Koriste- ja jouluvalot tuovat tunnelman

Tunnelmaa tuovat koristevalot kannattaa ripustella pihalle tai parvekkeelle syksyllä iltojen pimetessä. Kauniilla valaistuksella voi korostaa pihapiirissä sisääntuloa tai niitä pihapiirin puita ja yksityiskohtia, jotka muulloin jäävät huomaamatta. Myöhemmin, kun lumi peittää maan (ja sähköjohdot), näkymä vain paranee. Bonusta on, jos voit sijoittaa jouluvalot valaisemaan siten, että näkymää voi ihailla myös sisältä käsin.

ing5117

Valitse vain ulkokäyttöön sopivia koristevaloja

Airamin koristevalojen mallistosta löytyy laaja valikoima koristevaloja ulkokäyttöön: koristevalosarjoja, lyhtyjä, huppuja, koristepuita ja oksia, eläinhahmoja – ja myös perinteisiä jouluvaloja kynttilöineen. Kun virität jouluvaloja ulos, varmista, että tuote ja sen muuntaja ovat ulkokäyttöön sopivia. Koristevalojen ja muuntajan suojausluokka pitää olla vähintään IP44.

Airamin koristevalot ovat jo vuosia olleet ledejä. Valonlähteenä led vie vain vähän energiaa ja niitä voi huoletta käyttää myös kylmässä, koska lämpötila ei vaikuta led-valojen syttymiseen tai käyttöön. Lisäksi ledit toimivat verkkojännitettä turvallisemmalla pienoisjännitteellä. Ulkona koriste- ja jouluvalojen pitää kestää myös kosteutta ja pakkasta. Jotta muoviosat eivät murru, valoja ei kannatta käsitellä kovan pakkasen aikaan. Asettele ne paikoilleen siis ajoissa.

Nimetön-10

Älä tuo IP20-luokiteltuja tuotteita ulos. Useimmat paristoilla toimivat koristeet on tarkoitettu sisäkäyttöön. Muista siis katsoa tuotteen IP-luokitus. Aurinkoenergialla toimivat solar-valot taas kuuluvat kesään ja alkusyksyyn, kun auringonvaloa on vielä riittävästi.

Nimetön-9

Valot syttyvät ja sammuvat automaattisesti

Kätevä kumppani koristevaloille on ulkokäyttöön tarkoitettu ajastin. Illan hämärtymishetkeen ajastettu tunnelmallinen valojen syttyminen ilahduttaa ohikulkijoita, naapureita ja töistä tai koulusta kotiin palaavia. Jos käytät valojen virittelyssä jatkojohtoa, varmista, että se on ulkokäyttöön tarkoitettu, läppäkannellinen ja kumieristetty. Vanhempien rakennuksien suojaamattomiin ulkopistorasioihin kannattaa lisäksi hankkia erillinen vikavirtasuoja. Se katkaisee virran syötön ongelmatilanteessa eli esimerkiksi suojaa sähkölaitetta jännitteen vaihtelulta.

Nimetön-11

Katso videolta ideoita pihan koristevaloihin

 
Päivitetty
13.12.2017