• Etusivu
  • Varusteet

Ärsyttääkö kuiva sisäilma?

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Allaway Oy
Päivitetty 04.12.2023
201711_50969.jpg

Kylmät kelit saavat sisäilman tuntumaan joskus ärsyttävän kuivalta. Sisäilman kosteutta voi parantaa merkittävästi ilmankostuttimen avulla. Ilmankostutin onkin kylmän ja kuivan talvikauden pelastaja suomalaisissa kodeissa.

Osta ilmankostuttimia verkkokaupasta

Huoneilman oikea kosteus lisää viihtyvyyttä

Pitämällä huoneilman suhteellisen kosteuden (30-45%) oikealla tasolla, lisäät hyvinvoinnin tunnetta ja viihtyisyyttä. Liian alhainen kosteusprosentti saattaa aiheuttaa nenän tukkoisuutta, kurkun kuivamista tai väsymyksen tunnetta.

Ufox kostuttaa huoneilman puhtaasti, koska se on bakteeriton. Se ei myöskään häiritse unta, sillä se on äänetön. Ufox on suomalainen, vankkoja perinteitä kantava ilmankostutin. Se on pitkäikäinen tuote, koska siinä ei ole käytössä kuluvia osia. Huoltaminen on helppoa Ufox-puhdistusaineella, joka poistaa mahdollisen vedestä tiivistyneen kalkkikerrostuman vesisäiliöstä.

20181_51424.jpg

Sopiva sisäilman kosteus tärkeää hyvinvoinnin kannalta

Sopiva ilmankosteus on tärkeää hyvinvoinnin kannalta. Sisäilman kosteus vaihtelee vuodenaikojen mukaan ja siihen vaikuttavat ulkoilman kosteus ja lämpötila. Suositeltavaa ilmankosteutta on vaikeaa saada aikaan varsinkin talvisaikaan, jolloin ulkoilma on usein huomattavan kuivaa. Ufoxilla pidät kotisi sisäilman sopivan kosteana ja miellyttävänä.

Mikä on kotisi ilmankosteus

Useimmissa nykykodeissa sisäilma on huomattavasti kuivempaa kuin suositus on. Moderneissa asunnoissa erityisesti tehokas ilmanvaihto poistaa kosteutta. Myös koneellistunut pyykinkuivaus ja ruuanlaiton väheneminen asunnoissa alentavat ilmankosteutta. Lämmityskaudella huoneilman suhteellinen kosteus keskuslämmitystaloissa voi olla hyvin alhainen, jopa alle 10%. Kuiva sisäilma tuntuu epämiellyttävältä, se ärsyttää hengitysteitä ja aiheuttaa väsymystä. Lisäksi allergiaoireet saattavat korostua, sillä kuivassa sisäilmassa on enemmän pölyä kuin kosteassa.

Ufox 3S ilmankostutin valkoinen

Ufox HK2 ilmankostutin valkoinen

Ufox HK2 ilmankostutin. Ilmankostutin sopii pienempien huonetilojen (alle 50 neliötä) kostuttamiseen.
Ufox HK2 ilmankostutin. Ilmankostutin sopii pienempien huonetilojen (alle 50 neliötä) kostuttamiseen.
Allaway Oy
Varusteet
sisäilma
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

isä ja lapset leikkimässä sohvalla
Mitä kuivalle sisäilmalle voi tehdä?
Talven koleuden ja pakkasten saapumisen moni huomaa kehossaan. Iho kuivuu, silmät oireilevat ja hengitystieongelmia alkaa ilmaantua. Yhtenä syynä tähän on nykykotien sisäilman liian alhainen kosteus.
201510_44508.jpg
Terveellisempää ja viihtyisämpää siivousta keskuspölynimurilla
Sisäilman huono laatu on tutkimusten mukaan yksi merkittävimmistä allergioita lisäävistä tekijöistä. Vietämme ajastamme yli 90 % sisätiloissa, joten ei ole yhdentekevää, millaista ilmaa imuri jälkeensä jättää. Keskuspölynimurilla poistoilma johdetaan pois asutuista tiloista. Siksi se on suositeltava valinta jokaiseen kotiin.
20164_46167.jpg
Keskuspölynimuri takaa hyvän ja raikkaan sisäilman
Nykyään lähes kaikkiin uusiin omakotitaloihin Pohjoismaissa asennetaan keskuspölynimurijärjestelmä tai valmius keskuspölynimurille. Kotimainen Allaway on tuotekehittänyt integroidun kokonaisjärjestelmän, jossa kaikki järjestelmän osat on suunniteltu ja testattu toimimaan keskenään. Tämä takaa käyttäjälleen pitkäikäisen ja kestävän järjestelmän.Valikoimasta löytyy kattavat ratkaisut omakotitaloihin, rivi-, kerrostalohuoneistoihin sekä muihin erikoiskohteisiin (veneisiin, linja- ja asuntoautoihin). Lisäksi Allawaylta löytyy ammattilaisjärjestelmät ammattikohteisiin kuten hotelleihin ja päiväkoteihin.
JNT Nollge sisäilman laatu mittaus
Langattomat sensorit vievät sisäilmanlaadun seurannan uudelle tasolle
Kaikki alkoi pietarsaarelaisen kiinteistön pesutuvasta. Pesutuvan käyttäjiltä tuli Folkhälsans Fastigheter Ab:n Anders Dahlbäckille ilmoituksia sisäilman huonosta laadusta. Samoihin aikoihin alkuvuonna 2021 JNT:N (Pietarsaaren Puhelin Oy) myynti otti yhteyttä Andersiin, sillä heilläkin oli tiedossa kyseisen Pietarsaaressa sijaitsevan kiinteistön ikä ja sitä myötä myös mahdolliset sisäilmaongelmat. JNT:n myyjä kertoi Nollge -sensoreista, joilla voitiin mitata muun muassa sisäilman laatua. Nollge on JNT:n IoT-konsepti, jonka sensorit toimivat täysin langattomasti Sigfox-radioverkossa.
Ilmanvaihto hyvä huomioida remonteissa
Korvausilmanvaihto on tärkeä osa monen remonttien onnistumista – huomioi etenkin energiaremontin yhteydessä
Moni energiatehokkuuden parantamiseen tähtäävä remontti vaikuttaa suoraan ilmanvaihtoon. Etenkin rakennusten ilmatiiviyttä parantaessa on tärkeää varmistua ilmanvaihdon toimintaedellytyksistä. Korvausilmaventtiilit ovat tärkeä osa ilmanvaihtoa ja ne tulisi löytyä kaikista kiinteistöistä, joissa on painovoimainen tai koneellinen poistoilmanvaihtojärjestelmä.
20218_72052.jpg
Tiili osana vähähiilistä rakentamista
Tiili on perinteinen, jo vuosituhansia käytetty rakennusmateriaali. Sen kestävyys niin runko- kuin julkisivurakentamisessa on todettavissa kauniisti patinoituneissa vahoissa tiilirakennuksissa ympäri maailmaa. Ekologisesti kestävässä rakentamisessa rakenteilta vaaditaan pitkäikäisyyttä, elinkaaritaloudellisuutta ja kierrätettävyyttä - ominaisuuksia, jotka voidaan kaikki saavuttaa keraamisilla tiiliratkaisuilla.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton