Keittiöremontti tulossa? Muista sähköt!

Tiesithän, että voit itse vaikuttaa siihen minkälaisia sähkökalusteita sähkömies kotiisi asentaa? Unohtuiko remonttisuunnitelmassa huomioida pistorasiat ja sähkölaitteiden sijoittelu kokonaan?

Tässä muutamia vinkkejä!

Pistorasioita on aina liian vähän

Helppo tapa lisätä pistokepaikkoja keittiöön on pyytää sähköasentajaa hankkimaan seinäpinnan päälle asennettavia pistorasioita. Niitä löytyy esimerkiksi 2- ja 4-osaisina. Mikäli pistorasiat halutaan hieman piiloon, kannattaa valita nurkkaan soveltuva pistorasia, jonka voi asentaa keittiön välitilaan kaapiston alle.

750

Tutustu Jussi- ja Impressivo-sarjoihin – niistä löydät monipuolisen valikoiman pistorasioita.

750

Ajastin ja kosteusvahti estävät palo- ja vesivahinkoja

Yksinkertainen ajastin on helppo jälkiasentaa keittiöön esimerkiksi kahvinkeittimen pistorasian lisäksi. Se on helppokäyttöinen – vain yksi napinpainallus varmistaa sen, ettei kahvinkeitin unohdu päälle vaan sammuu automaattisesti.

750

Kosteusvahti on hyödyllinen esimerkiksi astianpesukoneen yhteydessä. Sen herkät anturit käynnistävät hälytyksen heti kun havaitsevat kosteutta tihkuvan pesukoneesta, ja voi myös sulkea vesiventtiilin automaattisesti.

Jotkut vakuutusyhtiöt myöntävät alennusta kotivakuutuksen maksuista tai omavastuusta, kun kotiin on asennettu kosteusvahti. Kysy omasta vakuutusyhtiöstäsi!

 
Julkaistu
16.10.2017