Mukavuutta lattiaan sähköisellä Uponor Comfort E -lattialämmityksellä

Kylmä lattia on epämiellyttävä ja voi aiheuttaa kylmyyden tuntua, vaikka lämpötila talossa olisikin ihan tavoitteen mukainen. Tämä lienee yksi suurimmista syistä, että lattialämmitys on yleistynyt uudisrakennuskannassa.

Uponor Comfort E on sähköinen lattialämmitys, jota voidaan käyttää silloin kun Vesikiertoisen lattialämmityksen toteuttaminen esimerkiksi pieniin yksittäisiin tiloihin ei ole teknisesti tai kustannussyistä mahdollista. Järjestelmästä löytyvät tuotteet sekä kuiva- että märkätiloihin.
 

1088668_inkku

Vain 2 tai 3 mm lisää korkeutta


Uponor Comfort E sisältää erittäin ohuen lämmitysmaton. Kuivatiloihin 2 mm korkea ja märkätiloihin 3 mm korkea vaihtoehto. Märkätiloihin tarkoitetussa matossa on liimapinta helpottamassa kiinnitystä lattiaan. Kuiva-asennuksessa käytettävän alumiinisen asennusmaton alle kannattaa laittaa 5 mm eriste energiatehokkuutta parantamaan, mikäli se korkeuden puolesta on mahdollista.

Mattoja on saatavana erillisenä tai valmiina pakettina, joka sisältää maton lisäksi älykkään termostaatin tarvikkeineen. Pakkauksessa on myös suojaputki sähköjohdon ja termostaatin lattia-anturin asennusta varten.

Nopeasti haluttu lämpötila

Uponor Comfort E -lattialämmityksellä lattia lämpenee nopeasti silloin kun lämpöä tarvitaan. Asennus on helppoa ja onnistuu lattiapinnoitteen uusimisen yhteydessä. Mattoja löytyy erikokoisia huoneen koon mukaan. Mattoa valitessa tulee huomioida, ettei sitä asenneta kiintokalusteiden alle. Yhteen termostaattiin voidaan kytkeä tarvittaessa useita mattoa.

Uutena on tarjolla myös irtokaapeli, joka soveltuu erityisen hyvin monimuotoisiin tiloihin ja asennusväliä muuttamalla saadaan kaapelin neliötehoa säädettyä kuhunkin tilaan soveltuvaksi. Ohuen kaapelin ansiosta laattaliimaa kuluu jopa 25-50% vähemmän kuin paksumpia kaapeleita käytettäessä.

Soveltuu käytettäväksi myös vesikiertoisen lattialämmityksen kanssa

Sähköinen lattialämmitys soveltuu asennettavasi myös samaan rakenteeseen vesikiertoisen lattialämmityksen kanssa. Vesikiertoisen ja sähköisen lattialämmityksen yhdistelmä on oivallinen ratkaisu esimerkiksi kylpyhuoneissa, joissa sähköisellä lattialämmityksellä voidaan vaivattomasti varmistaa tilan helppo ja nopea kesäaikainen lämmitys.

Uponor Comfort E: helppo ratkaisu lattialämmitykseen

  • Helppo asentaa uudis- ja saneerauskohteisiin.
  • Sopii kaikille lattiatyypeille.
  • Erittäin matalarakenteinen sähköinen lattialämmitys.
  • Lattia lämpenee nopeasti, vain muutamassa minuutissa.

Kokeile laskurin avulla oman tilasi menekki

Laskurin avulla määritellään tarvittavat matot ja niiden sijoittelu. Ensimmäisellä sivulla määritellään tilan muoto, mitat ja tyyppi.

Ylävalikosta siirtymällä määriteltyyn tilaan asetetaan ovet ja kalusteet. Vaihtoehtona on myös lämmittämätön alue, joka voi olla, vaikka kiintokomero, jonka alle ei lämmitysmattoa saa laittaa. Lisäksi valitaan ohjausyksikkö.

Ylävalikosta siirrytään tämän jälkeen kolmannelle sivulle, joka kertoo mattojen asettelun.

Neljänneltä sivulta löydät tarvikeluettelon.

Viidenneltä sivulta löydät tulostettavan version tarvikeluettelosta ja asennuskuvasta ja voit luoda siitä myös PDF-tiedoston.

Uponor Comfort E löytyy Rakentaja.fi Verkkokaupasta

Tuote on saatavissa Verkkokaupasta

 
Julkaistu
15.4.2019