Kevytrakenteisen kiertoilmatakan voi sijoittaa lähes mihin tahansa

Tulikiven Pielinen-takkamallisto koostuu neljästä pienikokoisesta kiertoilmatakasta, jotka sopivat monipuoliseen lämmittämiseen – myös mökille. Toisin kuin perinteisissä kamiinoissa niiden paksu vuolukivikuori varaa lämpöä pitkään hiilloksen sammuttua. Lisäksi etuna on kevytrakenteisuus, minkä vuoksi takan voi sijoittaa helposti lähes mihin tahansa.

Henka.Henka.

Poikkeuksellisen varaava kiertoilmatakka ei vaadi perustuksilta paljoa

Pielinen-malliston kiertoilmatakkojen lämmitystapa yhdistää kiertoilman ja varaavan takan hyödyt. Varsinaisiin varaaviin takkoihin verrattuna niiden etuja ovat kompaktit mittasuhteet ja kevyempi paino. Kevytrakenteiset kiertoilmatakat eivät vaadi perustuksilta yhtä paljon, joten ne voi sijoittaa lähes mihin tahansa tilaan. Alustaksi sopii jopa puulattia, koska takka ei kuumene liikaa alaspäin. Tulikiven takat toimitetaan asennusvalmiina, joten itse asennus sujuu nopeasti.

– Kiertoilmatakka luovuttaa lämpöä saman tien, heti puiden sytytyksestä lähtien. Kiertoilmatakkoja ei yleensä ole suunniteltu varaamaan lämpöä, mutta Tulikiven kiertoilmatakoissa on paksu vuolukivikuori ja mahdollisuus lisätä lämmönvarausmassaa. Siksi ne myös varaavat lämpöä ja luovuttavat sitä hiljalleen säteilylämpönä. Tarvittava palamisilma voidaan johtaa takkaan suoraan ulkoa. Näin se ei häiritse talon tai mökin ilmanvaihtojärjestelmää, kertoo malliston suunnitellut Tulikiven Design Manager Mika Moilanen.
 

Lamu.Lamu.

Pääosassa kameleonttimainen vuolukivi

Pielinen-mallistoon kuuluu neljä erilaista vuolukivistä kiertoilmatakkaa: Henka, Lamu, Jokka ja Kammi. Niiden muotoilussa kaikki ylimääräinen koristeellisuus on riisuttu pois. Huomion saa takkaan valittu vuolukivipinta sekä suuresta luukusta näkyvä tuli.

– Suomalainen vuolukivi on ainutlaatuinen luonnonmateriaali, jota on helppo työstää. Vesikäsittelyllä vuolukivelle pystyy antamaan ihan uudenlaisen ilmeen. Pielinen-mallistoa varten kehitimme uuden Nobile-pinnan. Tasaisella vesikäsittelyllä kivi muuttuu perinteistä vuolukiveä tummemmaksi ja alkaa kimmeltää. Kevyesti karhennettu Nobile-vuolukivi on miellyttävän sileä koskettaa, se tuntuu hieman mokkanahalta, Moilanen kuvailee.

Nobile-pinnan voi valita pintamateriaaliksi uusiin kiertoilmatakkoihin, osaan Karelia-sarjan varaavia takkoja sekä tiettyihin Tulikiven kiukaisiin. Takan pintaan voi valita myös vesileikkauksella toteutetun Grafia-pinnan tai perinteisen, sileän Classic-vuolukiven. Eläväpintaista Grafia-vuolukiveä koristavat epäsäännölliset, vesileikatut kuviot. Ne tuovat kivestä esiin kimmellystä ja kolmiulotteisuutta.

Pielinen-malliston takat eroavat toisistaan mitoiltaan ja luukkumalleiltaan. Vaihtoehtoina ovat kulma-, pysty-, vaaka- ja läpiluukku. Takan korkeuden voi valita kahdesta eri vaihtoehdosta. Modernissa Henka-takassa on leveä vaakaluukku. Kookkaampi Lamu sopii tilanjakajaksi huoneiden väliin, sillä sen läpiluukusta tuli näkyy molempiin suuntiin. Luukut saa auki molemmilta puolilta. Jokka-takassa on suuri kulmaluukku, joka avaa laajemman näkymän tuleen. Takan sijoittelua helpottaa se, että luukun puolen saa valita oikealle tai vasemmalle sivulle. Mitoiltaan kapeimmassa Kammi-takassa on korkea pystyluukku.
 

Jokka.Jokka.
Kammi.Kammi.

Jätä yhteydenottopyyntö 
Julkaistu
16.7.2018