Kaunis kelosauna mahdollista joka kotiin

Huliswoodin ohuesta kelopelkasta valmistama sisäsauna esiteltiin kotimaassa Jyväskylän Hygge 2017 -tapahtumassa syys-lokakuun vaihteessa sekä kansainväliselle yleisölle Aquanale-messuilla Kölnissä marraskuun alussa. Sauna herätti valtavirrasta poikkeavalla ulkonäöllään paljon kiinnostusta molemmissa tapahtumissa.
 

Vanhan ajan henkeä myös huoneistosaunassa

Sauna sopii omakotitalojen lisäksi myös asuinhuoneistojen saunaksi. Asennus on helppoa yksinkertaisen seinärakenteen ja elementtilauteiden ansiosta.

Saunan koon vai valita tilan ja tarpeen mukaan, juuri sellaisena kuin tarve on. Lisäksi kiuas, ovi ja ikkuna voidaan valita omasta mallistosta. Näin saunasta tulee vieläkin yksilöllisempi – Sinun Saunasi!
 

Piilutettu kelosauna tarjoaa vanhan ajan tunnelmaa ja rentouttavia hetkiä. Piilutettu kelosauna tarjoaa vanhan ajan tunnelmaa ja rentouttavia hetkiä. 

Saunan seinät on valmistettu piilutetusta kelopelkasta. Kelon harmaata pintaa on näkyvissä monissa paikoissa, kuten valaisimessa, pyöreissä nurkkakeloissa, lauteissa ja tuppilautakatossa. Puun syyt tulevat kauniisti esille ja voit seurata valon ja varjojen leikkejä. Saunan rosoinen ulkonäkö henkii menneitä aikoja, jolloin saunalla oli elämässä paljon keskeisempi ja tärkeämpi merkitys kuin nykyään.

Kelopuun tuoksu antaa löylyille oman metsäisen tunnelman.
 

Kelopelkka ja piilutus

Kelopelkka on monta sataa vuotta vanhaa punahonkaista kuivaa hirttä. Kelopelkkahirsi soveltuu niin uuteen rakennukseen kuin vanhan hirsirakennuksenkin korjaamiseen, sillä se ei painu, vääntyile eikä sinisty. 

Pelkkahirsi (sivuiltaan suoraksi sahattu hirsi) viimeistellään piiluttamalla. Piilutus voidaan tehdä perinteiseen tapaan kirveellä tai koneellisesti. Piiluttamalla saadaan valmiiseen hirsiseinään elävä pinta, joka syntyy laineista eli maaluista. 

Haluaisitko oman piilutetun kelopelkkasisäsaunan? Jätä yhteydenottopyyntö.


 
Julkaistu
23.11.2017