• Etusivu
  • Talo

TAVELAN KARTANO, KANGASALA

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Ormax Monier Oy
Julkaistu 06.10.2017
2950_966754631_2017106144528.jpg

1830-luvulta olevan kartanon päärakennuksen katto uudistettiin

KATTOJEN KUNKKU 2018 -REMONTTIKOHDE

TOTEUTUS /
Kattokeskus Oy

Tavelan kartanon juuret juontavat 1500-luvulle. Kartanon mailla on monenlaisia rakennuksia, joiden kattoja Kattokeskus on uudistanut jo aiemminkin. Nyt oli vuorossa 1830-luvulta peräisin oleva kartanon päärakennus.

-Tällaisen historiallisen kohteen kunnostaminen vaatii kovaa ammattitaitoa ja ongelmanratkaisukykyä. Kattokeskus on osoittanut taitonsa jo aiemmissa kattoremonteissa, joten päärakennuksen katon uusimisen pystyi antamaan heille luottavaisin mielin, kartanon omistaja Harri Oesch kertoo.

Kattokeskus on Tavelan kartanon hovihankkija

Harri Oeschin valintakriteerejä kattoremontin tekijälle ovat toimintavarmuus, työn ja materiaalien laatu sekä hiottu asennusprosessi, jossa jokaista vaihetta on harjoiteltu jo hiottu vuosien ajan. Myös vakituisten, omien työntekijöiden käyttäminen oli edellytyksenä. Työn ketjutus ja alihankinnat johtavat huonoon työn jälkeen, koska tekijöiden ammattiylpeys puuttuu.

2950_966754631_2017106144448.jpg

Historiallisen kohteen remontointi vaatii erityisosaamista

Päärakennuksessa oli mineriittikate, jonka purkaminen vaatii erityisosaamista ja lupien täytyy myös olla kunnossa.

Nyt kartanon päärakennuksen kruununa on komea tiilikate, joka kestää huolettomasti vuosikymmeniä.

201710_50429.jpg

Harri Oeschia miellyttää Kattokeskuksen kokonaispalvelu.
-Kattokeskus ottaa huolekseen koko projektin suunnittelusta toteutukseen. He purkivat myös piiput ja muurasivat ne uudelleen sekä asensivat piipunhatut ja vielä naakkaverkotkin. Kokonaisvaltainen ote miellyttää, Oesch sanoo.

Kun vanhaa taloa kunnostaa, yllätyksiä tulee eteen.
- Kovan ammattitaidon tuoma ongelmanratkaisukyky on tärkeää historiallisen kohteen remontoinnissa. Kattokeskus selvisi tästäkin kunnialla. Kaikki kuului sovittuun hintaan, eikä yllätyksiä tässäkään suhteessa tullut, Harri Oesch arvioi onnistumista.

Vanhaa kunnioittaen

Oman haasteensa kattoremontille toi vanha pihapiiri kasvustoineen. Koko työ piti hoitaa talon yhdeltä sivulta. Kattokeskuksen nosturiauto teki tästä mahdollisen.
- Piha jäi siistiin kuntoon remontin jälkeen, Oesch ihailee.

Vanhan talon erityispiirteitä tulee kunnioittaa. Esimerkiksi vanhat syöksytorvet jätettiin paikoilleen ja uudet vesikourut piti sovittaa näihin.

Työ jatkuu Tavelan kartanossa.
- Seuraavana vuorossa on vanha viljamakasiini, Harri Oesch suunnittelee.
- Jos hinta saadaan viilattua kohdalleen, toteuttajana on Kattokeskus.

Oesch omistaa kiinteistöjä ympäri Suomen. Niidenkin katot tulevat vuorollaan käyttöikänsä päähään.
- Yhteistyö jatkuu Kattokeskuksen kanssa. Olemme rakentaneet
toimivan yhteistyösuhteen ja kattoremontit voikin antaa heille luottavaisin mielin.

Katso kohteen muutos

2950_966754631_2017106144434.jpg
201710_50430.jpg
https://kattokeskus.fi/

Kattoremonttien ammattilainen vuodesta 1997.

