuosikkeja sekä vapaa-ajan tontilla että kaupungissa.

Kun teet päätöksiä siitä, minkälainen hirsisauna toteuttaa sinulle parhaat saunaelämykset, ota huomioon ainakin seuraavat asiat:

  • Tarvittavat tilat: sauna, pukuhuone/takkahuone, terassi
  • Hirsityyppi: pyöröhirsi vai lamellihirsi ja sen paksuus
  • Kiuastyyppi: kertalämmitteinen vai jatkuvalämmitteinen

Selkeälinjainen ja moderni Dyyni-sauna sopii joko sellaisenaan tai Dyyni-huvilan pariksi. Selkeälinjainen ja moderni Dyyni-sauna sopii joko sellaisenaan tai Dyyni-huvilan pariksi.
Kide avaa maiseman saunojan sielun joka sopukkaan. Ulkotilan takan lämmin liekki on osa avoterassia ja takan lämpö osa kodikasta kuistia vierashuoneen ja saunaosaston välissä. Kide avaa maiseman saunojan sielun joka sopukkaan. Ulkotilan takan lämmin liekki on osa avoterassia ja takan lämpö osa kodikasta kuistia vierashuoneen ja saunaosaston välissä.
Puolikuu-malliston parvellisesta saunasta avautuu maisemaikkunan kautta upeat näkymät ympäröivään luontoon ja myös parvelta on näkymät ulos. Parvellisessa mökissä on mukavasti majoitustilaa ja vessalla varustettuna se toimii hyvin myös vierasmökkinä.Puolikuu-malliston parvellisesta saunasta avautuu maisemaikkunan kautta upeat näkymät ympäröivään luontoon ja myös parvelta on näkymät ulos. Parvellisessa mökissä on mukavasti majoitustilaa ja vessalla varustettuna se toimii hyvin myös vierasmökkinä.
Persoonallisen Luoto-saunan muoto sai alkunsa ajatuksesta erottaa tupa ja sauna toisistaan väliköllä, jotta tupa ei kuumenisi liikaa erityisesti kesällä. Korkeaan osaan sijoitettu makuuparvi tekee tästä saunamökistä suoranaisen tilaihmeen.Persoonallisen Luoto-saunan muoto sai alkunsa ajatuksesta erottaa tupa ja sauna toisistaan väliköllä, jotta tupa ei kuumenisi liikaa erityisesti kesällä. Korkeaan osaan sijoitettu makuuparvi tekee tästä saunamökistä suoranaisen tilaihmeen.
Raipe-saunassa sauna ja tupa ovat erillisinä rakennuksina – näin tupakaan ei kuumene saunan ollessa käytössä koko illan.Raipe-saunassa sauna ja tupa ovat erillisinä rakennuksina – näin tupakaan ei kuumene saunan ollessa käytössä koko illan.

Kiinnostuitko? Pyydä yhteydenottoa


 
Julkaistu
14.2.2018