LEVEL – ajatonta skandinaavista designia ja ekologisesti kestäviä valintoja


Kastellin uusi LEVEL-mallisto on suunniteltu ekologista, tyylikästä ja modernia omakotiasumista arvostaville. Uuden malliston arkkitehtonisena lähtökohtana on pelkistetty rakennusmassa, johon on suunniteltu erilaisia syvennyksiä, kuten terasseja ja lasitettuja kuisteja. Sisä- ja ulkotilojen rajaa on häivytetty ja rakennuksista avautuvat näkymät ja luonto saavat suuremman roolin. Kaikissa malliston taloissa neliöt on käytetty tehokkaasti, tilan tunteesta tinkimättä.
 
”Tasokkaan asumisen trendinä on edelleen ekologisuus ja se onkin otettu LEVEL-malliston suunnittelun lähtökohdaksi. LEVEL-mallistossa puu näkyy kaikkialla – puun käyttäminen rakentamisessa on yksi keino hillitä kasvihuonepäästöjä ja säästää rakentamiseen kuluvaa energiaa”, kertoo LEVEL-malliston suunnitellut arkkitehti Antti Heikkilä.

Tutustu Kastelli-talojen mallistoon

Tilaa Kastelli-taloesite

Kastellin Level-mallistossa neliöt on käytetty tehokkaasti tilan tunteesta tinkimättä.Kastellin Level-mallistossa neliöt on käytetty tehokkaasti tilan tunteesta tinkimättä.

Hyvä sisäilma on kodin onni

Yhä useampi talonrakentaja on alkanut kiinnittää huomiota myös kodin sisäilman laatuun.
 
”LEVEL-malleissa hyödynnetään puun hyviä ominaisuuksia monella tavalla. Collection-sisustusvalikoimassa on uusia hengittäviä puupaneeleita, joilla saat kotiisi paitsi näyttävyyttä, myös puun suotuisan vaikutuksen huoneilman laatuun. Hyvä sisäilma saavutetaan, kun taloon valitaan Kastellin GREEN -rakenne. Selluvillaeriste toimii kosteutta tasaavana elementtinä hirsirakenteen tapaan ollen kuitenkin huomattavasti energiatehokkaampi ratkaisu”.
 
LEVEL-mallin ekologisuus näkyy myös minimaalisena energiankulutuksena.
 
”Malliston taloihin on saatavana erilaisia aurinkoa, ilmaa ja maalämpöä hyödyntäviä lämmitysratkaisuja. Myös sähköauton latauspiste löytyy lisävarustelistalta valmiiksi asennettuna”, Heikkilä kertoo.

Kastelli Level 135:n olokeittiö.Kastelli Level 135:n olokeittiö.
Kastelli Level 96:n makuuhuone.Kastelli Level 96:n makuuhuone.

Jatkettu kesä ja tehokkaat neliöt

LEVEL-malliston taloissa sisä- ja ulkotilojen rajaa on häivytetty: taloissa on suuret ikkunat ja mahdollisuus monenlaisiin terassiratkaisuihin. Rakennuksesta avautuvat näkymät ja luonto saavat täten suurempaa roolia.
 
”Lasitetut terassit ovat kiinteä osa arkkitehtuuria, eivät irrallisia elementtejä. Lasitetulla terassilla kesäsi alkaa aiemmin ja päättyy myöhemmin. Huolimatta suurista ikkunapinnoista suunnittelussa on huomioitu ylimääräisen lämpökuormittumisen estäminen: korkeat ikkunat sijaitsevat pääasiassa syvennyksissä, jolloin suora auringonvalon aiheuttama lämpökuorma leikkautuu”, Heikkilä sanoo.
 
LEVEL-mallisto on suunniteltu toimimaan kaikenlaisissa elämäntilanteissa – huolellinen suunnittelu mahdollistaa neliöiden tehokkaan käytön. Tilat ovat tehokkuudesta huolimatta avaria suurten ikkunoiden ja korkeamman huonekorkeuden vuoksi. Malliston taloissa myöskään käytävät eivät vie turhaa tilaa.
 
”Kaikki pohjaratkaisut ovat muunneltavia. Huoneiden lukumäärää on mahdollista säätää elämäntilanteesi mukaan. Tarvittaessa suurempikin perhe saadaan mahtumaan näihin tehokkaisiin neliöihin tai voit ottaa anopin tai isoisän pidemmäksi ajaksi vieraaksi. Tarjolla on myös runsaasti erilaisia esteettömiä yksitasoisia ratkaisuja, joissa ulos lasitetulle terassille pääsee vaivattomasti myös pyörätuolissa”.

Tutustu Kastelli-talojen mallistoon

Tilaa Kastelli-taloesite

Kastelli Level 135Kastelli Level 135
Kastelli Level 96Kastelli Level 96
 
Julkaistu
15.1.2018