Finnfoamin Tulppa
– märkätilojen varma valinta

Suunnitelma, valvonta sekä oikeat materiaalit osaavissa käsissä varmistavat sen, että märkätilapainajaisia ei tarvitse käytännössä kokea.

Tulppa-levyllä on helppoa ja turvallista toteuttaa märkätiloihin erilaisia rakennelmia.Tulppa-levyllä on helppoa ja turvallista toteuttaa märkätiloihin erilaisia rakennelmia.

– Kaikenlaista on vuosien varrella tullut nähtyä. Laadukasta työtä sekä aivan villejä vetoja, kun luotetaan sokeasti urakoitsijaan tai naapurin ukkoon, joka on joskus kylppärin laatoittanut, sanoo Petri Ahlamaa, joka todellakin tietää, miten remontti- tai rakentamisprojekti vedetään oikein ja laadukkaasti maaliin.

Kokemusta ja osaamista Ahlamaalla on lattiatason käsityöstä korkeakoulutukseen. Hän on aikanaan rakentanut märkätiloja muun muassa Norjassa, kouluttautunut rakennus- ja ympäristötekniikan diplomi-insinööriksi sekä valvonut lähemmäs tuhat märkätilakohdetta.

– Kun on hyvin tehty työsuunnitelma, jonka mukaan rakennetaan, niin myös valvonta helpottuu huomattavasti. Ikävä kyllä liian usein säästetään juuri suunnitelmasta ja valvonnasta.

Homehtumaton levy sopii märkätiloihin

Nykyään Ahlamaa valvoo rakennuskohteita pääkaupunkiseudulla oman Spamaster-yrityksen nimissä. Vuosituhannen vaihteessa hän työskenteli Norjassa.

– Norjassa ja Ruotsissa, missä tiedetään aika paljon rakentamisesta ja kosteudesta, on jo vuosia sitten lopetettu kipsilevyjen käyttö märkätiloissa. Suomessa asiat ovat vielä toisin eli täällä kipsilevyä käytetään märkätilojen seinärakenteissa vielä yleisesti, kuvailee Ahlamaa.

Parempia vaihtoehtoja on ollut jo pitkään tarjolla. Finnfoamin Tulppa on vaakaan asennettava märkätilalevy, joka toimii sekä rakennuslevynä että vedeneristeenä. Levyn ydin on umpisoluista, vesitiivistä sekä homehtumatonta Finnfoam-levyä.
 

Ammattilainen asentaa Tulppa-levyä helposti yli 10 m² tunnissa ja nurkkien vedeneristyksen jälkeen pinta on laatoitusvalmis.Ammattilainen asentaa Tulppa-levyä helposti yli 10 m² tunnissa ja nurkkien vedeneristyksen jälkeen pinta on laatoitusvalmis.

Työ maksaa neliöitä enemmän

Ahlamaan mukaan urakoitsijat tekevät kuitenkin edelleen tarjouksen liian usein halvimman mahdollisen materiaalikustannuksen mukaan. Lyhytnäköisesti halpa voi tulla kalliiksi.

– Pitäisi osata laskea levyn neliöhinnan lisäksi urakan työtunnit. Kosteudenkestävään levyyn siirtyminen on kokonaiskustannuksiltaan kilpailukykyinen ja laadultaan ylivoimainen, Ahlamaa lataa.

– Tulpan keveys, asennuksen nopeus ja pontit nostavat sen euroissa vähintään kipsi- tai kivilevyjen kanssa samalle viivalle, kun lasketaan kokonaiskustannukset. Laatu on joka tapauksessa ylivoimainen.
 

Laatoitusvalmis jopa päivässä

Tulppa_20mm_50mm_750_art

Finnfoam Tulppa sopii sekä uudisrakentamiseen että korjauskohteisiin. Asentamisen helppouden takana on patentoitu järjestelmä, joka säästää tekijältä useita eri työvaiheita. Tulppa-märkätilalevy on laatoitusvalmis alle päivässä.

– Finnfoamin Tulppa-levy on yhteensopiva kaikkien merkittävimpien siveltävien vedeneristevalmistajien tuotteiden kanssa. Tulppa sekä FF-PIR-polyuretaanieristeet saunaan tulevat Finnfoamin Salon tehtaalta, samalla kuljetuksella kaikki tarvittavat tuotteet eli sauna-pesuhuone akselin veden- ja lämmöneristys on mahdollista toteuttaa erittäin tehokkaasti ja turvallisesti, sanoo Finnfoamin kehitysjohtaja Asso Erävuoma.
 

Tulppa säästi kuusi työpäivää

PK Kuivaus uudisti Hietaniemen hautausmaalla sijaitsevan asuntorakennuksen kylpyhuoneen. Yli 150 vuotta vanhan rakennuksen uudispuolen märkätila valmistui nopeasti. Finnfoamin rakennus- ja vedeneristyslevy Tulppa toimi kohteessa erinomaisesti niin lattiassa kuin seinissäkin.

− Todellakin. Tulppa-lattian kaatolevyjen ansiosta lattiavaluja ei tarvinnut tehdä, rakennusmääräysten mukaiset valmiit kaadot olivat levyissä valmiina, ei kuivumisaikojen odottelua ja kevyiden levyjen asennus oli todella sujuvaa. Säästimme peräti kuusi työpäivää näiden ominaisuuksien ansiosta, kertoo PK Kuivauksen toimitusjohtaja Harri Komu.

− Kylpyhuoneeseen saatiin myös lisää korkeutta ja hyvä lämmöneristys. Asentaminen olemassa oleviin rakenteisiin oli helppoa. Seinälevyissä tuli vesieristyksen lisäksi esiin erinomainen piirre, joka antoi mahdollisuuden oikaista seinän rakennetta.

Katso lähin Finnfoam-jälleenmyyjäsi täältä

Tulppa-märkätilalevyt

Nopea asennettava valmista päivässä
  • homehtumaton ja päästötön materiaali
  • ei terveydelle haitallisia yhdisteitä
  • helposti työstettävä ja kevyt levy
  • selkeä ja nopea asennusjärjestelmä
  • CE-merkitty

 
Julkaistu
6.11.2017