• Etusivu
  • Rakentaminen

Villa Kertussa rentoudutaan eikä mietitä hiihtämistä

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Kastelli-Talot Oy
Julkaistu 12.12.2017
201712_51177.jpg

Villa Kertussa parhaita ominaisuuksia on iso terassi.

Hiihtäjäpariskunta Kerttu Niskasen ja Juho Mikkosen Vuokatin järvimaisemiin suunniteltu saunamökki valmistui syksyllä 2016. Kastellin vapaa-ajan asuntojen mallistostaLuonto-huvilan pohjalta muokattua 30 neliöistä rantasaunamökkiä rakennettiin hiihtäjäpariskunnan harjoittelu- ja leiriaikataulujen mukaisesti.

Mökki on lähellä hiihtäjäpariskunnan Vuokatin kotia ja he käyvät mökillä säännöllisesti.

Tutustu Kastellin huviloiden mallistoihin

Tilaa Kastellin huvilaesite

- Meillä ja rakentajilla oli joustava aikataulu. Tavoitteenamme oli saada mökki valmiiksi kesän aikana. Saimmekin sen valmiiksi ennen lumien tuloa, Kerttu kommentoi naurahtaen. - Talvi meno kisatessa, mutta kävimme usein mökillä saunomassa ja syömässä. Nyt kesä aikana mökillä käydään useammin ja ollaan pidempään. Vaikka mökki on vain muutaman kilometrin päässä Vuokatista, on se ihanan rauhallisella paikalla. Täällä sielu lepää.

Rantasaunamökki sai maksimissaan olla 30 m², mutta Kertun mukaan enempiä neiliöitä ei tarvita.

Toiveiden täyttymys

- Mökki on todellakin vastannut odotuksiamme. kaikki neliöt on käytetty hyödyksi, jotta kaikki tarpeellinen on saatu pieneen tilaan mahtumaan. Mökistä löytyy saunan ja pesutilojen lisäksi keittiönurkkaus ja parvi. Iso terassi tuo lisää tilaa keisäisin.

Ajatus vapaa-ajan asunnosta lähti rantasaunasta. Niinpä ei ole yllätys, kun Kerttu kertoo saunan olevan hänen lempipaikkansa Villa Kertussa.

- On kiva käydä saunomassa ja pulahtaa löylyistä järveen. Talviturkinkin on voinut kesäkuussa heittää, sanoo Kerttu.

Tutustu Kastellin huviloiden mallistoihin

Tilaa Kastellin huvilaesite

Iso terassi

Saunan rinnalle lempipaikaksi on noussut Villa Kertun iso terassi.

- Siinä on mukava istuskella ja viettää aikaa.

Kesällä 2017 pariskunta aloitti tontin kunnostamisen. Kaivuri on käynyt jo pihaa tasoittamassa.

- Emme ota mitään stressiä pihasta, vaan teemme sitä yhtä joustavalla aikataululla kuin rakentamistakin. Laitamme tonttia kuntoon lepopäivinä ja harjoitteluaikataulujen mukaisesti.

Ajatukset pois hiihdosta

Mökkipuuhastelu vie ajatukset pois hiihdosta. Villa Kertusta onkin tullut pariskunnan toiveiden mukainen hengähdyspaikka.

- Mökin sijainti on vaikuttanut siihen paljon. Mökki on kauniissa järvimaisemassa emmekä halua sitä paljon muuttaa. Aiomme pitää rantaviivan uimapaikkaa lukuun ottamatta luonnontilassa ja jätämme mökin ja rannan väliin puita.

Kertun mukaan puuhasteluja riittää molemmille. Juhon hakatessa halkoja Kerttu laittaa pihaa.

- Mökkipuuhastelu on mukavaa ja sitä kyllä riittää. Helposti keksii aina uutta tekemistä. Villa Kerttu on kuitenkin meidän rentoutumispaikka, missä voimme unohtaa hiihtämisen hetkeksi.

