Valitse vedeneristysjärjestelmä käyttökohteen ja työtavan mukaan

Vedeneristyskerroksen on oltava kestävä, joustava ja yhtenäinen rakennusosien liitosten sekä läpivientien osalta. Tällä varmistetaan, ettei kosteus pääse rakenteisiin. Tärkeää on valita laadukkaat tuotteet asennukseen.
 

Käytä sertifioituja tuotteita ja ammattiasentajaa

Märkätilojen vedeneristys tehdään ympäristöministeriön laatiman asetuksen mukaisesti, tavarantoimittajan ohjeita noudattaen. Käyttämällä sertifioituja vedeneristystuotteita ja työsuoritukseen ammattitaitoista asentajaa varmistat märkätilojen oikean toiminnan.

Kun märkätilan pintamateriaaliksi tulee keraaminen laatta, ovat Kiillon vedeneristystuotteet oikea valinta. Kaikki järjestelmät sisältävät eri työvaiheisiin toisiinsa sopivat ja testatut tuotteet. Säästät aikaa, kun saat koko järjestelmän alusta loppuun samalta valmistajalta. Lisäksi työsi helpottuu ja varmistat tasaisen korkean laadun ja hyvän lopputuloksen.


Normaaleissa, lämpimissä sisätiloissa olevat kylpy-, suihku- ja muut pesutilat sekä löylyhuoneet:

Kiilto Kerafiber vesiohenteinen mikrokuituvahvistettu käyttövalmis vedeneriste
Kiilto KeraPro nopeasti kuivuva pikavedeneriste

Edellä mainittujen lisäksi osan vuodesta kylmillään olevat märkätilat, kuten kesämökkisaunat, sekä ulkotilat kuten terassit ja parvekkeet:

Kiilto Keramix sisätilat, ulkotilat ja kylmilleen jäävät sisätilat

 

Tutustu vedeneristyksen asennukseen

Vedeneristyksen työvideoista löydät kaikki kylpyhuoneremontin työvaiheet: vanhojen seinä- ja lattiapintojen poistamisesta aina uuden pinnan laatoitukseen saakka. Katso myös märkätilojen rakennekuvat.


Saumoihin M1-sisäilmaluokiteltu saniteettisilikoni

Märkätilan viimeistelyvaiheessa laatoituksen jälkeen saumakohdat tiivistetään silikonimassalla. Myös tässä valitulla tuotteella on tärkeä merkitys lopputuloksen laadun varmistamisessa.
 
Kiilto on tuonut ensimmäisenä toimijana markkinoille märkätiloihin soveltuvan M1-luokitellun saniteettisilikonin. M1-luokitus kertoo tuotteen vähäpäästöisyydestä ja sen tavoite on edistää vähäpäästöisempien rakennusmateriaalien tuotekehitystä. Samalla se pyrkii ohjaamaan rakennusprojekteissa käytettävien materiaalien valintaa sisäilman kannalta parempaan suuntaan.
 
Kiilto Silicone on M1-sisäilmaluokiteltu, homesuojattu, hajuton ja neutraali silikonimassa liikuntasaumoihin ja tiivistykseen. Massa omaa erinomaiset levitys- ja työominaisuudet. Värit vastaavat Kiilto Saumalaastien värejä. Tuote soveltuu myös ulos.
 

 
Julkaistu
18.6.2018