Ei ole sama, mikä luukku tulisijassa on

Ilmat viilenevät pikkuhiljaa ulkona, mutta sisätiloissa voi hakea lämpöä ja tunnelmaa tulisijoista. Tulisijan kunto kannattaa tarkistaa ajoissa ja tarvittaessa hankkia luukkujen varaosat tai uudet lasit takkaan talven lämmityskautta varten.

Pislan uutuustuote: kulmaluukku.Pislan uutuustuote: kulmaluukku.

Takkaluukulla on väliä

Pislan HTT-luukkujen laajasta mallivalikoimasta löytyy tyylikäs luukkusarja joka tulisijaan. Luukkujen läpi on kaunis näkymä elävään tuleen. Samalla tuli antaa nopeaa säteilylämpöä huoneeseen sekä luo ympärilleen viehättävän valon ja varjojen leikin. Luukkujen vedonsäätötoiminnot mahdollistavat juuri oikeanlaisen ilmamäärän säätämisen, jotta palaminen olisi tehokasta ja puhdasta. Näin tulisija antaa paljon nopeaa säteilylämpöä sekä varaa paljon.

Osta takkaluukkuja verkkokaupasta

Moderni kulmaluukku

Pislan ensimmäinen teräsrakenteinen 300 sarjan luukku, HTT 301, lanseerattiin vuonna 2009. Sen jälkeen suosittu sarja on kasvanut leveämmillä HTT 302 ja HTT 303 -malleilla sekä leivinuuninluukulla. Nyt sarja saa täysin erilaisen uutuuden, HTT kulmaluukun. Kulmaluukku aukeaa pitkältä sivulta ja sen kätisyyttä voidaan vaihtaa helposti. Vedonsäätö löytyy sekä luukun ylä- että alaosasta molemmilta sivuilta. Luukussa on satiinimusta kuumankestävä pulverimaalaus.

Pisla HTT kulmaluukku

  • Väri: satiinimusta
  • Muurauskehysmitta: 550 x 390 x 410 mm
  • Ulkomitat: 580 x 420 x 465 mm
  • Paino: 14,5 kg
  • Voidaan asentaa oikea- tai vasenkätiseksi
  • Musta kuumankesto-pulverimaalaus
  • Pitkän sivun luukku aukeava
  • Vedonsäädöt luukkujen ylä- ja alareunassa

Lue lisää kulmaluukusta
Kulmaluukussa on satiinimusta kuumankestävä pulverimaalaus.Kulmaluukussa on satiinimusta kuumankestävä pulverimaalaus.

Takkaluukun asennus

HTT-Design tulisijaluukkujen toimitukset ovat asennusvalmiita kokonaisuuksia. Luukkujen kehät voidaan kiinnittää tulisijaan joko muurauksen aikana tai jälkikäteen.

Luukkujen käyttö

Lasiluukkuja käytettäessä puut on hyvä asettaa mahdollisimman kauas luukun lasipinnoista, vähintään 15 cm:n etäisyyteen. Sytytettäessä pidetään tuhkaluukun ja suuluukun ilmansäätöaukot täysin auki, jotta palamisilma olisi riittävä. Kun palaminen on riittävän tehokasta, palamisilman tuloa voidaan säätää tarpeen mukaan tuhkaluukun ja suuluukun ilmansäätöaukoilla. Tulisijaluukkujen metalliosat ja lasit kuumenevat lämmityksen aikana, vältä suoraa ihokosketusta.

Luukkujen hoito ja huolto

Luukkujen lasien kiinnitysruuvien ja ovien saranatappien kireys on hyvä tarkistaa säännöllisien väliajoin kiristämällä lukitusruuveja. Lasien kiinnitysruuveja ei saa kiristää liian tiukkaan lämpölaajenemisen vuoksi. Luukkuihin ja laseihin syntyneet tahrat voidaan poistaa kosteaa pyyhettä ja normaaleja emäksisiä puhdistusaineita käyttäen. Vaikeat tahrat voidaan poistaa ruokaöljyllä. Laseihin palanut noki voidaan poistaa naarmuttamattomalla hankaussienellä. Puhdistuksen jälkeen valurautaosat on hyvä pyyhkiä ruokaöljyllä ruostumisen estämiseksi. Tarvittaessa valurauta-osat voidaan uudelleen maalata kuumakestomaalilla.

Pislan valurautaisista HTT-tulisijavaluista löydät takka-, uunin- ja leivinuuninluukut sekä tuhka- ja nokiluukut. Kattavasta valikoimasta saat myös arinat, savupellit, liesitasot ja uunineduspellit sekä varaosat ja tarvikkeet.


Osta takkaluukkuja verkkokaupasta
 
Julkaistu
30.10.2017