Kattokeskus on vuonna 1997 perustettu pirkkalalainen perheyritys, jolla on vankka kokemus erilaisista kattoremonteista ja huolloista. Kattokeskuksen toteuttamat työt pohjautuvat SFS-EN ISO 9001/2008 -laatustandardiin, joka takaa laadukkaan lopputuloksen asianmukaisia kattomateriaaleja käyttäen onpa kyseessä sitten pelti- tai tiilikatto. Kattokeskuksella on käytössä laatukäsikirja, jossa jokainen kattoremonttiin liittyvä osa-alue on tarkkaan mietitty. www.kattokeskus.fi

Totetuttaa kattoremontit alueilla: Pirkanmaa, Uusimaa, Savo.

Avaimet käteen tiilikattoremontti

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Ormax Monier Oy
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20196_58616.jpg
Aluskatteen asennus
Aluskate on tärkeä osa kattoa ja on tarkoitettu kestämään katolla yhtä kauan kuin varsinaisen katemateriaalikin. Sitä ei tule jättää pitkäksi aikaa säälle yms. ulkopuolisille rasituksille alttiiksi. Aluskate ei ole tarkoitettu rakennusaikaiseksi sääsuojaksi vaan rakennus tulee sääsuojata erikseen. Aluskatteen asennuksen jälkeen varsinainen kate tulee asentaa mahdollisimman nopeasti, mielellään muutaman viikon kuluessa.
20071_3216.jpg
Kaunis ja kestävä tiilikate
Tiilikatto on Suomen suosituin, uusien pientalojen katemateriaali. Suomalaiseen arkkitehtuuriin ja maisemaan sopiva tiilikatto on kestävä, äänetön ja talon arvoa nostava vesikatevaihtoehto. Tiilikatto on kaunis ja kestävä laatukatto, joka sopii erinomaisesti niin uudisrakennukseen kuin vanhan talon korjaukseen.
20072_3476.jpg
Tiilikatto nostaa talosi arvoa!
Tiilikatto on Suomen suosituin uusien pientalojen katemateriaali. Suomalaiseen arkkitehtuuriin ja maisemaan sopiva tiilikatto on kestävä, äänetön ja talon arvoa nostava vesikatevaihtoehto. Tiilikatto on kaunis laatukatto, joka sopii erinomaisesti niin uudisrakennukseen kuin vanhan talon korjaukseen. Lafarge Roofing Oy:n avaimet käteen -paketti on uskomattoman kätevä ja helppo tapa tehdä tiilikatto. Katon ostajan tarvitsee vain valita tiilimalli ja väri, me hoidamme asennuksen luotettavasti!
20095_16614.jpg
Kaavamuutos ja materiaalin valinta
Ote päiväkirjasta: kesä 2007Tontti oli nyt meidän, mutta kipeästi tarvitsemastamme lisärakennusoikeudesta ei ollut varmuutta. Meillä oli vain kaupunginosamme kaavamuutoshankkeista vastaavan sana, "tehokkuusluvun nostaminen 0,20:stä 0,25:een myönnetään alueella lähtökohtaisesti kaikille hakijoille ja toisaalta sen myöntäminen ei valitusoikeuden yms. takia ole sataprosenttisen varmaa tai voi viivästyä pahimmissa tapauksissa vuosilla".
20233_81066.jpg
Mitä hyötyä viherkatosta on Suomessa?
Viherkatto miellyttää monen silmää ja oikein toteutettuna se sopii hyvin suomalaiseenkin talonrakentamiseen ja ilmasto-olosuhteisiin. Se suojaa vesikattoa ja eristää sekä kylmältä että kuumuudelta. Viherkatto toimii myös pölyttäjähyönteisten elintilana ja hiilinieluna.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Usein kysyttyjä asioita
Seuraavassa sähköyhtiön vaihtamiseen liittyviä kysykyksiä, jotka ovat askarruttaneet vaihtamista suunnittelevia.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton