Aidoilla tiililaatoilla kotiin rustiikkinen ilme

Tiililaatta on varsin oiva vaihtoehto erityisesti peruskorjausten yhteydessä tehtäviin sisustusmuutoksiin, kun vanha taustarakenne on jo olemassa. Laatan avulla voidaan huonetilan ilme muuttaa aikaisempaan nähden persoonallisemmaksi ja tunnelmaltaan erilaiseksi.

Esimerkiksi keittiöissä tiilen käyttökohteita ovat seinät tai seinien osat, kuten tilanjakajat sekä erityisesti tiskipöydän taustaseinät. Mikäli tiiltä halutaan käyttää kosteudelle ja roiskeille alttiissa paikoissa sen pinta suositellaan käsiteltäväksi vettä hylkivällä suoja-aineella. Näin tiilen pinta on helpompi pitää puhtaana ja toisaalta roiskeet eivät imeydy niin helposti sen pintahuokosiin.

Olohuonetiloissa voidaan tehdä esimerkiksi yksi tehostusseinä tiilellä korostamaan muita sisustuselementtejä. Kauniina luonnonmateriaalina tiili  sopii sekä moderniin että perinteiseen kotiin ja sisustukseen.
 

Keittiön taustaseinä sai kauniin rustiikkisen tiilipinnan Rustica oud Leerne -tiililaatoilla.Keittiön taustaseinä sai kauniin rustiikkisen tiilipinnan Rustica oud Leerne -tiililaatoilla.

Sisustustiilien käyttö lisääntynyt kodin sisustamisessa

- Käsinlyödyistä antiikkitiilistä on tullut muutaman vuoden kuluessa yksi trendituotteista, kun on kyse kodin sisustamisesta. Yhä useammat kodinsisustajat ja remontoijat haluavat jotain katseenvangitsijaa kotiinsa ja juuri sitä antiikkinen tiliseinä tarjoaa. Olipa kyse modernista tai vähän perinteisemmästä asunnosta, sopii antiikkinen tiili yhtä hyvin molempiin. Myös useat blokkaajat ovat innostuneita käyttämään tiiltä sisustusratkaisuissaan, kertoo Wienerbergerin markkinointipäällikkö Maiju Paasiviita.

Purkutiilen ilme kiehtoo

Yksi suosituimmista sisustustiililaatoista on Retro de Namur, joka muistuttaa ilmeeltään rappauksen alta löytyviä, vanhoja tiiliä. Myös harmaan sävyinen Rustica Oud Leerne on suosittu, sillä se toistaa tämän hetken sisustuksen trendivärejä.

Tutustu tiililaattavalikoimaan ja valitse oma suosikkisi!

Olohuoneen tehosteseinään valikoitui sisutustiileksi Retro de Namur.Olohuoneen tehosteseinään valikoitui sisutustiileksi Retro de Namur.

Neuvot Tee se itse -laatoittajalle

Työ kannattaa valmistella huolellisesti ja miettiä eri vaiheet etukäteen. Myös tiililaattojen asentamisesta tehty video kannattaa katsoa tarkkaavaisesti pariinkin kertaan läpi, ennen työn aloittamista. Ennen kaikkea kannattaa myös miettiä, mitä videolla ollaan tekemässä ja miksi? Erityisesti laastien sekoitukseen tarvittavan veden annostelussa tulisi olla tarkkana, jotta esimerkiksi saumojen värisävy saadaan pysymään tasalaatuisena alusta loppuun asti.

Tutustu asennusvideoon

Verkkokaupasta sisustustiilet kotiisi

Hanki omat sisustustiilesi verkkokaupastamme. 
Katso lisää
 
Julkaistu
15.11.2017