• Etusivu
  • Talo

TÄHDENLENNONTIE, ESPOO

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Ormax Monier Oy
Julkaistu 20.10.2017
2957_89485595_20171020154628.jpg

Arkkitehtonisesti vaikuttava kivitalokiinteistö sai savitiilenpunaisen Ormax-betonitiilikatteen pulpettikatolleen

KATTOJEN KUNKKU 2018 -REMONTTIKOHDE

TOTEUTUS /
Suomen KattoCenter Oy

Korkealla mäennyppylällä Espoossa kohoaa erityisen hieno vuonna 1987 valmistunut punatiilinen asuinkiinteistö, jonka nykyinen omistaja Marko Luhtala osti rakennuttajalta vuonna 2002. Talon on suunnitellut arkkitehti Raimo Saarenvirta. Talon välimerelliset piirteet viittaavat rakennuttajapariskunnan Italian harrastukseen. Talon nimi onkin La Casa Di Songo, Unelmien Talo.

Kiinteistökaupan mukana tullut yksityiskohtainen dokumenttiarkisto todistaa, että rakennesuunnittelutoimiston omistaja on kotinsa aikanaan pieteetillä suunnitteluttanut ja rakennuttanut.

2957_89485595_20171020154611.jpg

Näyttävän arvokiinteistön reilusti yli 500 neliöisen katon remontoiminen tuli ajankohtaiseksi, kun sen aluskate tuli tiensä päähän.
– Lounaismyrskyllä kosteus on päässyt panssaripahvia rasittamaan, Marko Luhtala kertoo.

Alkuperäiset betonikattotiilet olisivat sinänsä olleet kunnossa, vaikkakaan eivät ehkä enää esteettisesti vastanneet rakennuksen arvoa.

Ongelmia vanhalle katolle ei tuottanut ainoastaan sää, vaan myös muu luonto: oravat ja linnut pääsivät helposti yläpohjarakenteisiin eristevarkaisiin. Kattotarkastuksessa havaittiin, että korkean iän ja sään kulutuksen vuoksi pahvinen aluskate oli jo osin pahasti kostunut ja käpristynyt, joten kattoremontilla oli jo korkea aika.

Kunnolla toteutettu kattoremontti toteutetaan aina huolella ja turvallisesti. Tässä tapauksessa vanha kattorakenne oli järkevintä purkaa aina kattotuoleihin saakka. Kattotuolien päälle asennettiin uudet pystyjuoksut. Katon monimuotoisuuden ja kaltevuuden vuoksi ti turvallisin valinta aluskatteeksi oli Ormaxin hengittävä Divoroll TOP RU -aluskate. Seuraavaksi asennettiin uudet, tavanomaista paksummat tuuletusrimat (48 x 48 mm), joilla parannettiin yläpohjan tuuletusta ja oikaistiin samalla katon rakennetta. Sen jälkeen katto sai uudet ruoteet ja tyylikkään punaisen Ormax-betonitiilikatteen.

Oravat eivät muuten enää uuteen kattorakenteeseen pääse eristeitä ryöstämään, siitä pitävät huolen pieneläinverkot.

Päädyt pellitettiin arkkitehdin alkuperäistä suunnitelmaa kunnioittaen sinertävän harmaan värisellä pellillä. Pellitykset ovat erityisen näyttävät, sillä ne ovat tavanomaista korkeammat. Mäellä sijaitsevassa talossa niitä tarvitaan estämään sadetta kovallakaan tuulella pääsemästä kattorakenteeseen sisään.

Remontin yhteydessä katolla olevat läpiviennit pellitettiin ja katolle tarvittava kattoturva – kuten tikkaat, sekä tietenkin myös uudet vesikourut ja syöksyputket. Sisäpihan puolen kourut saivat sähköiset kourunlämmittimet.

201710_50628.jpg

Remontti oli haastava toteuttaa, sillä kattorakenteessa riitti kulmia, jiirejä, aumoja sekä leikkauksia. Silti se kesti aloituksesta loppuun vain neljä viikkoa.

Katso kohteen muutos

2957_89485595_2017102015463.jpg
201710_50614.jpg
https://www.kattocenter.fi/

Maan laajin kattovalikoima Suomen KattoCenteristä.

Vuonna 2009 perustetulla täyden palvelun kattoremontteihin ja -huoltoihin erikoistuneella Suomen KattoCenter Oy:llä on kokemusta jo tuhansista remontoiduista katoista, asentavathan sen 130 koulutettua kattoammattilaista yli 200 000 kattoneliömetriä vuodessa. Näissä huopa-, tiili- ja teräskateneliöissä on niin arvorakennusten, rivitaloyhtiöiden kuin aivan tavallisten omakotitalojen ja kesämökkienkin kattoja. Koosta riippumatta jokainen kohde toteutetaan pieteetillä, turvallisesti tuulettuvana rakenteena. Yritys tekee tiivistä yhteistyötä alan johtavien kattomateriaalivalmistajien kanssa alan kehittämiseksi. Esimerkiksi vanhan talon energian kulutuksen vähentämiseen lanseerattiin uudenlainen Energiakattorakenne.

KattoCenterin täyden palvelun kattopakettiin kuuluu kaikki kattomateriaaleista vesikouruihin ja kattoturvatuotteisiin saakka ja hintaan kaikki vanhan katon purkamisesta aina loppusiivoukseen asti.