Kastelli-Talot Oy
Rakentaminen
rakennukset
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20071_3134.jpg
Suositut Kastelli-talot
Suomen ostetuimman talomerkin Kastellin suosio perustuu vahvasti sen järkevään rakentamistapaan. Paikallarakentamiseen perustuva Kastelli-järjestelmä varmistaa parhaiten turvalliset ja oikeaoppiset rakenteet ja se on joustava yksilöllisille muutoksille. Kastelli-rakentaja voi myös joustavasti hyödyntää omaa työpanostaaan haluamassaan laajuudessa.
20072_3675.jpg
Markkinajohtaja Kastellilta muuttovalmiit kodit
Suomen ostetuin talomerkki Kastelli on julkistanut oman valmiskotimallistonsa. Rakentajien toivomuksesta syntyneeseen ValmisKastelli-mallistoon on valittu kymmenen erikokoista ja erityylistä valmiskotia. Arkkitehtien suunnittelemat talot ovat 1- ja 2-kerroksisia malleja, joiden suunnittelussa suomalaisten perheiden toiveet ovat olleet etusijalla. Taitavalla arkkitehtisuunnittelulla neliöt on hyödynnetty tehokkaasti, jolloin myös rakentamiskustannuksia on voitu alentaa. ValmisKastelli-talojen tyyli vaihtelee perinteisestä moderniin.
20073_4031.jpg
Vk 6-10 Tapetointiongelmia
Helmikuu on todella lyhyt kuukausi. Tuntuu, että se tuli ja meni saman tien. Kaikkien mahdollisten epidemioiden jälkeen saimme vihdoin aikaa tapetointiin. Jossain aivolohkon takanurkassa oli matkan varrella syntynyt pakkomielle, jonka mukaan makuuhuoneen päätyseinään oli saatava yksivärinen, eläväpintainen tummansininen tapetti. Oli muuten tosi epätoivoinen idea. Kukaan muu ei ilmeisesti ole saanut vastaavaa kuningasajatusta tai ainakaan tämä suuri trendi ei ollut ehtinyt valmistajien tietoon. Ei ollut helppo nakki etsiä sopivaa versiota, mutta tunnetusti härkäpäisinä emme voineet antaa periksikään. Ja lopussa kiitos seisoi, kuten sananlasku lupaa. Sandudd Oy:n maahantuoma Livingwalls –tapetti pelasti meidät julmetulta bensalaskulta ja menetetyiltä hermoilta.
20161_45162.jpg
Millaisen hirsitalon sinä rakentaisit?
Hirsitalo on lämminhenkinen ja ekologinen valinta kodiksi. Honka hirsitalon Muuttovalmis -mallistosta löydät itsellesi sopivan vaihtoehdon, joka istuu niin perinteiseen metsämaisemaan kuin myös tiiviiseen kaupunkirakentamiseen.
20225_78268.jpg
Terästä ja puuta yhdistävä Longhouse - "Rohkea talo, jossa on hieman teollinen teema"
SSAB:n maalipinnoitettu GreenCoat®-teräs on valittu ainutlaatuisten ominaisuuksiensa ansiosta rakennusmateriaaliksi moniin erityislaatuisiin rakennusprojekteihin, kuten Paraisille tänä vuonna valmistuvaan ekokylään. Myös muualta maailmalta löytyy lukuisia mielenkiintoisia, erilaisilla arkkitehtuuripalkinnoillakin palkittuja kohteita, joiden rakennusmateriaalina on käytetty GreenCoat®-terästä. Yksi tällainen kohde on Hollannissa sijaitseva Longhouse, jonka "moderni talonpoikaistyyli" luotiin teräksen ja puun yhdistelmällä.
20211_68110.jpg
Löydä oma hirsinen suosikkitalosi - tutustu uutuusmalleihin
Hongan hirsisten omakotitalojen mallisto on laajentunut uuden vuoden alkajaisiksi. Uutuusmallit Honka Touko, Honka Riekko ja Honka Huomen tarjoavat ekologista, energiatehokasta ja terveellistä asumista suomalaisesta puusta valmistettujen jykevien hirsiseinien sisällä. Hirsikodin ainutlaatuinen tunnelma pääsee oikeuksiinsa niin modernissa kuin perinteisemmässäkin talossa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton