Uponorin viivytyssäiliöllä varastoit kasveille oman juomaveden


Puhdas juomavesi on välttämättömyys, mutta se on myös rajallinen luonnonvara, jota kannatta säästää ja suojella. Joudumme kuitenkin käyttämään sitä esimerkiksi nurmikon ja kasvien kasteluun, jolloin vesilasku vain kasvaa. Uponor-viivytyssäiliön avulla voit varastoida sadevettä, jolloin saat vaihtoehtoisen ja vieläpä ilmaisen vedenlähteen, jota voit käyttää aina tarpeen mukaan.

Hulevesien viivytyssäiliö toimii erinomaisesti sadevesienkeräyssäiliönä.Hulevesien viivytyssäiliö toimii erinomaisesti sadevesienkeräyssäiliönä.

Kerää sadevesi talteen puutarhan ja kasvimaan läheisyyteen

Uponor-viivytyssäiliön ansiosta sinun ei tarvitse käyttää juomavettä nurmikon, kukkien ja kasvien kasteluun. Sen sijaan maahan voidaan asentaa säiliö, johon johdetaan rakennuksen katolta tulevat sadevedet. Ylivuotoputki varmistaa, että säiliön vesimäärä ei koskaan nouse määrätyn tason yläpuolelle. Kun liität säiliöön pumpun, saat oman – ja ennen kaikkea ilmaisen – vedenlähteen!

Suomessa sataa keskimäärin n. 500-650 mm vuodessa. Ravinteikas sadevesi on mitä parhain kasteluvesi kukille ja kasveille, joten miksi sitä ei hyödynnettäisi. Sijoittamalla sadevesisäiliön lähelle kasvimaata tai puutarhaa, voit kätevästi hyödyntää kerätyn sadeveden kukkien ja kasvien kasteluun. Samalla säästät pohjavesivarastoja.

Helppo asentaa ja ylläpitää

Viivytyssäiliö on valmistettu polyeteenistä, joka on kulutusta kestävä ja kevyt materiaali. Siten asennus käy helposti. Säiliön nostamiseen ei tarvita suuria koneita. Edistyksellisen muotoilun ansiosta et tarvitse suurta kaivantoa, asennus hoituu helpoiten kevyellä asennuskalustolla. Asennussyvyys on maksimissaan 1 m.

Säiliön ylläpito ei edellytä suuria ponnisteluja. Polyeteenistä valmistettu säiliö kestää monia vuosia, ja on niin joustava, että se kestää (esim. lämpötilanvaihteluista johtuvia) maaperän muutoksia.

Kompakti paketti

Uponor-viivytyssäiliö on kompakti kokonaisuus ja asennusvalmis ratkaisu. Säiliössä on tulo- ja lähtöyhteet valmiina. Viivytyssäiliö liitetään ränni- tai sadevesikaivolta tulevaan hulevesiputkeen ennen kunnallistekniikkaa.

Viivystysäiliön ankkuroimiseen paikoilleen käytetään Uponor-ankkurointijärjestelmää (1003563). Ankkuroimiseen tarvitaan kaksi ankkurointipakettia. Ankkurointipaketti sisältää kaksi ankkurointilevyä sekä räikkäkiristimellä varustetun sidontaliinan. Asennusohjeet tulevat ankkurointijärjestelmän mukana.
Tekniset tiedot
• Maksimiasennussyvyys on 1 m
• Säiliön tilavuus 3 m3
• Paino 170 kg
• Mitat 2400 x 1630 x 1310 mm
• Säiliön pohjasta ylivuotoputken alapintaan 900 mm

stormwater tank 33 66 img small desktop_inkku pieni
 
Julkaistu
11.6.2018