Suomen KattoCenter on RALA-sertifioitu yritys sekä kuuluu Luotettava Kumppani -ohjelmaan. Se on myös Kattoliiton jäsenyritys. Suomen Asiakastieto on myöntänyt Suomen KattoCenterille Suomen Vahvimmat Platina erikoissertifikaatin. Yritys on saanut myös Kauppalehden menestyjä sekä Kasvaja-sertifikaatin. www.kattocenter.fi

Totetuttaa kattoremontit alueilla: Pääkaupunkiseutu, Tampere, Lahti, Kouvola, Lappeenranta.

Avaimet käteen tiilikattoremontti

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Ormax Monier Oy
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20196_58616.jpg
Aluskatteen asennus
Aluskate on tärkeä osa kattoa ja on tarkoitettu kestämään katolla yhtä kauan kuin varsinaisen katemateriaalikin. Sitä ei tule jättää pitkäksi aikaa säälle yms. ulkopuolisille rasituksille alttiiksi. Aluskate ei ole tarkoitettu rakennusaikaiseksi sääsuojaksi vaan rakennus tulee sääsuojata erikseen. Aluskatteen asennuksen jälkeen varsinainen kate tulee asentaa mahdollisimman nopeasti, mielellään muutaman viikon kuluessa.
20071_3216.jpg
Kaunis ja kestävä tiilikate
Tiilikatto on Suomen suosituin, uusien pientalojen katemateriaali. Suomalaiseen arkkitehtuuriin ja maisemaan sopiva tiilikatto on kestävä, äänetön ja talon arvoa nostava vesikatevaihtoehto. Tiilikatto on kaunis ja kestävä laatukatto, joka sopii erinomaisesti niin uudisrakennukseen kuin vanhan talon korjaukseen.
20072_3476.jpg
Tiilikatto nostaa talosi arvoa!
Tiilikatto on Suomen suosituin uusien pientalojen katemateriaali. Suomalaiseen arkkitehtuuriin ja maisemaan sopiva tiilikatto on kestävä, äänetön ja talon arvoa nostava vesikatevaihtoehto. Tiilikatto on kaunis laatukatto, joka sopii erinomaisesti niin uudisrakennukseen kuin vanhan talon korjaukseen. Lafarge Roofing Oy:n avaimet käteen -paketti on uskomattoman kätevä ja helppo tapa tehdä tiilikatto. Katon ostajan tarvitsee vain valita tiilimalli ja väri, me hoidamme asennuksen luotettavasti!
20209_66755.jpg
Viherkatolla hallitset hulevesiä ja tasaat lämpöä
Viihtyisä viherkatto on kauneuden lisäksi käytännöllinen valinta ja voit valita sen, minkä tahansa rakennuksen katteeksi. Suomessa viherkatot ovat hiljalleen nostamassa suosiotaan varsinkin uudiskohteissa, mutta viherkatot sopivat hyvin myös saneerauskohteisiin.Tärkeintä viherkaton perustamisessa on katon kaltevuus ja siihen sopiva ratkaisu.
20204_64127.jpg
Ostajan ennakkotarkastusvelvollisuus kiinteistön kaupassa
Kiinteistön kaupassa myyjä on velvollinen antamaan ennen kauppaa ostajalle kiinteistöstä ja sillä sijaitsevista rakennuksista ne tiedot, jotka hän on tiennyt tai hänen olisi pitänyt tietää. Myyjän tuleekin kertoa tiedot, jotka tyypillisesti vaikuttavat kiinteistön arvoon. Myyjän tiedonantovelvollisuudesta huolimatta ostaja ei voi luottaa pelkästään myyjän antamiin tietoihin, vaan hänen on ennen kauppaa itse tarkastettava tai tarkastutettava kiinteistö.Ostajan ennakkotarkastusvelvollisuudesta kiinteistönkaupassa on säädetty maakaaressa (2:22§). Lain mukaan ostaja ei saa laatuvirheenä vedota seikkaan, joka olisi voitu havaita kiinteistön tarkastuksessa ennen kaupan tekemistä. Ostajalla ei ole velvollisuutta ilman erityistä syytä tarkistaa myyjän kiinteistöstä antamien tietojen paikkansapitävyyttä eikä ulottaa tarkastusta seikkoihin, joiden selvittäminen edellyttää teknisiä tai muita tavanomaisesta poikkeavia toimenpiteitä.Ostaja ei saa virheenä vedota seikkaan, josta hänen täytyy olettaa tienneen kauppaa tehtäessä. Yleisesti voidaan pitää ostajan itsensä suorittamaa tarkastusta riittävänä, kun hän on noudattanut tarkastuksessa tavanomaista huolellisuutta. Erityistä rakennusalan ammattitaitoa tarkastukseen ei pääsääntöisesti vaadita.
202011_67478.jpg
Näin toimii älykäs ilmanvaihto - ratkaisu kaikkiin tarpeisiin
Älykäs ilmanvaihto parantaa terveyttä ja säästää samalla energiaa. Tutkimusten mukaan ilmanlaatu vaikuttaa merkittävästi ihmisten jaksamiseen ja terveydentilaan. Huonolaatuinen ilma aiheuttaa mm. väsymystä, hengitystieoireita sekä päänsärkyä. Pahimmillaan se voi jopa vahingoittaa terveyttä ja aiheuttaa vakavia sairauksia. Asunnon sisällä riittämätön ja tasapainoton ilmanvaihto voi johtaa kosteusarvojen kohoamiseen ja synnyttää kasvualustan homeelle ja mikrobeille.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton