Kodin syyssiivous imuroimalla

Keskuspölynimurilla siivoaminen on helppoa ja sisäilma pysyy puhtaana ja raikkaana. Kunnon suursiivous raikastaa kotia ja sitä tehdessä kannattaa ottaa tietyt seikat huomioon parhaaseen lopputulokseen pääsemiseksi.

Kiinnitä huomiota kunnon siivousvälineisiin, ehjillä ja puhtailla siivousvälineillä on huomattavasti helpompi ja mukavampi siivota. Ennen imurointia siivoa lattiapinnoilta ylimääräiset esineet omille paikoilleen. Aloita imurointi talon ulkonurkasta edeten ulko-ovelle. Imuroi myös huonekalujen alta ja siirrä tarvittaessa huonekalut pois tieltä, jotta yletät nurkkiin ja listojen luokse.

portiakon imurointi

Vinkkejä imurointiin

1. Allawayn yleissuulakkeet soveltuvat sekä lattia- että mattopinnoille. Parkettisuulakkeella ja monikäyttöisellä Allawayn moppisuulakkeella puhdistat kovat lattiapinnat hellävaraisesti. Lattialistojen päälliset saa helpommin imuroitua huonekalukaksoissuulakkeen pitkillä harjaksilla. 

seinän imurointi
sohvan imurointi_pieni

2. Valitse huonekaluille ja matoille imuilmatoiminen tamppari, joka irrottaa tehokkaasti niihin kiinnittyneen pölyn. Matot on hyvä tuulettaa imuroinin jälkeen. Irrota sohvista ja nojatuoleista myös sohvatyynyt ja irtotyynyt ja imuroi ne kauttaaltaan.

siivous

3. Huolehdi puhtaudesta myös makuuhuoneessa. Imuroi ja tuuleta patjat säännöllisesti, jotta ne pysyvät raikkaina. Aikuisesta ihmisestä voi irrota vuoden aikana jopa kilo rasvaa ja kuollutta ihosolukkoa, pelkästään pään alueelta! Huonekalukaksoissuulakkeella tai -tampparilla saat irrotettua pölyn, hiukset ja eläinten karvat patjoista. 

4. Pattereiden väleihin sekä muihin ahtaisiin paikkoihin yletät parhaiten rakoharjasuulakkeella sekä kapeakärkisuulakkeella.

Ahtaiden paikkojen imurointi.Ahtaiden paikkojen imurointi.

5. Nosta katse ylös lattiapinnoilta ja imuroi myös lamput, kirjahyllyjen ja vaatekaappien päälliset. Huonekalukaksoissuulakkeen pitkät pehmeät harjaspäät eivät naarmuta herkkiä pintoja. Imuroi sälekaihtimet suljettuina, molemmin puolin, muista myös verhotangot.

6. ”Muista viedä tuhkatkin pesästä”. Varmista aina ennen imurointia, että tuhka on hyvin jäähtynyttä. Hienojakoiseen tuhkan imurointiin käytetään keskuspölynimuriin liitettävää EE-20 esierottelijaa. Esierottelija soveltuu myös muun hienojakoisen pölyn, hiekan, karkean roskan, sekä veden imurointiin.

Muista imuroida myös ylhäältä.Muista imuroida myös ylhäältä.

Imuroi ja moppaa lattiat samanaikaisesti

Säästä aikaa ja imuroi ja moppaa lattiat samanaikaisesti uudella moppisuulakkeella. Moppisuulake on hellävarainen tapa siivota. Se soveltuu eri lattiapinnoille, kuten: laatta-, vinyyli-, parketti-, korkki- ja laminaattilattioille. Mikrokuituinen moppi liikkuu kevyen vaivattomasti suurien pyörien ansiosta. Voit käyttää suulaketta mopin kanssa tai ilman. Moppia on saatavana myös irrallisena.

moppi-imuri

Haluan lisätietoa


 
Julkaistu
3.9.2018