Lämmityskausi lähenee
- Näin saat säästöä sähkölaskuun

Sinun tarvitsee vain päättää huonekohtaiset lämpötilat ja OptiWatti hoitaa loput.Sinun tarvitsee vain päättää huonekohtaiset lämpötilat ja OptiWatti hoitaa loput.
Moni sähkölämmittäjä tietää sähkölaskua tarkkailtuaan, että noin puolet kodin energiankulutuksesta menee lämmitykseen. Erityisesti säiden viilentyessä sähkön kulutus kääntyy kotitalouksissa nousuun ja sähkölaskun suuruus talvipakkasten jälkeen pelottaa jo valmiiksi. Monesti suuret lämmityskulut johtuvat siitä, että kotia lämmitetään yli tarpeiden ja turhaan. Sähkölämmityksen optimointi on ratkaisu tähän ongelmaan.

Säästöä lämmityksen optimoinnilla

OptiWatti on älykäs järjestelmä, joka päivittää vanhan sähkölämmityksen nykyaikaiseksi ja huolehtii kodin oikeasta lämpötilasta huone- ja tuntikohtaisesti. Asujien mieltymysten lisäksi huoneiden käyttö vaihtelee suuresti, kuten myös niiden lämmitystarve. Kun lämmitystä optimoidaan huonekohtaisesti, lämpötilaa lasketaan aina, kun huone ei ole käytössä. Esimerkiksi koululaisen huoneen lämpötilan voi pudottaa hänen ollessa koulussa ja vastaavasti työtä tekevien ollessa töissä. Näin estetään ylilämmittäminen ja turhat kulut.
Huonekohtainen lämmönsäätö mahdollistaa sopivan lämpötilan jokaiseen huoneeseen.Huonekohtainen lämmönsäätö mahdollistaa sopivan lämpötilan jokaiseen huoneeseen.
Älykkäällä huonekohtaisella lämmityksen ohjauksella kulutusta saa pudotettua jopa 40 prosenttia. Asumismukavuudestakaan ei tarvitse tinkiä, sillä lämpötilat saa helposti säädettyä itse kullekin sopivalle tasolle. Säästetty lämmitysenergia pienentää luonnollisesti myös perheen hiilijalanjälkeä. Kodin tai mökin lämmitystä voi seurata ja hallita vaikka toiselta puolelta maapalloa. Sinun tarvitsee vain päättää huonekohtaiset lämpötilat ja OptiWatti hoitaa loput.

Ota yhteyttä

Jätä yhteystietosi ja saat maksuttoman hyötykartoituksen, paljonko juuri sinun kotisi tai mökkisi lämmityskuluissa on mahdollista säästää.

Jätä yhteydenottopyyntö

Mihin OptiWatti soveltuu?

OptiWatti soveltuu sähkölämmityksellä toimivien patteri-, katto- ja lattialämmitysten sekä ilmalämpöpumppujen ohjaamiseen. Lisäksi voit ohjata lämminvesivaraajaa ja auton lämmitystolppaa ja valvoa vesivuotoja. Järjestelmä sopii koteihin, kiinteistöihin ja mökeille.

Ilmalämpöpumpun saa osaksi muuta lämmitystä ja mahdollistaa sen etähallinnan.Ilmalämpöpumpun saa osaksi muuta lämmitystä ja mahdollistaa sen etähallinnan.

Miksi valita OptiWatti?

Säästöä jopa 40% lämmityskuluissa
Huoneiden lämpötiloja optimoimalla voit säästää jopa 40% lämmityskuluissa. Tähän tulokseen on päädytty Motivan Elvari -tutkimuksessa sekä useissa OptiWatti-kohteissa. Suurin säästö syntyy laskemalla huonekohtaisesti lämpöä aina, kun käyttötarpeet sen sallivat. Kun kukaan ei ole kotona tai nukutaan, lämpötilat voi säätää viileämmäksi. OptiWatilla tämä hoituu helposti ja vaivattomasti.

