• Etusivu
  • LVI

Ilmalämpöpumppu tuo merkittävää säästöä sähkölämmittäjälle

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö NIBE Energy Systems Oy
Päivitetty 19.09.2023
20182_51537.jpg

Ilmalämpöpumpulla säästät vuosittain lämmityskustannuksissa sekä tarvittaessa jäähdytät sisäilmaa.

Talvikuukausina koti kaipaa usein lisää lämpöä – nopeasti, tehokkaasti ja mielellään myös edullisesti. Ilmalämpöpumppu onkin tässä tarkoituksessa hyvä valinta lähes taloon kuin taloon. Erityisen suosittu se on sähkölämmitteisten talojen lisälämmönlähteenä.

Miksi ilmalämpöpumppu?

Ilmalämpöpumppu on melko edullinen investointi ja tuottaa lämpöä hyvällä hyötysuhteella, mutta se toimii lisälämmönlähteenä ja tarvitsee rinnalleen päälämmönlähteen. Ilmalämpöpumppua voi käyttää myös viilennykseen. Pumpun hintaan vaikuttavat muun muassa teho, ominaisuudet, ulkonäkö ja laatu.

Lue myös:Lämpöä 1850-luvun rakennukseen ilmalämpöpumpuilla

Vesikiertoiseen lämmönjakoon siirtyminen mahdollistaa maalämmön tai ilma-vesilämpöpumppulämmityksen, mutta mikäli suorasähkölämmitteisessä talossa halutaan säästöjä nopeasti ja pienellä investoinnilla, ilmalämpöpumppu on sopiva lämpöpumppuvaihtoehto lämmityskulujen pienentämiseen.

Sähkö- tai öljylämmitteisen talon lämmityslaskussa voidaan säästää ilmalämpöpumpun avulla merkittävästi. Kun ilmalämpöpumpun vuosihyötysuhde (SCOP) on yli 5, kuten GENERAL KH09 -mallissa, lämpöpumppu viisinkertaistaa sähköenergian lämmöksi.

+ edullinen hankkia ja käyttää lämmittämiseen
+ voidaan myös käyttää viilennykseen
+ puhdistaa huoneilmaa

GENERAL NORDIC -malliston ilmalämpöpumput on suunniteltu pohjoisen vaativiin oloihin.
GENERAL NORDIC -malliston ilmalämpöpumput on suunniteltu pohjoisen vaativiin oloihin.

Kuka ilmalämpöpumpun asentaa?

Ilmalämpöpumppu voidaan asentaa lähes millaiseen taloon tai huvilaan tahansa. Yhtiömuotoisissa kodeissa (esimerkiksi rivi- ja kerrostaloissa) yhtiöt voivat asettaa ehtoja ja rajoitteita laitteen asennukselle.

Pumpun asentaa ammattilainen. Se luokitellaan kylmälaitteeksi, jolloin asentajalla tulee olla pätevyys. Ilmalämpöpumpun takuun ehtona on yleensä, että laitteen on asentanut alan ammattilainen. Myös vahinkotilanteissa, kuten vesivahingossa ja tulipalossa, vakuutusyhtiö saattaa kieltäytyä korvaamasta itse asennetun pumpun aiheuttamaa vahinkoa. Virheellisesti asennettu ilmalämpöpumppu ei myöskään toimi toivotulla tavalla.

Ilmalämpöpumpun asentaa aina ammattilainen.
Ilmalämpöpumpun asentaa aina ammattilainen.

Miten ilmalämpöpumppua huolletaan?

Ilmalämpöpumppu koostuu ulko- ja sisäyksiköstä. Sisäyksikön suodattimet tulisi puhdistaa noin kuukauden välein, käyttöolosuhteista riippuen. Ulkoyksikön päälle kertyneet roskat kannattaa puhdistaa ja pakkasilla huolehtia, etteivät sulamisvedet pääse jäätymään korkeaksi keoksi pumpun eteen. Pumppu tulisi huollattaa myös ammattilaisella noin 1–4 vuoden välein. Ilmalämpöpumpun asennuksesta ja huollosta voi tehdä kotitalousvähennyksen.

Katso video ilmalämpöpumpun kunnossapidosta >>>

Info

Info

Löydä omaan kotiisi sopiva ilmalämpöpumppu

Kun hyödynnät ulkoilman energiaa ilmalämpöpumpun avulla, voit lämmittää tai viilentää kotisi kustannustehokkaasti ja ympäristöystävällisesti sekä saada täydellisen sisälämpötilan vuodenajasta riippumatta.

GENERAL NORDIC -malliston ilmalämpöpumppumallit KH ja KM tuottavat lämpöä jopa -30 asteen pakkasessa. Ne on tehty tuomaan säästöä suorasähkö- ja öljylämmitystaloihin. Lisäksi valikoimasta löytyy viilennysmalli KMCC, joka sopii muun muassa kerros-, rivi- tai pientaloasuntoon helteiden helpottajaksi, kun lämmityksestä huolehtii esimerkiksi poistoilmalämpöpumppu tai kaukolämpö. GENERAL-ilmalämpöpumput ovat erittäin hiljaisia sekä sisällä että ulkona, ja laitteilla on 5 vuoden takuu.

