KANDIDAATINTIE, KAUNIAINEN

Näyttävän, vuonna 1984 rakennetun Eurohouse-talon täydellinen kattoremontti kuukaudessa

KATTOJEN KUNKKU 2018 -REMONTTIKOHDE

TOTEUTUS /
Suomen KattoCenter Oy

Kauniaisissa on useitakin hienoja rakennuksia, mutta harva herättää yhtä paljon huomiota kuin tämä rehevässä puistomaisessa ympäristössä sijaitseva valkotiilinen ja jykeväkattoinen Eurohouse-talo. Se saa kiittää viehätyksestään paljon monimuotoista kattoaan.

Kattoremontti tuli ajankohtaiseksi, kun seniori-ikään ehtinyt omistajapariskunta Riitta ja Christian alkoivat huolestua alkuperäisen betonitiilikatteen kunnosta. Christian väsyi myös kiipeilemään vuosittain puhdistamaan monimuotoisen katon rännejä syksyn lehdistä. 

king_of_roofs_2018_kandidaatintie_kauniainen_kattocenter8

Yli kolmenkymmenen vuoden ikään ehtineiden kattorakenteidenkin kunto herätti huolta. Tällaisten monimuotoisten kattorakenteiden huono tuulettuvuus johtaa aikaa myöten ongelmiin. Ilman olisi päästävä esteettä räystäältä harjalle saakka.

Eurohouse-talojen kaltaisten rakennusten kattorakenteiden kunnon tarkastaminen ei ole suinkaan yksinkertaista. Ryömintätilan puuttumisen takia yläpohjan rakenteita ei voida tarkistaa tavanomaiseen tapaan kattoluukun tai vintin kautta. Se on tehtävä varovaisesti ja huolellisesti vanhoja kattotiiliä nostelemalla.

king_of_roofs_2018_kandidaatintie_kauniainen_kattocenter1

Tässä kohteessa alkuperäinen pahvinen aluskate osoittautuikin tarkastuksessa jo pahoin kostuneeksi.
– Olimme alun perin miettineet pelkästään katon jiirien leventämistä sekä rännien parantamista, mutta tarkastuksen jälkeen ja tarjousten vertailun jälkeen mutta koko katon remontoiminen osoittautui kuitenkin järkevämmäksi vaihtoehdoksi, Christian kertoo.

king_of_roofs_2018_kandidaatintie_kauniainen_kattocenter7

Kattoremontissa vanhat rakenteet purettiin kattotuoleihin asti. Kattotuolien päälle asennettiin uudet pystyjuoksut ja niiden päälle hengittävä aluskate, uudet tuuletusrimat, ruoteet ja näyttävä musta Ormax Protector+ -betonitiilikate. Valinta on erinomainen, sillä betonikattotiilen pinta hylkii kasvullisuutta ja talon ympärillä kasvaa paljon puita.

Peltiseppien ammattitaitoa tarvittiin, sillä katon pystysuorien lippojen vesitiiviys oli varmistettava. Tietenkin kaikki katolla olevat läpiviennit pellitettiin. Katto sai myös tiilitikkaat, lumiesteet sekä uudet vesikourut ja syöksyputket.
Vanhat kattoikkunatkin uusittiin remontin yhteydessä.

Kaksi Suomen KattoCenterin taitavaa kattoasentajaa toteutti 320 neliömetrin haastavan kattoremontin kuukaudessa.

Riitta ja Christian ovat nyt uuteen kattoonsa enemmän kuin tyytyväisiä.
– Enää kattoa ja rännejä ei tarvitse kiipeillä siivoamaan eikä katon kunnosta tarvitse meidän tässä asuessamme huolehtia, he sanovat.

Katso kohteen muutos

logo_kattocenter

Maan laajin kattovalikoima Suomen KattoCenteristä.

Vuonna 2009 perustetulla täyden palvelun kattoremontteihin ja -huoltoihin erikoistuneella Suomen KattoCenter Oy:llä on kokemusta jo tuhansista remontoiduista katoista, asentavathan sen 130 koulutettua kattoammattilaista yli 200 000 kattoneliömetriä vuodessa. Näissä huopa-, tiili- ja teräskateneliöissä on niin arvorakennusten, rivitaloyhtiöiden kuin aivan tavallisten omakotitalojen ja kesämökkienkin kattoja. Koosta riippumatta jokainen kohde toteutetaan pieteetillä, turvallisesti tuulettuvana rakenteena. Yritys tekee tiivistä yhteistyötä alan johtavien kattomateriaalivalmistajien kanssa alan kehittämiseksi. Esimerkiksi vanhan talon energian kulutuksen vähentämiseen lanseerattiin uudenlainen Energiakattorakenne.

KattoCenterin täyden palvelun kattopakettiin kuuluu kaikki kattomateriaaleista vesikouruihin ja kattoturvatuotteisiin saakka ja hintaan kaikki vanhan katon purkamisesta aina loppusiivoukseen asti.

Suomen KattoCenter on RALA-sertifioitu yritys sekä kuuluu Luotettava Kumppani -ohjelmaan. Se on myös Kattoliiton jäsenyritys. Suomen Asiakastieto on myöntänyt Suomen KattoCenterille Suomen Vahvimmat Platina erikoissertifikaatin. Yritys on saanut myös Kauppalehden menestyjä sekä Kasvaja-sertifikaatin. www.kattocenter.fi

Totetuttaa kattoremontit alueilla: Pääkaupunkiseutu, Tampere, Lahti, Kouvola, Lappeenranta.

Avaimet käteen tiilikattoremontti

Jätä yhteydenottopyyntö, niin Ormaxin valtuuttama asentaja ottaa yhteyttä sopiakseen ilmaisen arviokäynnin.

 

  • Jätä yhteydenottopyyntö, niin Ormaxin valtuuttama asentaja ottaa yhteyttä sopiakseen ilmaisen arviokäynnin.
  • Ilmaisella arviokäynnillä saat tarjouksen kattoremontista, joka ei sido sinua mihinkään. 
Julkaistu
20.10.2017