Palamaton Tytan B1 Palokuitu rakentamiseen ja Tytan B1 tulisijamassa palonkestävään tiivistämiseen

Tytan B1 Palokuitu on joustava erikoismateriaali, jota voidaan käyttää taustamateriaalina Tytan B1-palokatkoratkaisuissa, tai esim. takkaluukkujen ja uunien tiivistämiseen sekä hormiliitoksiin. B1 Palokuitu on kehitetty käytettäväksi rakennus- ja meriteollisuudessa. Tuote kestää erittäin korkeita lämpötiloja sulamatta. Tyypillinen jatkuva lämpötilanesto kuidulla on + 1250°C  (kivivillalla on noin + 850°C). Kuitua voidaan käyttää myös teräsrakentamisessa palosuojaverhoiluun tai esim. teräsventtiilien eristämiseen. Kemiallisesti inertti, ei reagoi muiden materiaalien kanssa ja voidaan jättää esim. palokipsimassavalun tai juotosbetonin sisään.

Tytan B1 Palokuidun asennus

Tuotetta käytettäessä palokatkojen asennusmateriaalina on varmistettava Tytan B1-asennusmanuaalista, kuinka palokuitu asennetaan vastaamaan paloluokkaa.

Palokuidusta voidaan helposti irrottaa ohuita kerroksia esim. takkaluukkujen tiivistämiseen. Tuotetta voidaan leikata tavallisilla saksilla.

Tytan B1 Palokuitut takkaluukkujen ja uunien tiivistämiseen.Tytan B1 Palokuitut takkaluukkujen ja uunien tiivistämiseen.

Tuotekoko:

 • Valkoinen ja joustava peittomainen materiaali
 • Ei reagoi muiden materiaalien kanssa
 • Päästötön
 • Tiheys 128 kg/m³
 • Rajaton säilyvyys (säilytyslämpötila > +5°C
 • Palonkesto max 1250°C
 • Repäisylujuuas 0,04 MPa
 • Lämmönjohtavuus 0,09 W/mK (+400°C)
 • Lämmönjohtavuus 0,176 W/mK (+800°C)
 • Mitta rullassa 25 x 610 x 7320 (mm)
 • Irtotavarana 15 kpl laatikoissa 25 x 48 x 600 (mm)
 • Pussissa 25 x 48 x 600 (mm

7501

Tytan B1 Tulisijamassa palonkestävään tiivistämiseen

Tytan B1 tulisijamassa on palamaton erikoistiivistysmassa, joka on tarkoitettu sisätiloissa palonkestävään tiivistämiseen takkojen, liesien, polttimien ja savupiippujen saumoissa, halkeamissa ja säröissä. Tiivistysmassa muodostaa vahvan savu- ja kaasutiiviin sementin kaltaisen kerroksen, joka ei laajene tai supistu. Tiivistysmassalla on erittäin hyvä tarttuvuus metalli-, tiili- ja betonipinnoille.

Tuote ei sovellu keskuslämmitykseen tai kaasulaitteistoon, jatkuvasti veden kanssa kosketuksissa oleviin saumoihin, pehmentimiä sisältäville bitumi- tai tervepohjaisille materiaaleille/muoville, käytettäväksi sateen uhatessa tai sateella, kosketuksiin ruuan kanssa tai lääketieteelliseen käyttöön eikä farmaseuttiseen käyttöön.

HUOM! Tytan B1 Tulisijamassa ei ole palokatkotuote.
 
750

Tulisijamassan asennus- ja käyttöohjeet

Kosketuspinnan on oltava kuiva ja puhdas eikä sillä saa olla pölyä, nokea, ruostetta, rasvaa tai muita epäpuhtauksia. Rasva poistetaan metallipinnoilta asetonilla tai etanolilla. Hyvän tarttuvuuden varmistamiseksi kostutetaan pintaa hiukan vedellä ennen tuotteen asennusta. Tuotetta ei saa käyttää alemmissa lämpötiloissa kuin 0 °C. Ohjaimen kärki leikataan vastaamaan sauman leveyttä viistosti kierteiden yläpuolelta ja  ohjain kierretään paikoilleen. Tuubi asetetaan puristimeen ja sauma täytetään massalla. Sauma tasoitetaan veitsellä tai kostutetulla lastalla. Sauman annetaan kuivua vähintään 24 h. Lämpötilaa nostetaan  askel askeleelta, kunnes sauma on täysin kuiva.  Puhdistus tehdään tuoreena. Kuivumisen jälkeen voidaan puhdistaa vain mekaanisesti.

Bison Tulikitti kuumuuden kestäviin korjauksiin

Asbestiton Bison Tulikitti on korkealaatuinen natriumsilikaatti tiivistysmassa, joka kovettuu täysin, ei kutistu ja kestää kuumuutta +1250 ºC.

Tuote on kehitetty erityisesti saumojen ja halkeamien kuumuuden kestäviin korjauksiin muuri-, betoni- ja metallipinnoille. Tulikittiä voidaan käyttää liesien, uunien, takkojen, kiukaiden, grillien ja kuumavesisäiliöiden jne. asentamiseen ja korjaamiseen sekä soveltuu myös auton ja moottoripyörän pakoputken korjaamiseen.

Tulikitin asennus- ja käyttöohje

Asennuspintojen on oltava kiinteät ja puhtaat. Pintojen kosteus parantaa tarttumista. Patruunan kärki ja suutin leikataan auki ja suutin kierretään kiinni.

Asennus: Patruuna asetetaan massapuristimeen ja massa annostellaan kohteeseen. Kiinnitettävät pinnat liitetään heti. Asennettu Tulimassa/kohde lämmitetään hitaasti 12 tunnin kuluttua välttäen massan kupliminen, jolloin massa kovettuu. Pinta voidaan maalata.

Puhdistus tapahtuu tuoreeltaan vedellä ja kovettunut massa poistetaan mekaanisesti.

Tuotetta ei suositella käytettäväksi keskuslämmitysjärjestelmissä, nestekaasulla toimivissa tulisijoissa tai kohteissa, joissa tuote joutuu pitkäaikaiseen vesirasitukseen.

 
Julkaistu
29.10.2018