Villa Kertussa rentoudutaan eikä mietitä hiihtämistä

Hiihtäjäpariskunta Kerttu Niskasen ja Juho Mikkosen Vuokatin järvimaisemiin suunniteltu saunamökki valmistui syksyllä 2016. Kastellin vapaa-ajan asuntojen mallistosta Luonto-huvilan pohjalta muokattua 30 neliöistä rantasaunamökkiä rakennettiin hiihtäjäpariskunnan harjoittelu- ja leiriaikataulujen mukaisesti.

Mökki on lähellä hiihtäjäpariskunnan Vuokatin kotia ja he käyvät mökillä säännöllisesti.

Tutustu Kastellin huviloiden mallistoihin

Tilaa Kastellin huvilaesite


- Meillä ja rakentajilla oli joustava aikataulu. Tavoitteenamme oli saada mökki valmiiksi kesän aikana. Saimmekin sen valmiiksi ennen lumien tuloa, Kerttu kommentoi naurahtaen. - Talvi meno kisatessa, mutta kävimme usein mökillä saunomassa ja syömässä. Nyt kesä aikana mökillä käydään useammin ja ollaan pidempään. Vaikka mökki on vain muutaman kilometrin päässä Vuokatista, on se ihanan rauhallisella paikalla. Täällä sielu lepää.

Rantasaunamökki sai maksimissaan olla 30 m², mutta Kertun mukaan enempiä neiliöitä ei tarvita.
 

Villa Kertussa parhaita ominaisuuksia on iso terassi.Villa Kertussa parhaita ominaisuuksia on iso terassi.

Toiveiden täyttymys

- Mökki on todellakin vastannut odotuksiamme. kaikki neliöt on käytetty hyödyksi, jotta kaikki tarpeellinen on saatu pieneen tilaan mahtumaan. Mökistä löytyy saunan ja pesutilojen lisäksi keittiönurkkaus ja parvi. Iso terassi tuo lisää tilaa keisäisin.

Ajatus vapaa-ajan asunnosta lähti rantasaunasta. Niinpä ei ole yllätys, kun Kerttu kertoo saunan olevan hänen  lempipaikkansa Villa Kertussa.

- On kiva käydä saunomassa ja pulahtaa löylyistä järveen. Talviturkinkin on voinut kesäkuussa heittää, sanoo Kerttu.

Tutustu Kastellin huviloiden mallistoihin

Tilaa Kastellin huvilaesite

Iso terassi

Saunan rinnalle lempipaikaksi on noussut Villa Kertun iso terassi.

- Siinä on mukava istuskella ja viettää aikaa.

Kesällä 2017 pariskunta aloitti tontin kunnostamisen. Kaivuri on käynyt jo pihaa tasoittamassa.

- Emme ota mitään stressiä pihasta, vaan teemme sitä yhtä joustavalla aikataululla kuin rakentamistakin. Laitamme tonttia kuntoon lepopäivinä ja harjoitteluaikataulujen mukaisesti.

Ajatukset pois hiihdosta

Mökkipuuhastelu vie ajatukset pois hiihdosta. Villa Kertusta onkin tullut pariskunnan toiveiden mukainen hengähdyspaikka.

- Mökin sijainti on vaikuttanut siihen paljon. Mökki on kauniissa järvimaisemassa emmekä halua sitä paljon muuttaa. Aiomme pitää rantaviivan uimapaikkaa lukuun ottamatta luonnontilassa ja jätämme mökin ja rannan väliin puita.

Kertun mukaan puuhasteluja riittää molemmille. Juhon hakatessa halkoja Kerttu laittaa pihaa.

- Mökkipuuhastelu on mukavaa ja sitä kyllä riittää. Helposti keksii aina uutta tekemistä. Villa Kerttu on kuitenkin meidän rentoutumispaikka, missä voimme unohtaa hiihtämisen hetkeksi.
 
Julkaistu
18.12.2017