Tikkurila juhlii 100-vuotiasta Suomea - Suomen suurin ulkovärikartta on valmis

Suomi viettää tänä vuonna itsenäisyyden satavuotisjuhlaa. Juhlavuoden kunniaksi me Tikkurilassa rakensimme yhdessä yli 4000 suomalaisen kanssa koko maamme kattavan värikartan ja luomme katutaidetta ympäri Suomen. 

Suomen suurin ulkovärikartta on nyt valmis

Tänä keväänä kokosimme suomalaisten talojen suosikkivärejä maantieteellisesti koko Suomen kattavaksi ulkovärikartaksi. Halusimme suomalaiset mukaan rakentamaan Suomen värikarttaa juhlavuoden hengessä.

Tutustu Suomen ulkovärikarttaan >>

Juhlavuoden kunniaksi olemme selvittäneet sävytystilastojemme perusteella suomalaisten talojen suosikkivärit. Ovatko suomalaisten ikisuosikit, keltainen ja punainen, pitäneet pintansa vai värittävätkö modernit sävyt suomalaista maisemaa?

”Meillä on pitkän historiamme ja teknologiamme ansiosta kattavasti tietoa suomalaisten lempiväreistä useiden vuosikymmenien ajalta. Koska väreihin liittyy kuitenkin aina inhimillinen tekijä, emme halua pitäytyä pelkässä datassa, vaan haluamme jatkaa värikartan tarinaa jakamalla ihmisten kokemuksia, jotta suomalaiset saavat käyttöönsä ainutlaatuisen referenssipankin", kertoo Tikkurilan Suomen markkinointipäällikkö Sari Kallio.

Väriasiantuntemusta yli 150 vuotta

Tikkurila on tuonut suojaa ja kauneutta suomalaisiin koteihin jo yli 150 vuotta. Kun Suomi itsenäistyi 6. joulukuuta 1917, Tikkurila Oyj, silloinen Oy Schildt & Hallberg, oli kehittänyt vernissaa Tikkurilanjoen rannalla jo 55 vuotta. Näiden vuosikymmenten aikana meille on kertynyt valtava määrä puupinnan suojaamiseen ja väreihin liittyvää tietoa.

Tutustu puutalovärien historiaan >>

Suomen suurin ulkovärikartta: ylhäällä Pohjois-Suomi, Itä-Suomi, Pohjanmaa. Alarivissä Keski-Suomi, Lounais-Suomi ja Etelä-Suomi.Suomen suurin ulkovärikartta: ylhäällä Pohjois-Suomi, Itä-Suomi, Pohjanmaa. Alarivissä Keski-Suomi, Lounais-Suomi ja Etelä-Suomi.

Mitä Tikkurilan sävytystilastot kertovat?

Näiden vuosikymmenten aikana meille on kertynyt valtava määrä puupinnan suojaamiseen ja väreihin liittyvää tietoa. Nyt jaamme Suomen juhlavuoden kunniaksi näitä sävytystietoja Sinulle, sillä meille on kunnia-asia pitää huolta Suomesta ja suomalaisista puutaloista. Tutustu sävytystilastoista saatuihin alueellisiin värisuosikkeihin.  

Suomen suosituimmat puutalovärit -opas

Tikkurila tuo suomalaista katutaidetta mahdollisimman monen ulottuville

Juhlavuoden kunniaksi Tikkurila lahjoittaa neljään kaupunkiin muraalin eli ison seinämaalauksen kaunistamaan ja elävöittämään suomalaisten elinympäristöä. Seinämaalaukset maalataan Tikkurilan kotikaupunkiin Vantaalle, Keski-Suomeen Jyväskylään, Pohjois-Karjalan maakuntakeskukseen Joensuuhun ja vetovoimaiseksi osaamiskeskukseksi nimettyyn Ouluun.

Vantaa
Tommi Musturi on palkittu sarjakuva- ja kuvataiteilija. Hänen sarjakuvateoksiaan on käännetty suomen lisäksi yhdeksälle eri kielelle ja töitään julkaistu lukuisissa julkaisuissa Euroopassa sekä Pohjois- ja Etelä-Amerikassa.

Oulu
Kuvataitelija ja muotoilija Jukka Hakanen on yksi Suomen tunnetuimmista muraalimaalareista. Viimeisten vuosien aikana Hakanen on toteuttanut näyttäviä seinämaalauksia ympäri Suomea ja hän on osallistunut kansainvälisiin projekteihin ympäri Eurooppaa.

Joensuu
Katja Kouvalainen on joensuulainen kuvataiteilija, jonka seinämaalauksia löytyy niin kodeista, yrityksistä kuin julkisista tiloista. Kouvalaisen mukaan värit ja viihtyisä ympäristö vaikuttavat ihmisten hyvinvointiin ja hänen tavoitteenaan on tuoda taide kaikkien saataville.

Jyväskylä
Taidemaalari Rauha Mäkilän teoksissa on vahvasti läsnä nuoriso- ja populaarikulttuuri. Hänen taideteoksiaan löytyy monista suomalaisista kokoelmista, ja niitä on ollut esillä näyttelyissä niin kotimaassa kuin maailmallakin, mm. New York Munch Gallery (2011) sekä EMMA – Espoo Museum of Modern Art (2015).

Lue lisää kohteista ja katso kohteista kuvia >>
 
Julkaistu
4.12.2017