Valitse vedeneristysjärjestelmä käyttökohteen ja työtavan mukaan

Vedeneristyskerroksen on oltava kestävä, joustava ja yhtenäinen rakennusosien liitosten sekä läpivientien osalta. Tällä varmistetaan, ettei kosteus pääse rakenteisiin. Tärkeää on valita laadukkaat tuotteet asennukseen.

Käytä sertifioituja tuotteita ja ammattiasentajaa

Märkätilojen vedeneristys tehdään ympäristöministeriön laatiman asetuksen mukaisesti, tavarantoimittajan ohjeita noudattaen. Käyttämällä sertifioituja vedeneristystuotteita ja työsuoritukseen ammattitaitoista asentajaa varmistat märkätilojen oikean toiminnan.

Kun märkätilan pintamateriaaliksi tulee keraaminen laatta, ovat Kiillon vedeneristystuotteet oikea valinta. Kaikki järjestelmät sisältävät eri työvaiheisiin toisiinsa sopivat ja testatut tuotteet. Säästät aikaa, kun saat koko järjestelmän alusta loppuun samalta valmistajalta. Lisäksi työsi helpottuu ja varmistat tasaisen korkean laadun ja hyvän lopputuloksen.


Normaaleihin, lämpimissä sisätiloissa oleviin pesutiloihin sekä löylyhuoneisiin soveltuvat:

Kiilto Kerafiber, joka on vesiohenteinen mikrokuituvahvistettu käyttövalmis vedeneriste pesuhuoneiden, saunojen ja vastaavien märkätilojen lattia- ja seinäpintojen vedeneristyksiin ennen laatoitusta.

Kiilto KeraPro Pikavedeneriste, joka on uuden sukupolven 1-komponenenttinen, nopeasti kuivuva vedeneriste märkätilojen vedeneristyksiin sisätiloissa ennen laatoitusta käsi- sekä koneelliseen (ruisku) levitykseen.

Edellä mainittujen lisäksi osan vuodesta kylmillään oleviin märkätiloihin, kuten kesämökkisaunoihin, sekä ulkotiloihin kuten terasseille ja parvekkeille soveltuu:

Kiilto Keramix, joka on erittäin nopeasti kuivuva 2-komponenttinen tela-/sivellinlevitteinen vedeneriste sisä- ja ulkotilojen vedeneristyksiin ennen laatoitusta soveltuen myös ilmavuotokorjauksiin.

Massat läpivientien ja saumakohtien tiivistämiseen


Uutta: Märkätilan läpiviennit tiiviiksi liimamassalla
Läpiviennit ovat yksi märkätilarakentamisen kriittisistä vaiheista. Luotettavan vedeneristyksen takaamiseksi niiden tiiviydestä on huolehdittava erityisen tarkasti. Perinteisesti märkätilan läpivientien tiivistykset on tehty valmiilla läpivientikappaleilla tai nurkkavahvikenauhasta leikkaamalla sekä vedeneristeellä.

Kiillon kehittämän uuden XPU Liima- ja tiivistemassan ansiosta läpivientien tiivistykset on nyt mahdollista tehdä myös 1-komponenttisilla vedeneristeillä ilman läpivientivahvikkeita. Tämä nopeuttaa ja helpottaa työvaihetta ja samalla koko remonttia.

Saumoihin M1-sisäilmaluokiteltu saniteettisilikoni
Märkätilan viimeistelyvaiheessa laatoituksen jälkeen saumakohdat tiivistetään silikonimassalla. Myös tässä valitulla tuotteella on tärkeä merkitys lopputuloksen laadun varmistamisessa.

Kiilto on tuonut ensimmäisenä toimijana markkinoille märkätiloihin soveltuvan M1-luokitellun saniteettisilikonin. M1-luokitus kertoo tuotteen vähäpäästöisyydestä ja sen tavoite on edistää vähäpäästöisempien rakennusmateriaalien tuotekehitystä. Samalla se pyrkii ohjaamaan rakennusprojekteissa käytettävien materiaalien valintaa sisäilman kannalta parempaan suuntaan.

Kiilto Silicone on M1-sisäilmaluokiteltu, homesuojattu, hajuton ja neutraali silikonimassa liikuntasaumoihin ja tiivistykseen. Massa omaa erinomaiset levitys- ja työominaisuudet. Värit vastaavat Kiilto Saumalaastien värejä. Tuote soveltuu myös ulos.

Tutustu vedeneristyksen asennukseen

Vedeneristyksen työvideoista löydät kaikki kylpyhuoneremontin työvaiheet: vanhojen seinä- ja lattiapintojen poistamisesta aina uuden pinnan laatoitukseen saakka. Katso myös märkätilojen rakennekuvat. 
Julkaistu
31.10.2018