  • Parempi asuinmukavuus
Lämpötilalla on suuri vaikutus asuinmukavuuteen. Mieltymykset lämpötilojen suhteen ovat hyvin yksilöllisiä yhden viihtyessä alle 20 asteessa ja toisen kaivatessa selvästi korkeampia lämpötiloja. Tärkeää onkin saada lämpötilat itse kullekin sopivalle tasolle niin, että koti on sopivan lämmin, mutta sähköä ei kulu liikaa, eikä säätöjen kanssa tarvitse nähdä jatkuvasti vaivaa. OptiWatilla lämpötilat on helppo säätää toiveiden ja käytön mukaisesti.
  • Älykäs ohjaus
OptiWatti oppii, miten kukin huone reagoi lämmitykseen ja varmistaa oikean ajoituksen ja halutun lämpötilan jokaiseen ajankohtaan. Esimerkiksi mökin lämpötilan voi säätää siten, että se on mukavalla tasolla jo heti sinne saavuttaessa. Ja koko kodin lämmityksen saa päivitettyä vaikka yhdellä komennolla säästöprofiiliin lomien ajaksi. OptiWatti ottaa huomioon myös ulkolämpötilan, sääennusteen sekä sähkön tuntihinnan spottisähköä käyttäville.
  • Helppoa ja vaivatonta
OptiWatti on helppo ottaa käyttöön. Langaton järjestelmä asennetaan olemassa olevan lämmitysjärjestelmän oheen. Hankalia johdotustöitä tai mittavia remontteja ei tarvita. Kaikki erikseen säädettävät sähköllä toimivat lämmityslaitteet kootaan yhteen ja niitä hallitaan yhden helpon käyttöliittymän kautta. Etähallinta onnistuu vaivattomasti tietokoneella, tabletilla ja älypuhelimella - mistä ja milloin vain. Näet myös, paljonko lämmitys kuluttaa sähköä, ja miten se jakautuu eri huoneiden kesken.

OptiWattia käytetään tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella. Lämmön säätäminen on helppoa ja nopeaa.OptiWattia käytetään tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella. Lämmön säätäminen on helppoa ja nopeaa.

Mitä hyötyä on kulutuksen seurannasta?

Lämmitykseen kuluvan sähkön seuranta on tehty helpoksi, sillä se raportoidaan huonekohtaisesti, mikä helpottaa säästökohteiden löytämistä. Mahdolliset ongelmakohdat, kuten lämpövuodot tai energiasyöpöt, tulevat tällöin selkeästi esiin. Usein havaitaan, että jotkut huoneet kuluttavat sähköä suhteettoman paljon. Esimerkiksi kylpyhuoneen lattialämmitys tuhlaa helposti satoja kilowattitunteja sähköä muun huoneiston lämmittämiseen, jos ovi on unohtunut auki. Uuden tiedon avulla onkin mahdollista muuttaa epätaloudellisia lämmitystottumuksia.
Lämmitykseen kuluvan sähkön kulutus raportoidaan huonekohtaisesti.Lämmitykseen kuluvan sähkön kulutus raportoidaan huonekohtaisesti.

Miten OptiWatti vahtii vesivuotoja?

OptiWatin ohjaukseen voi kytkeä langattomia vesivuodon tunnistavia antureita. Vesivahingon tapahtuessa anturi ilmoittaa ongelmasta äänimerkillä sekä käyttöliittymään ja sähköpostiin tulevalla ilmoituksella. Voit olla levollisin mielin, kun OptiWatti vahtii puolestasi.

Minkälaista sähkösopimusta OptiWatti edellyttää?

OptiWatti ei edellytä tietyn tyyppistä sähkösopimusta, vaan se toimii kaikkien sopimustyyppien kanssa. Pörssisähköä käytettäessä ohjataan lämmitysajankohdat automaattisesti halvimmille tunneille - kuitenkin niin, että mukavuudesta ei tingitä. Voit halutessasi myös vaihtaa sähkösopimustyyppiä ja jatkaa lämmityksen ohjaamista OptiWatilla.

Mitä OptiWatti maksaa?

Hinta riippuu ohjattavien huoneiden lukumäärästä ja se sisältää ohjaukseen tarvittavan laitteiston, palvelun käytön, päivitykset ja asiakastuen. Asennustyön voi hyödyntää kotitalousvähennyksessä.

Katso hinnat


Lämmityskausi on pian täällä, joten toimi nyt!

OptiWatilla saat suoraa säästöä sähkölaskuun, parannat kotisi asuinmukavuutta, säästät myös aikaa ja vaivaa sekä pienennät hiilijalanjälkeä.

Ota yhteyttä ja kerromme lisää, paljonko juuri sinun kotisi tai mökkisi sähkölämmityskuluissa on mahdollista säästää.

Jätä yhteydenottopyyntö

Sähkölämmittäjä, jätä yhteystietosi alla olevaan lomakkeeseen ja saat maksuttoman hyötykartoituksen. Kartoituksen antaa OptiWatti Oy:n asiantuntija. Yhteydenottopyynnön jättäminen ei velvoita mihinkään.

 
Julkaistu
10.9.2018