NIBE auttaa sinua mielellään sopivan lämpöpumpun ja asennusliikkeen löytämisessä.

Huomio

Huomio

Joutuuko uutta lämpöpumppua odottamaan?

NIBE lämpöpumppua ei tarvitse odottaa, sillä laitteita löytyy varastosta Suomesta.

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Lähteet: Motiva, Suomen Lämpöpumppuyhdistys SULPU ry, laitevalmistajat ja jälleenmyyjät.

NIBE Energy Systems Oy
LVI
ilmalämpöpumppu
lämmitys
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Sisätilojen sopiva lämpötila ja toimiva ilmanvaihto ovat oleellinen osa asumisviihtyisyyttä ja terveellistä kotia. Arki helpottuu, kun kodin tärkeitä toimintoja voi valvoa ja tarvittaessa säätää samasta paikasta – myös etänä.
Mitä lisäturvaa voit saada lämpöpumpullesi?
NIBE tarjoaa kuluttajille NIBE Energy Systems Oy:n maahantuomalle, Suomessa asennetulle uudelle NIBE lämpöpumpulle ilmaisen NIBETURVAn, joka on voimassa aina laitteen kuudenteen käyttövuoteen saakka. Lämpöpumpun omistajan tarvitsee vain rekisteröidä lämpöpumppu NIBETURVAan. Kuuden vuoden NIBETURVAan sisältyy takuuaika ja ilmainen lisävakuutus, kun uusi laite on rekisteröity NIBETURVAan ehtojen mukaisesti. Lisäksi tarvitaan koti- tai kiinteistövakuutus, joka korvaa LVI-laitteen äkillisen ja ennalta-arvaamattoman rikkoutumisen.
20132_33899.jpg
Mikä lämmitysratkaisu sopii sinulle parhaiten?
Se riippuu luonnollisesti useista eri tekijöistä: kuinka suuri talosi on, missä päin maata se sijaitsee, rakennatko uutta, vaihdatko vanhan kattilan vai säilytätkö sen, jne. Tästä näet hieman yksinkertaistettuna, mikä täyttää parhaiten sinun tarpeesi. Tarkempia neuvoja ja ehdotuksia saat lähimmältä NIBE-jälleenmyyjältä.
Sisätilojen sopiva lämpötila ja toimiva ilmanvaihto ovat oleellinen osa asumisviihtyisyyttä ja terveellistä kotia. Arki helpottuu, kun kodin tärkeitä toimintoja voi valvoa ja tarvittaessa säätää samasta paikasta – myös etänä.
Lämmintä vettä vain hana avaamalla - luksusta
Lämmin suihku tai rentouttava kylpy ovat arkipäivän ylellisyyttä, joita olemme tottuneet pitämään itsestään selvyytenä – kunnes ne jostain syystä eivät toimikaan. Haluamme lämminvesivaraajan, joka tekee vain tehtävänsä, jotta lämmintä vettä on riittävästi talouden kaikkiin tarpeisiin. lämminvesivaraajan on toimittava vuosia, riippumatta veden laadusta. Lisäksi sen tulee olla tyylikäs, edullinen ja helposti asennettava.Lämminvesivaraajan on toimittava vuosia, riippumatta veden laadusta. Lisäksi sen tulee olla tyylikäs, edullinen ja helposti asennettava.
20194_57243.jpg
Ota uusiutuvaa energiaa käyttöön - Aloita säästäminen nyt!
Ympäristö on valtava energianlähde. Jopa silloin, kun lämpötila ulkona on alhainen, on maassa ja ilmassa riittävästi lämpöä käytettäväksi lämmitykseen. Lämpöpumput käyttävät tätä energian lähdettä käyttöveden lämmitykseen ja keskuslämmitykseen.Ota uusiutuvaa energiaa käyttöön - Aloita säästäminen nyt!Lämpöpumput toimivat niin tehokkaasti, että sinulla on miellyttävä lämpö 365 päivää vuodessa. Kun niillä on pääsy maassa ja ilmassa olevaan lämpöön, tuottavat ne suuren osan koko lämpöenergiasta sieltä - uudistuvasti ja ilmaiseksi.
20165_46569.jpg
Pieni vaiva, suuret säästöt
Voiko uusiutuvaa energiaa käyttää kodin lämmitykseen ja jäähdytykseen? Ilmalämpöpumpulla tämä onnistuu. Lisäksi sillä pienennät energiakustannuksia ympäristöä ja ilmastoa säästävällä tavalla.Ilmalämpöpumpun asennus ei vaadi suuria toimenpiteitä tontillasi eikä talossasi. Investoinnista tulee nopeasti kannattava ja pääset nauttimaan paremmasta sisäilmasta heti asennuksen jälkeen.
20229_79494.jpg
Säästöä sähkönkulutukseen - näillä vinkeillä onnistut
Kun sähkön hinta nousee, kasvavat myös asumiskustannukset. Sähkösopimuksella on merkittävä vaikutus energialaskun suuruuteen, mutta omia kulutustottumuksia muokkaamallakin laskun pienentäminen on mahdollista.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton