Edistyksellinen rakenne

Yksi keskeinen aihe tämän päivän rakentamisessa ja asumisessa on energiatehokkuus. Päästöjen vähentäminen ohjaa myös rakentamista ja erityisesti rakenteiden suunnittelua entistä tiukempaan suuntaan: talon ulkoseinien, ylä- ja alapohjan tulee yhdessä muodostaa tiivis ja hyvin lämpöä eristävä rakenne, josta ei vuoda lämpöenergiaa hukkaan. Tehokkaamman rakenteen ansiosta lämmöntuoton tarve on pienempi, mikä puolestaan näkyy suoraan edullisempana asumisena sekä vähäisempinä päästöinä.

Varmistu laadusta

Suomen vaativat sääolosuhteet asettavat haasteita talon rakenteille. Lämpötilan ja kosteuden vaihtelut rasittavat materiaaleja, joiden tulee kestää pitkään ja säilyttää ominaisuutensa. Suunittelun alkuvaiheessa onkin hyvä vertailla eri talovalmistajien rakenneratkaisuja ja varmistua laadusta.

Thermo-Jetta on Jetta-Taloissa käytettävä seinärakenne, joka mahdollistaa matalaenergia- ja passiivirakentamisen. Rakenne on energiatehokas, ilmatiivis ja kosteusteknisesti erinomainen, minkä vuoksi rakenteet toimivat ja kestävät vaativissa ilmasto-olosuhteissa, eivätkä homehdu.
  1. Thermokerros: erittäin hyvin lämpöä eristävä polyuretaanikerros on tehokas höyrynsulku, katkaisee kylmäsillat ja mahdollistaa hyvän ilmatiiveyden liitoskohdissa. (Matalaenergiarakenteessa 40 mm ja passiivirakenteessa 100 mm).
  2. Sähköistys kulkee erikseen varatussa välitilassa verhouslevyn takana, höyrynsulkua rikkomatta.
  3. Saumakohdat nurkissa ovat porrastettuja: saumavilla ja uretaanivaahto viimeistelevät lämpimän ja vedottoman nurkkaratkaisun.
  4. Alapohjaliitoksessa thermokerros liittyy alapohjaeristeeseen muodostaen yhtenäisen ja vedottoman liitoskohdan.
  5. Kantava runko ja lämmineristys (175 mm).
  6. Tuulensuojana on hyvin kosteutta läpäisevä ja tehokkaasti tuulikuormaa ehkäisevä tuulensuojakipsilevy (9 mm).
  7. Tuuletusrako tuulensuojan ja ulkoverhouksen välissä luo vapaan ilmankierron suojaten rakenteita ylimääräiseltä kosteudelta.

Hyvä ilmatiiveys

Thermo-Jetta rakenne takaa talolle < 1,0 ilmatiiveysluvun. Kun talossa on hyvä ilmatiiveys, kosteus ei pääse rakenteisiin, vaan poistuu hallitusti ilmanvaihdon kautta. Näin säästyy myös lämpöenergiaa. Jokaiselle sisustusvalmistoimitukselle tehdään tiiveysmittaus, joka takaa, että talo on energiatehokas.

Kustannustehokas välipohjaratkaisu

Posi-Palkki on Jetta-taloissa käytettävä kustannustehokas välipohjaratkaisu, jonka rakenteessa yhdistyvät puun keveys ja teräksen lujuus. Palkin rakenne mahdollistaa talotekniikan asentamisen nopeasti ja helposti, sillä LVI-putkilinjat sekä johdot kulkevat rakenteen sisällä.

Sisustukseen ei myöskään tarvitse tehdä kömpelön näköisiä kotelointeja, sillä lattiarakenteen ollessa avoin, putkistot voidaan kuljettaa sen sisällä vapaasti. Posi-Palkki soveltuukin erinomaisestii lattialämmityskohteisiin ja päälle tuleva tasoitevalu parantaa laadukkaan lattiarakenteen akustisia ominaisuuksia entisestään.

Nopeaa ja luotettavaa rakentamista


Jetta-Talo rakennetaan suurelementtiseinistä, eli sen rakenneosat ovat valmiina. Tämä helpottaa urakkaasi, sillä rakentaminen on selvästi nopeampaa. Ulkorakenteet pystytetään muutamassa päivässä, jonka jälkeen voit jatkaa sisäosien rakentamista säältä suojassa.

Olosuhteista riippuen asennuksessa kestää kokonaisuudessaan 2 – 14 päivää ja tuona aikana asentajat työskentelevät vain sinun kohteesi parissa. Asennuslaajuus voidaan aina räätälöidä tarpeitasi vastaavaksi.

Sisätiloissa valmistetut ja lastatut suurelementit saavat ensikosketuksen ulkoilmaan vasta työmaalla. Elementit asennetaan suoraan valmiiden perustusten päälle ja asennus täyttää tarkat laatukriteerit. Inspecta onkin myöntänyt Jetta-Talo asennukselle laatusertifikaatin, joka takaa asentajien ammattitaidon ja laadukkaan asennuksen.

Tee kodin rakentaminen sinulle ja perheellesi mahdollisimman helpoksi

 
Päivitetty
24.11.2017