• Etusivu
  • Sisustus

Aidoilla tiililaatoilla kotiin rustiikkinen ilme

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Wienerberger Oy Ab
Päivitetty 07.11.2017
20182_51519.jpg

Keittiön taustaseinä sai kauniin rustiikkisen tiilipinnan Rustica oud Leerne -tiililaatoilla.

Tiililaatta on varsin oiva vaihtoehto erityisesti peruskorjausten yhteydessä tehtäviin sisustusmuutoksiin, kun vanha taustarakenne on jo olemassa. Laatan avulla voidaan huonetilan ilme muuttaa aikaisempaan nähden persoonallisemmaksi ja tunnelmaltaan erilaiseksi.

Esimerkiksi keittiöissä tiilen käyttökohteita ovat seinät tai seinien osat, kuten tilanjakajat sekä erityisesti tiskipöydän taustaseinät. Mikäli tiiltä halutaan käyttää kosteudelle ja roiskeille alttiissa paikoissa sen pinta suositellaan käsiteltäväksi vettä hylkivällä suoja-aineella. Näin tiilen pinta on helpompi pitää puhtaana ja toisaalta roiskeet eivät imeydy niin helposti sen pintahuokosiin.

Olohuonetiloissa voidaan tehdä esimerkiksi yksi tehostusseinä tiilellä korostamaan muita sisustuselementtejä. Kauniina luonnonmateriaalina tiili sopii sekä moderniin että perinteiseen kotiin ja sisustukseen.

Sisustustiilien käyttö lisääntynyt kodin sisustamisessa

- Käsinlyödyistä antiikkitiilistä on tullut muutaman vuoden kuluessa yksi trendituotteista, kun on kyse kodin sisustamisesta. Yhä useammat kodinsisustajat ja remontoijat haluavat jotain katseenvangitsijaa kotiinsa ja juuri sitä antiikkinen tiliseinä tarjoaa. Olipa kyse modernista tai vähän perinteisemmästä asunnosta, sopii antiikkinen tiili yhtä hyvin molempiin. Myös useat blokkaajat ovat innostuneita käyttämään tiiltä sisustusratkaisuissaan, kertoo Wienerbergerin markkinointipäällikkö Maiju Paasiviita.

Purkutiilen ilme kiehtoo

Yksi suosituimmista sisustustiililaatoista on Retro de Namur, joka muistuttaa ilmeeltään rappauksen alta löytyviä, vanhoja tiiliä. Myös harmaan sävyinen Rustica Oud Leerne on suosittu, sillä se toistaa tämän hetken sisustuksen trendivärejä.

Tutustu tiililaattavalikoimaan ja valitse oma suosikkisi!

Olohuoneen tehosteseinään valikoitui sisutustiileksi Retro de Namur.
Olohuoneen tehosteseinään valikoitui sisutustiileksi Retro de Namur.

Neuvot Tee se itse -laatoittajalle

Työ kannattaa valmistella huolellisesti ja miettiä eri vaiheet etukäteen. Myös tiililaattojen asentamisesta tehty video kannattaa katsoa tarkkaavaisesti pariinkin kertaan läpi, ennen työn aloittamista. Ennen kaikkea kannattaa myös miettiä, mitä videolla ollaan tekemässä ja miksi? Erityisesti laastien sekoitukseen tarvittavan veden annostelussa tulisi olla tarkkana, jotta esimerkiksi saumojen värisävy saadaan pysymään tasalaatuisena alusta loppuun asti.

