Monipuolisesti energiaa auringosta


Aurinkoenergia on jatkuvasti uusiutuva luonnonvara, joka on puhdasta ja turvallista. Aurinkoenergian hyödyntäminen on ympäristöteko, joka vähentää luonnon hiilidioksidikuormaa ja lisää energiaomavaraisuutta.

Biolan Ekoasuminen Oy kehittää aurinkoenergiaratkaisuja Suomen vaativiin olosuhteisiin. Ekoasumisen SolarThor-tuoteperhe tuo aurinkolämmön ja -sähkön helposti ulottuvillesi niin omakotitaloon kuin suurempiinkin kohteisiin. SolarThor-tuotteiden laatu syntyy maailman parhaimpien valmistajien tuottamana.

Lämpöä auringosta

Käyttöveden lämmittäminen vie liki kolmanneksen kotitalouden sähkönkulutuksesta. Suomessa käyttövesi voidaan lämmittää aurinkolämpökeräimillä maaliskuun alusta lokakuun loppuun. Aurinkolämpökeräimillä voidaankin tuottaa jopa 60 prosenttia lämpimän käyttöveden energiamäärästä.

Aurinkolämpökeräimillä auringon säteilyenergia muutetaan lämmöksi ja varastoidaan veteen. Aurinkolämpökeräimen lisäksi tarvitaan jokin rinnakkainen energiamuoto, esimerkiksi sähkö. Sähköllä lämmitetään vettä silloin, kun aurinko ei paista.

Aurinkolämpökeräimet soveltuvat hyvin myös vanhan öljylämmityksen rinnalle päivittämään lämmitysjärjestelmä ympäristöystävällisemmäksi ja käyttökustannuksiltaan edullisemmaksi.

Oikein suunniteltu ja asennettu keräinjärjestelmä toimii kymmeniä vuosia vähäisellä huollolla ja tuottaa lämmintä vettä niin peseytymiseen kuin lämmittämiseenkin.

Lue lisää aurinkolämmöstä

Sähköä auringosta

Aurinkoenergiaan kannattaa investoida siellä, missä energiaa kuluu eniten eli kotona. Suomessa aurinkosähköä saa tuotettua tehokkaasti maaliskuun alusta lokakuun loppuun.

Kesällä ilmaista aurinkoenergiaa on runsaasti tarjolla ja samaan aikaan asunnon viilennystarve on suurimmillaan. Ilmalämpöpumppujen viilennystoiminto onkin yksi konkreettinen kohde, jossa aurinkosähköä kannattaa pientaloissa hyödyntää. Kesällä ylimääräistä aurinkosähköä voidaan varastoida myös sähkölämmitteiseen lämminvesivaraajaan.

Järjestelmän suunnittelu, mitoitus ja asennus kannattaa antaa ammattilaisen tehtäväksi, jotta järjestelmästä saadaan mahdollisimman kustannustehokas.

Biolan Ekoasuminen toteuttaa myös suuret aurinkosähköjärjestelmät teollisuuden, kaupan, maatalouden ja aurinkovoimaloiden tarpeisiin.

Lue lisää aurinkosähköstä

Aurinkoilmakeräimellä parempi sisäilma

SolarVenti-aurinkoilmakeräin on edullinen tapa parantaa rakennusten sisäilman laatua. SolarVentillä onnistuu kosteudenpoisto, ilmanvaihto sekä apu lämmitykseen täysin ilman käyttökuluja. Aurinkoilmakeräin toimii ilman sähköliitäntää täysin auringon voimalla ja on huoltovapaa sekä erittäin ekologinen. SolarVenti on luotettava ja pitkäikäinen, siksi sille myönnetään peräti 5 vuoden takuu.

Lue lisää SolarVentistä

 
Julkaistu
27.11.2017