NIBEn lämpöpumpuilla lisäturva

750

NIBETURVA on ilmainen lisäturva lämpöpumpullesi 

Maalämpöpumpulla lämmittäminen on mukavaa, varmaa ja huoletonta; omistajan ei tarvitse puuhastella lämmitysjärjestelmänsä parissa. Kestävä, varmatoiminen laitteisto tarvitsee käyttövuosiensa kuluessa vain hyvin vähän huoltoa. Nykyaikaiset NIBE lämpöpumput ovat kestäviä laitteita.
Niiden tekniikka ja toiminta tunnetaan vuosikymmenten ajalta ja tuotekehityksen myötä olemme tehneet niistä entistäkin parempia. Tästä syystä NIBE antaa laitteilleen kattavan tehdastakuun. 
NIBEllä luotetaan omiin lämpöpumppuihinsa ja NIBE haluaa, että uuden lämpöpumpun ostaja voi lämmittää kotiaan entistä huolettomampana. NIBETURVA on kehitetty Suomessa asennetuille uusille NIBE lämpöpumpuille kolmen vuoden tehdastakuun lisäksi. NIBETURVA lisävakuutus on voimassa aina laitteen kuudenteen käyttövuoteen saakka. Kuudennen käyttövuoden jälkeen NIBETURVAa voi jatkaa pienestä lisämaksusta aina 10 vuoteen saakka.

Lisäturvaa vakuutusturvan päälle
NIBE antaa uusille lämpöpumpuille kolmen vuoden takuun, joka rekisteröityy NIBETURVAN yhteydessä. NIBETURVA-lisäsuojan takuun rinnalle varmistetaan hankkimalla koti- tai kiinteistövakuutuksen, joka korvaa LVI-laitteen äkillisen ja ennalta arvaamattoman rikkoutumisen. NIBETURVA korvaa rekisteröidyn lämpöpumpun omavastuuosuuden 600 euroon saakka sekä ikävähennyksen, kun koti- tai kiinteistövakuutusyhtiö on tehnyt myönteisen korvauspäätöksen vahinkotapauksesta.

NIBETURVA-esimerkkejä:

Lämpöpumpusta kuuluu kovaa kolinaa kompressorin käydessä.  Laite on 2 vuotta vanha ja se on rekisteröity.
Ratkaisu: Ota yhteyttä NIBEen, kyseessä on mahdollisesti takuunalainen rikkoutuminen. Jos järjestelmä oikein asennettu ja käytetty, rikkoontumisen voidaan olettaa johtuvan laitteen sisäisestä syystä.

Lämpöpumpusta kuuluu kovaa kolinaa kompressorin käydessä.  Laite on 4 vuotta vanha ja se on vuoden 2014 jälkeen tehdyn asennuksen jälkeen rekisteröity.
1) Koti-/kiinteistövakuutuksessa on LVI-laitteiden rikkoontumisturva,  omavastuu 600 €.
Ratkaisu: Tilaa korjaus lämpöpumppuhuollosta, joka korjaa laitteen; korjaus maksaa 1000 €. Tee vahinkoilmoitus omaan vakuutusyhtiöösi. Korjauksen jälkeen toimita huoltoyhtiön toimittama lasku ja maksukuittisi vakuutusyhtiöön korvauskäsittelyä varten. Jos huollon korjausraportti hyväksytään kotivakuutuksen ehtojen mukaisena, vakuutusyhtiö antaa päätöksen, jossa ilmoitetaan korvattava summa ja sinulle jäävä omavastuu ja ikävähennys.
Lähetä tämä vakuutusyhtiön päätös NIBEn yhteistyökumppanille (nimi NIBETURVA vakuutussopimuksessa). NIBETURVAn antanut yhtiö maksaa omavastuun (aina 600 € saakka) sekä ikävähennyksen, joka saattaa olla huomattavan iso.

 Koti-/kiinteistövakuutuksessa LVI-laitteiden rikkoontumisturva, omavastuu 600 €.
Ratkaisu: Valitettavasti korvausta ei ole saatavilla kotivakuutuksen antaneelta yhtiöltä eikä siten myöskään NIBETURVAsta.

Sähköverkon ylijännite rikkonut lämpöpumpun ohjauksen kortin.

Ratkaisu: Ulkoiset syystä johtuvat (kuten ukkosen aiheuttama ylijännite) rikkoontumiset eivät ole takuun eikä NIBETURVAn piirissä koti-/kiinteistövakuutuksen laajuudesta riippumatta.

Huom! Esimerkit on kuvattu olettaen, ettei huoltoyhtiöllä ole laskutussopimusta vakuutusyhtiön kanssa. Mikäli tällainen sopimus on olemassa, huoltoyhtiö lähettää ensin laskun vakuutusyhtiöön, joka laskuttaa omavastuun ja ikävähennyksen koti- tai kiinteistövakuutuksen ottaneelta. Vakuutusyhtiön päätös toimitetaan NIBETURVAN antaneelle yhtiölle kuten yllä kuvatuissa esimerkeissä.

NIBE UPLINK

Pidä itsesi ajan tasalla
NIBE Uplinkin avulla saa nopeasti yleiskuvan kiinteistön lämmityksestä ja lämpöpumpun toiminnasta. sekä lämmityksen ja käyttöveden seurantaan ja ohjaukseen havainnollisen ja hyvän lähtökohdan. Mahdollisen käyttöhäiriön sattuessa tulee ilmoitus siitä sähköpostiisi, mikä mahdollistaa nopeat toimenpiteet.
Uplinkin perustason palvelu on ilmainen. NIBE Uplink-kytkettävyys on valmiina NIBE maalämpöpumpuissa F1145, F1245, F1155, F1255 ja F1345.

NIBE Uplinkissa on valittavana kolme palvelutasoa:
– Ilmaisessa perusversiossa voit seurata lämmityksesi perustietojen tilaa. Hälytykset ja Smart Price Adaption -toiminto sisältyvät maksuttomaan perusversioon.
– Voit tilata maksullisen lisäpalvelun, jolla voit ohjata etänä lämmityksen toimintaa.
– Voit myös tilata maksullisen lisäpalvelun, jolla voit seurata lämmitysjärjestelmää monipuolisesti pidemmältä ajalta. Tiedot esitetään graafisesti, mikä helpottaa järjestelmäsi optimointia


 

NIBE Smart Price Adaption

Smart Price Adaption -toiminnon avulla lämpöpumppusi saa etukäteen seuraavan päivän pörssisähkön hintatiedot. Lämpöpumppu pystyy nyt ohjaamaan lämmitystä ja käyttöveden tuottoa halvimpiin hetkiin mukavuudesta tinkimättä. Smart Price Adaption toiminnolla energiakuluissa voidaan säästää jopa 10 % kilpailutettavasta sähkön hinnasta.
 
Julkaistu
9.10.2017