Tutustu asennusvideoon

Huomio

Huomio

Verkkokaupasta sisustustiilet kotiisi

Hanki omat sisustustiilesi verkkokaupastamme.
Katso lisää

Wienerberger Oy Ab
Sisustus
sisustus
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20072_3689.jpg
Terca -julkisivutiilet
Tiilestä on muurattu taloja jo vuosituhansien ajan. Aikojen kuluessa tiilenvalmistuksen tekniikka on kehittynyt, mutta kestävä tiili on säilyttänyt alkuperäiset ominaisuutensa ja luonteensa. Tiilen väri- ja pintavalikoima sen sijaan on kasvanut. Tiili on turvallinen materiaali: se ei pala eikä lahoa ja se kestää hyvin sekä kosteus- että lämpötilan vaihteluja. Muuratun julkisivun kauneus säilyy vuosikymmenestä toiseen ja ikääntyessäänkin tiiliseinä patinoituu kauniisti.Tiili sopii julkisivuksi lähes kaikkiin runkovaihtoehtoihin ja se sopeutuu myös muiden julkisivumateriaalien rinnalle osaksi julkisivua.
20074_4308.jpg
TERCA -tiililaatat sisustamiseen
Kodin sisustamisen suosio on koko ajan lisääntynyt. Yksi tapa muuttaa kotia persoonallisemmaksi on päällystää seiniä tai seinän osia aidoilla käsinlyödyillä TERCA -tiililaatoilla. Näillä luot persoonallista tunnelmaa kotiisi. Voit helposti tehdä erilaisia yksityiskohtia niin keittiöön kuin olohuoneeseenkin. Valikoimassa on useita eri värejä ja ne on helppo asentaa vaikka itse.
20078_5978.jpg
TERCA -tiilikoti
Wienerbergerin tiilet ja rakenneratkaisut ovat näyttävästi esillä Hämeenlinnan asuntomessuilla, sillä Wienerberger on mukana messuilla kahdella kohteella. Wienerbergerin kohteet ovat kohde numero 27, Terca -tiilikoti sekä kohde numero 44, Talo Wienerberger. Molemmissa kohteissa talon runko on tiili-villa-tiili tyyppinen ulkoseinäratkaisu, jossa runko on muurattu ohutsaumamuurausmenetelmällä Terca –runkotiilistä.Terca -tiilikoti, kohde 27Talo Wienerberger, kohde 44
202111_73507.jpg
Viikon sisustusidea: Näin tuot trendikästä rottinkia sisustukseen
Menneet vuosikymmenet ja niiden hittituotteet kiertävät sisustustrendeissä yhä uudelleen. Näin on käynyt myös 80-luvulla suursuosiota nauttineelle rottingille, joka on löytänyt jälleen tiensä suomalaiskoteihin. Katso vinkit, joiden avulla voit tuoda rottinkia onnistuneesti oman kotisi sisustukseen.
20143_38557.jpg
Ohutlevykiinnitykset
Särmä suomalainen seinätulppa GRIPPER™ sopii kaikkiin rakentamisen, remontoinnin ja sisustamisen yleisimpiin seinäkiinnityksiin. GRIPPER™ toimii kaikissa seinämateriaaleissa ja -rakenteissa. Lo-Vis – mikrokaulus pitää tulpan optimaalisessa asennussyvyydessä pysyen itse piilossa ruuvin alla. DuPont™ Hytrel® -materiaalinsa ansiosta GRIPPER™ kestää pitkäaikaista kuormitusta, iskuja, kulumista, kosteutta, kemikaaleja, lämpötilan vaihteluja ja varastointia tavallisia tulppia paremmin.
20188_54298.jpg
Sisustajalle keraamisia unelmalaattoja lattiaan ja seiniin
Keraamisella laatalla on monia etuja, miksi se kannattaa valita kodin lattia- tai seinämateriaaliksi. Keraaminen laatta kestää erinomaisesti kovaakin kulutusta. Tästä syystä laatat ovat varsinkin lapsi- ja kotieläinperheiden suuressa suosiossa.Keraamisen laatan etuja ovat myös pinnan kestävyys sekä lämmön- ja kosteudensietokyky, unohtamatta tietysti sitä, että keraamiset laatat tuovat sisutukseesi laatua. Nykyisin laattoja löytyy vaateliaimpienkin sisustajien makuun, sillä erilaisia värejä, pinnan muotoja ja laattojen kokoja on valtavasti. Keraamiset laatat soveltuvat hyvin sekä lattia- että seinäpinnoiksi – ja kaikissa tiloissa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton