Uponor KOTI uudisti LVI-alan palvelumallit 10 vuotta sitten


Uponor kehitti vuonna 2007 palvelun, joka uudisti toimintatapoja LVI-alalla. Palvelu lanseerattiin nimellä Uponor-pientaloratkaisu ja se oli kehitetty palvelemaan uudisrakentajia. Vuonna 2012 palveluun yhdistettiin remontoijan palvelut ja samana vuonna nimi muuttui Uponor KOTI - rakentajan ja remontoijan palveluksi.
 

Putkiremontti_Uponor_inkku
- Tavoitteena oli luoda kokonaisvaltainen ratkaisu LVI-alalle, jotta kuluttaja saa alan tuotteet ja palvelut mahdollisimman vaivattomasti. Samalla päädyimme kehittämään toimintamallin, jota käytetään nyt laajasti myös alan ulkopuolella, muistelee Uponor KOTI -konseptin idean isä, Uponor Suomi Oy:n toimitusjohtaja Ville Ruohio.

Verkostomalli pohjana kuluttajakonseptille

Uudenlaista palvelumallia varten luotiin maanlaajuinen LVI-urakoitsijaverkosto, jonka jäsenet tuntevat Uponorin tuotteet ja osaavat asentaa niitä. Mukana arvoketjussa oli alusta asti myös tukkuliikkeet, joiden kautta Uponorin tuotteiden paikallinen saatavuus voitiin varmistaa. Lisäksi luotiin yhteinen foorumi, jonka kautta asiakkaan rakennus- tai remonttiprojektia voidaan seurata kaikkien kumppanien kesken ja jonka avulla tiedonkulku on vaivatonta. Näin syntyi Uponor KOTI -verkkopalvelu.

Uponor KOTI -konseptin parissa alusta alkaen ollut Terhi Klemetti vastaa palvelukonseptipäällikkönä palvelun kehittämisestä.

- Lähtökohtana palvelussa on ollut se, että kuluttaja saa tarvitsemansa kokonaispalvelun yhdestä paikasta avaimet käteen -mallilla. Uponor KOTI on osoittautunut onnistuneeksi ratkaisuksi, Terhi Klemetti muistuttaa.
Ruohio muistelee palvelun lanseerauksen yhteydessä pidettyä lehdistötilaisuutta, joka herätti laajasti kiinnostusta.

- Totesin jo silloin, että tällä konseptilla on valtavan suuri potentiaali. Lanseerasimme jotain, mitä ei voitu patentoida.  Toimme markkinoille täysin uudenlaisen palvelumallin, josta sittemmin on kehitetty uusia toimivia palveluratkaisuja eri aloille. Se on hieno asia, toteaa Ville Ruohio.

Palvelun innovatiivisuus sai huomiota heti alusta asti ja Uponor KOTI -konsepti valittiin vuonna 2012 rakennusalan suurmessujen FinnBuild Highlights -kilpailun näyttelyyn.
 

Paikallisuus on avainsana valtakunnallisessakin palvelussa

Uponor KOTI -urakoitsijaverkostossa on toiminut vuosien varrella yli 200 itsenäistä LVI-alan yrittäjää. Valtakunnallisesti toimivan verkoston etuna on paikallisuus ja sitä asiakkaat arvostavat. Klemetti kertoo, että toiminnalla on tuettu pieniä ja keskisuuria LVI-alan yrittäjiä. Vuosien saatossa yhteistyötä on tehty myös eri toimijoiden mm. Vakuutusyhtiö Fennian, Keittiömaailman sekä Pientalorakentamisen kehittämiskeskus PRKK ry:n kanssa.

- Uponor on lähes satavuotias, luotettava suomalainen brändi ja yhteistyöstä syntyi tuotteista asennukseen asti jatkuva arvoketju, joka palvelee niin asiakasta kuin myös kaikkia ketjun osapuolia. Mallissa ei voi toimia yksin ja se vaatii paljon pitkäjänteistä työtä. On lunastettava asiakkaalle annettu lupaus ja kaikilla on omat roolinsa hankkeessa. Pyydämme jokaisesta asiakasprojektistamme palautteet. Loppukäyttäjät ovat olleet tyytyväisiä palveluun, sillä 90 % asiakkaista suosittelisi sitä tuttavilleen, toimitusjohtaja Ville Ruohio kertaa.

Laajentuminen myös muihin maihin

Viime vuosina Uponor KOTI -palvelun painotus on ollut erityisesti käyttövesiputkien remonteissa, sillä niiden osalta korjausvelka on suuri. Myös radonremontit sekä haja-asutusalueiden jätevesiremontit työllistävät verkoston toimijoita.

- Uponor KOTI -konseptin läpi on viety tämän vuoden loppuun mennessä lähes 10 000 asennettua kohdetta. Tänä vuonna konsepti viedään myös Uponorin yksiköihin muualle Eurooppaan, esimerkiksi Saksaan ja Ruotsiin, iloitsee Uponorin Terhi Klemetti.

Toimitusjohtaja Ville Ruohio painottaa muiden maiden mukaantulon olevan merkittävä askel. Korjausvelka esimerkiksi käyttövesiputkissa on Keski-Euroopassa ja Pohjoismaissa vähintäänkin yhtä suuri kuin Suomessa. Työsarkaa siis riittää.

Voit jättää myös yhteydenottopyynnön Uponorille

Jätä yhteydenottopyyntö tästä
Uponor KOTI rakentajan palvelusta

• Saat urakkatarjouksen kotisi LVI-järjestelmistä asennettuna:
 
  • vesikiertoinen lattialämmitys ja -viilennys
  • käyttövesi ja viemäri
  • ilmanvaihto
  • sadeveden poisto ja salaojat
  • radonin poisto
  • jäteveden käsittely haja-asutusalueella
Rakentajan palvelut...

Uponor KOTI remontoijan palvelusta
  • käyttövesiremontti
  • lämmitysremontti
  • haja-asutusalueen jätevesiremontti
  • radonremontti
Remontoijan palvelut...
 
 
Julkaistu
9.11.2017