Testaa, miltä tiiliseinäsi näyttäisi

Tiilitekstuuri-työkalukalulla voit testata, miltä talosi julkisivu näyttäisi erivärisillä tiilillä tai saumaväreillä. Tiilitekstuurin avulla näet helposti limityksen vaikutuksen talon ilmeeseen tai saumavärin ja tiilen yhteensopivuuden. Myös sauman paksuuden vaikutuksen ulkonäköön näet kokeilemalla eri vaihtoehtoja. Tiililadontakuvan voi myös tallentaa 3D-mallinnokseksi.
 

Wienerbergerin Tiilitekstuuri-työkalu avaa uusia mahdollisuuksia tiiliseinän visualisointiin.Wienerbergerin Tiilitekstuuri-työkalu avaa uusia mahdollisuuksia tiiliseinän visualisointiin.

Wienerbergerin Tiilitekstuuri-työkalu tarjoaa valtavan määrän vaihtoehtoja. Voit valita yli 50 tiilivaihtoehdosta ja 19 saumaväristä mieleisesi yhdistelmän muiden tiilijulkisivun ulkonäköön vaikuttavien vaihtoehtojen lisäksi.

Poltetun tiilen useat limitys- ja saumausvaihtoehdot mahdollistavat julkisivuun yksilöllisen ilmeen. Limitys yhdessä laastin kanssa sitoo yksittäiset tiilet yhtenäiseksi rakenteeksi. Tiililimityksiä on useita erilaisia. Yleisimmät juoksulimitystavat ovat 1/2-kiven tai 1/3-kiven porrastus. Ohjelmassa voit myös katsoa muiden limitystapojen vaikutuksen ulkonäköön. Näet millainen vaikutus on esimerkiksi koko kiven juoksulimityksellä tai sekalimityksellä.

Eräs nykyään käytetty limitystapa on myös votsi, joka ei itse asiassa ole limitys lainkaan. Siinä kaikki pystysaumat sijoittuvat samoille kohdille, ja tiilet saumoineen muodostavat säännöllisen ruudukon. Votsia voidaan käyttää vain, jos rakenteeseen ei kohdistu ulkopuolisia kuormia ja tällöinkin se on vahvistettava raudoituksella. Ohjelma tarjoaa votsilimitys- tai puolen kiven votsilimitysvaihtoehdon.

Limityksen merkitys julkisivun ulkonäköön

Tiilitekstuurilla havainnollistaa helposti valitsemansa tiilen juoksulimitysten vaikutuksen ulkonäköön.Tiilitekstuurilla havainnollistaa helposti valitsemansa tiilen juoksulimitysten vaikutuksen ulkonäköön.

Lisäksi ohjelmassa valitaan vaaka- ja pystysauman paksuudet. Ohjelma tarjoaa valmiiksi 15 mm paksuutta. Vaaka- ja pystysaumojen nimellispaksuus on yleislaastia käytettäessä 12-18 mm. Voit myös testata, miten sauman paksuus vaikuttaisi tiiliseinäsi ulkonäköön. 

Ohjelma on erittäin hyvä työkalu tiilijulkisivun suunnittelun ensiaskeleeksi ja vaihtoehtojen testaaminen on mielenkiintoista ja avartavaa.

 

 
Julkaistu
11.11.2019