Ärsyttääkö kuiva sisäilma?

Kylmät kelit saavat sisäilman tuntumaan joskus ärsyttävän kuivalta. Sisäilman kosteutta voi parantaa merkittävästi ilmankostuttimen avulla. Ilmankostutin onkin kylmän ja kuivan talvikauden pelastaja suomalaisissa kodeissa.

Osta ilmankostuttimia verkkokaupasta
ufox_ilmankostutin

Huoneilman oikea kosteus lisää viihtyvyyttä

Pitämällä huoneilman suhteellisen kosteuden (30-45%) oikealla tasolla, lisäät hyvinvoinnin tunnetta ja viihtyisyyttä. Liian alhainen kosteusprosentti saattaa aiheuttaa nenän tukkoisuutta, kurkun kuivamista tai väsymyksen tunnetta.
 
Ufox kostuttaa huoneilman puhtaasti, koska se on bakteeriton. Se ei myöskään häiritse unta, sillä se on äänetön. Ufox on suomalainen, vankkoja perinteitä kantava ilmankostutin. Se on pitkäikäinen tuote, koska siinä ei ole käytössä kuluvia osia. Huoltaminen on helppoa Ufox-puhdistusaineella, joka poistaa mahdollisen vedestä tiivistyneen kalkkikerrostuman vesisäiliöstä.

fiiliskuva_allaway

Sopiva sisäilman kosteus tärkeää hyvinvoinnin kannalta

Sopiva ilmankosteus on tärkeää hyvinvoinnin kannalta. Sisäilman kosteus vaihtelee vuodenaikojen mukaan ja siihen vaikuttavat ulkoilman kosteus ja lämpötila. Suositeltavaa ilmankosteutta on vaikeaa saada aikaan varsinkin talvisaikaan, jolloin ulkoilma on usein huomattavan kuivaa. Ufoxilla pidät kotisi sisäilman sopivan kosteana ja miellyttävänä.

Mikä on kotisi ilmankosteus

Useimmissa nykykodeissa sisäilma on huomattavasti kuivempaa kuin suositus on. Moderneissa asunnoissa erityisesti tehokas ilmanvaihto poistaa kosteutta. Myös koneellistunut pyykinkuivaus ja ruuanlaiton väheneminen asunnoissa alentavat ilmankosteutta. Lämmityskaudella huoneilman suhteellinen kosteus keskuslämmitystaloissa voi olla hyvin alhainen, jopa alle 10%. Kuiva sisäilma tuntuu epämiellyttävältä, se ärsyttää hengitysteitä ja aiheuttaa väsymystä. Lisäksi allergiaoireet saattavat korostua, sillä kuivassa sisäilmassa on enemmän pölyä kuin kosteassa.

Ufox 3S ilmankostutin valkoinen

Ufox HK2 ilmankostutin valkoinen

Osta ilmankostuttimia verkkokaupasta

Ufox HK2 ilmankostutin. Ilmankostutin sopii pienempien huonetilojen (alle 50 neliötä) kostuttamiseen.Ufox HK2 ilmankostutin. Ilmankostutin sopii pienempien huonetilojen (alle 50 neliötä) kostuttamiseen.
 
Julkaistu
29.3.2018