Luonnollinen veto savupiipussa on harvoin riittävää
-  Sähköiset savukaasuimurit ilmanvaihdon parantamiseen 

Savukaasuimuria tarvitaan muun muassa silloin, kun halutaan terveellisempää sisäilmaa ja parempaa ilmanvaihtoa. Vedottomassa talossa ei monesti ole tarpeeksi liikkuvaa ilmaa ja on yleistä, että tulisija ei saa tarvitsemaansa ilmaa. Kun savukaasuimuri kytketään päälle tulisijaa puhdistettaessa, hieno tuhka pääsee poistumaan savuhormin kautta. Imuria voi pitää päällä myös silloin, kun tulisijaa ei käytetä, jolloin se raikastaa sisäilmaa.

Eskon Oy tarjoaa sähköiset savukaasuimurit terveellisempää sisäilmaa ja parempaa ilmanvaihtoa varten.

Draftbooster soveltuu puupolttoisille luukullisille tulisijoille.Draftbooster soveltuu puupolttoisille luukullisille tulisijoille.

Sytytä tuli helposti puupolttoiseen tulisijaasi

Draftbooster-savukaasuimuri on sähköinen imuri. Se asennetaan savupiipun päälle, missä se varmistaa, että puupolttoinen kamiina saa tarpeeksi ilmaa palaakseen puhtaasti koko päivän ilman ongelmia. Draftbooster-savukaasuimuri luo negatiivista painetta savupiippuun. Tämän ansiosta vältetään suurimmat osat ongelmista, joita syntyy poltettaessa kiinteää polttoainetta.

Draftbooster-savukaasuimuri asennetaan savupiipun päälle ja se luo imun varmistaen, että savu poistuu savupiipun kautta sen sijaan, että savu pääsisi olohuoneeseesi. Draftboosterin avulla saat hallinnan savupiippusi vetoon, jotta voit nauttia tulisijasi tulesta ja lämmöstä ilman huolia.

Draftboostereita on saatavana sekä mustana että teräksisenä.Draftboostereita on saatavana sekä mustana että teräksisenä.

Draftbooster asentuu helposti talon savupiipun päälle. Se takaa helpon sytytyksen ja hyvän palamisen suljetussa puupolttoisessa kamiinassa tai takassa luoden ideaaliolosuhteet erityisesti alkuvaiheessa, kun savupiipun veto on vielä vajaa.

Draftbooster vähentää savun pääsemistä asuntoon, kun tulisijan ovi on auki polttopuita lisättäessä. Draftboosterilla saa täyden hyödyn irti puupolttoisesta kamiinasta.

Savuhormeissa poistuvan ilman lämpötila on korkea, jolloin se tarvitsee korkeampia lämpötiloja kestävän savukaasuimurin. Sähköinen Draftbooster on Eskon Oy:n maahantuoma tuote, mikä on mahdollista asentaa piipun päälle itse. Draftbooster soveltuu puupolttoisille luukullisille tulisijoille. Se toimii on-off-kaukosäätimen avulla ja estää savukaasujen pääsyn asuntoon tulta sytytettäessä ja puita lisättäessä.

Draftbooster puhaltaa savukaasut ylöspäin, joten ei haittaa, vaikka vieressä olisi esimerkiksi iv-hormi. Draftboostereita on saatavana sekä mustana että teräksisenä.

Milloin kannattaa käyttää Draftboosteria?

Etkö saa vetoa puupolttoiseen kamiinaasi?

· Tulen syttyminen kestää ja on vaikeaa

· Kamiinan oven lasi on peittynyt nokeen.

· Savua pääsee ulos kamiinasta, varsinkin polttoainetta lisätessä.

· Savu ja noki haisevat aina, kun käytät puupolttoista kamiinaasi.

Luonnollinen veto savupiipussa on harvoin riittävää

· Vedottomassa talossa ei ole tarpeeksi liikkuvaa ilmaa ja on yleistä, että tulisija ei saa tarpeeksi ilmaa.

Lisää ilmansaantia

· Draftboosterilla voimme saada puupolttoisen tulisijasi jälleen eloon tehden siitä helposti sytytettävän sekä välttää noen ja savun hajua sisätiloissa.

· Sinä päätät milloin tarvitset lisävetoa savupiipussasi – käyttäen helppoa ON-OFF -kaukosäädintä.

Aseta Draftbooster savukaasuimurin ON-OFF-kaukosäädin vaikkapa TV-kaukosäätimen viereen ja nauti puhtaista ja kirkkaista liekeistä tulisijassasi.


Exodraft on varmatoiminen ja energiatehokas valinta

Sähköinen Exodraft-savukaasuimuri on varmatoiminen valinta. Exodraftilla on sekä sivulle että ylöspäin puhaltavia malleja useassa eri koossa. Imurin valintaan vaikuttavat muun muassa hormin halkaisija ja pituus, käytettävä polttoaine ja tulisijan malli sekä se, onko hormin yläpään lähellä esimerkiksi iv-hormeja tai usein avoinna olevia ikkunoita. Eskon Oy auttaa valinnassa ja selvittää asiakkaan kanssa, mikä imurimalleista sopii kohteeseen parhaiten.

Eskon Oy:n maahantuomasta Exodraft-imurista on hyötyä muulloinkin, kun tulisijaa käytettäessä. Se parantaa myös ilmanvaihtoa ja estää pienhiukkasten pääsyn tulisijasta huoneilmaan. Imuri myös pitää hormin rakenteet kuivina lisäten samalla hormin käyttöikää.

Exodraft-savukaasuimuri on myös energiatehokas ratkaisu. Pienin malli kuluttaa sähköä vain 57 W maksimitehollaan eli hehkulamppuakin vähemmän.

Exodraft-savukaasuimureiden moottorit ovat asynkronimoottoreita, jotka kestävät korkeita lämpötiloja. Ne ovat pitkäikäisiä ja täysin suojassa savukaasuilta. Panssariletkulla suojatut sähköliitäntäjohdot ovat lämmönkestäviä ja kuormitussuojattuja.

Exodraft-savukaasuimurien lisävarusteisiin kuuluu laaja valikoima erilaisia säätimiä, kuten langattomia, elektronisia sekä lämpötila- ja paineohjattuja säätöjärjestelmiä.

Savukaasuimuri kestää tasaista 250 °C lämpötilaa. Mikäli hormi on lyhyt tai savukaasujen lämpötilat ovat erittäin suuria, suositellaan korkeille lämpötiloille sopivaa HT-mallia. Se kestää jatkuvalla käytöllä 500 °C lämpötilaa.

Exodraft-imurivalikoimassa on useita imurikokoja, erityisen korkeita lämpötiloja kestäviä malleja sekä laaja valikoima lisävarusteita, kuten säätimiä.

750-kuva-4-exodraft

Exodraft vai Draftbooster?

taulukko

Tutustu myös mekaanisiin mekaanisiin hormi-imureihin.

Tutustu myös hormi-imureihin

Kaipaako sinun kotisi ilmanvaihdon parantamista? Spiroflex-merkkiset hormi-imurit pyörivät pienelläkin tuulenvireellä parantaen näin painovoimaista ilmanvaihtojärjestelmää. Pitkäikäinen mekanismi sekä älykäs muotoilu takaavat sen, että nautit raittiista ilmasta pitkään.

Klikkaa tästä tiesi Rakentaja.fi-verkkokauppaan ja tutustu tuotteisiin


Kiinnostuitko aiheesta? Voit jättää yhteydenottopyynnön tästä


 
Päivitetty
29.9.2021