Milloin on paras aika hankkia terassilasit?

Lasitettu terassi tuo kotiin kaivattua lisätilaa. Keväisin terassilla on ihana viettää aikaa ystävien ja perheen kesken, kun taas talvisin sen voi sisustaa lämpöiseksi pesäksi. Talvella terassi taipuu myös säilytystilaksi, jossa kalusteet tai vaikkapa polkupyörä säilyvät moitteettomina läpi kylmän kauden. Mutta milloin terassilasit kannattaa hankkia? Entä miten terassilasien talviasennus eroaa kesästä?

Talvella asennetut terassilasit mahdollistavat myös uuden terassin sisustamisen valmiiksi tulevaa terassikautta varten. Talvella asennetut terassilasit mahdollistavat myös uuden terassin sisustamisen valmiiksi tulevaa terassikautta varten.

Onnistuuko terassilasien asentaminen talvella?

Lasitetun terassin voi asentaa aivan yhtä hyvin niin kesällä kuin talvellakin. Suurin ero kesä- ja talviasennuksen välillä on, että talviaikaan oma terassilasitus on mahdollista toteuttaa nopeammin, kun asentajien aikatauluissa on enemmän joustovaraa.

Myös terassilasien asennukseen liittyvät pakolliset lupatoimenpiteet hoituvat tyypillisesti talviaikaan nopeammin. Lupaprosessin nopeuteen ei voi itse juurikaan vaikuttaa, sillä luvan saannin kesto vaihtelee kunnasta riippuen. Joidenkin kuntien rakennusvalvonnassa voi olla hyvinkin ruuhkaista esimerkiksi keväisin juuri sesonkiaikana.

Terassilasien talviasennus käynnissä.Terassilasien talviasennus käynnissä.

Varaslähtö kevääseen terassilasien talviasennuksella

Kun terassilasit hankkii jo talvella, tulee kevään tuntukin aikaisin kotiin. Lasiterassilla pääsee istutuspuuhiin jo hyvissä ajoin, vaikka ulkona maa olisikin vielä jäässä. Talvella asennetut terassilasit mahdollistavat myös uuden terassin sisustamisen valmiiksi tulevaa terassikautta varten. Kun terassilasit asennetaan talvella, on käytössä välittömästi lisää tilaa. Lasitetulle terassille voi talven ajaksi säilöä vaikkapa pihakalusteet. Talvinen terassi on myös mahtava paikka saunan jälkeiseen vilvoitteluun, ja kun joulun pyhinä alkaa jääkaapista loppua tila, voi juhlaherkut viedä väliaikaisesti terassin puolelle.

Terassi ei ole vain kesähuone

Terassilasien asennuksen painottuminen kesälle selittyy osittain sillä, että moni mieltää terassin kesähuoneeksi. Terassilaseja aletaan usein miettiä keväällä, jolloin samoissa aikeissa on liikkeellä muitakin.

Suomessa terassilasituksesta saa muutenkin eniten irti keväällä ja syksyllä, kun ulkona on vielä turhan vilpoisa keli. Kesäkeleillä on mukavampi nauttia lämmöstä ja auringosta.

Paras ensiaskel terassilasien hankintaan onkin pyytää asiantuntija käymään paikan päällä kohteessa. Asiantuntijalta saat paitsi tietoa paikkakunnan käytänteistä, myös apua toimivan ja käytännöllisen terassin suunnitteluun.

terassi_syksy

4 kovaa syytä asentaa terassilasit talvella

Mietityttääkö ajatus terassilasien talviasennuksesta? Tässä neljä keskeistä syytä valita talvi:

1. Talviasennus suojelee pihaa: Kun maa on jäässä, pensaat ja perennat säilyvät ja nurmikko pysyy kunnossa.
2. Luvanhaku: Mahdollisesti tarvittavat luvat hoituvat tyypillisesti nopeammin talvella. Lupaprosessin nopeuteen ei toki voi itse juurikaan vaikuttaa. Lue terassilasituksen lupa-asioista tarkemmin lisää Terassilasituksen lupatoimenpiteet -oppaasta
3. Asentajia on varmemmin vapaana: Talvella, kun muu rakentaminen on hiljaisempaa, asentajien aikatauluista voi neuvotella joustavammin.
4. Lasiterassille kevät saapuu aikaisemmin: Istutuspuuhiin pääsee hyvissä ajoin, kun uusi lasiterassi on valmiina ottamaan kevään vastaan silloin, kun ulkona maa on vielä jäässä.


Haluan lisätietoa


 
Julkaistu
17.8.2018