• Etusivu
  • LVI

Kodin syyssiivous imuroimalla

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Allaway Oy
Päivitetty 31.08.2018
20188_54499.jpg

Keskuspölynimurilla siivoaminen on helppoa ja sisäilma pysyy puhtaana ja raikkaana. Kunnon suursiivous raikastaa kotia ja sitä tehdessä kannattaa ottaa tietyt seikat huomioon parhaaseen lopputulokseen pääsemiseksi.

Kiinnitä huomiota kunnon siivousvälineisiin, ehjillä ja puhtailla siivousvälineillä on huomattavasti helpompi ja mukavampi siivota. Ennen imurointia siivoa lattiapinnoilta ylimääräiset esineet omille paikoilleen. Aloita imurointi talon ulkonurkasta edeten ulko-ovelle. Imuroi myös huonekalujen alta ja siirrä tarvittaessa huonekalut pois tieltä, jotta yletät nurkkiin ja listojen luokse.

Vinkkejä imurointiin

1.Allawayn yleissuulakkeet soveltuvat sekä lattia- että mattopinnoille. Parkettisuulakkeella ja monikäyttöisellä Allawayn moppisuulakkeella puhdistat kovat lattiapinnat hellävaraisesti. Lattialistojen päälliset saa helpommin imuroitua huonekalukaksoissuulakkeen pitkillä harjaksilla.

20188_54501.jpg
20188_54500.jpg

2. Valitse huonekaluille ja matoille imuilmatoiminen tamppari, joka irrottaa tehokkaasti niihin kiinnittyneen pölyn. Matot on hyvä tuulettaa imuroinin jälkeen. Irrota sohvista ja nojatuoleista myös sohvatyynyt ja irtotyynyt ja imuroi ne kauttaaltaan.

20188_54507.jpg

3. Huolehdi puhtaudesta myös makuuhuoneessa. Imuroi ja tuuleta patjat säännöllisesti, jotta ne pysyvät raikkaina. Aikuisesta ihmisestä voi irrota vuoden aikana jopa kilo rasvaa ja kuollutta ihosolukkoa, pelkästään pään alueelta! Huonekalukaksoissuulakkeella tai -tampparilla saat irrotettua pölyn, hiukset ja eläinten karvat patjoista.

4. Pattereiden väleihin sekä muihin ahtaisiin paikkoihin yletät parhaiten rakoharjasuulakkeella sekä kapeakärkisuulakkeella.

Ahtaiden paikkojen imurointi.
Ahtaiden paikkojen imurointi.

5. Nosta katse ylös lattiapinnoilta ja imuroi myös lamput, kirjahyllyjen ja vaatekaappien päälliset. Huonekalukaksoissuulakkeen pitkät pehmeät harjaspäät eivät naarmuta herkkiä pintoja. Imuroi sälekaihtimet suljettuina, molemmin puolin, muista myös verhotangot.

6. "Muista viedä tuhkatkin pesästä". Varmista aina ennen imurointia, että tuhka on hyvin jäähtynyttä. Hienojakoiseen tuhkan imurointiin käytetään keskuspölynimuriin liitettävää EE-20 esierottelijaa. Esierottelija soveltuu myös muun hienojakoisen pölyn, hiekan, karkean roskan, sekä veden imurointiin.

Muista imuroida myös ylhäältä.
Muista imuroida myös ylhäältä.

Imuroi ja moppaa lattiat samanaikaisesti

Säästä aikaa ja imuroi ja moppaa lattiat samanaikaisesti uudella moppisuulakkeella. Moppisuulake on hellävarainen tapa siivota. Se soveltuu eri lattiapinnoille, kuten: laatta-, vinyyli-, parketti-, korkki- ja laminaattilattioille. Mikrokuituinen moppi liikkuu kevyen vaivattomasti suurien pyörien ansiosta. Voit käyttää suulaketta mopin kanssa tai ilman. Moppia on saatavana myös irrallisena.

20188_54497.jpg

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Allaway Oy
LVI
sisätilat
siivous
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

42_P_152962_1.jpg
Keskuspölynimurin asennus uuteen omakotitaloon - katso video
Katso video Allaway-keskuspölynimurin, imurasian ja pölypussin asennuksesta. Asennuskohde on yksilöllinen omakotitalo, jonka suunnittelussa asukas on ollut alusta alkaen mukana. Perheen edellisessäkin kodissa oli Allavay-keskuspölynimuri, johon oltiin oltu tyytyväisiä, joten Allaway oli luonnollinen valinta uutta kotia rakentaessa.Yksiköksi valikoitui moderni Z45i, joka asennetaan videolla pölypussisarjan kanssa. Z45i on hyvä ratkaisu älytoimintojensa takia; imurin toimintoja ja pölypussin täyttöastetta voi seurata helposti Allaway-sovelluksen kautta. Optima-imurasia on nopea asentaa ja huomaamaton lisä valonkatkaisijoiden vierellä.
20164_46167.jpg
Keskuspölynimuri takaa hyvän ja raikkaan sisäilman
Nykyään lähes kaikkiin uusiin omakotitaloihin Pohjoismaissa asennetaan keskuspölynimurijärjestelmä tai valmius keskuspölynimurille. Kotimainen Allaway on tuotekehittänyt integroidun kokonaisjärjestelmän, jossa kaikki järjestelmän osat on suunniteltu ja testattu toimimaan keskenään. Tämä takaa käyttäjälleen pitkäikäisen ja kestävän järjestelmän.Valikoimasta löytyy kattavat ratkaisut omakotitaloihin, rivi-, kerrostalohuoneistoihin sekä muihin erikoiskohteisiin (veneisiin, linja- ja asuntoautoihin). Lisäksi Allawaylta löytyy ammattilaisjärjestelmät ammattikohteisiin kuten hotelleihin ja päiväkoteihin.
20239_47479.jpg
Panosta siivousvälineisiin myös keittiössä!
Allaway-keskuspölynimurijärjestelmää hankkiessa kannattaa huomioida erityisesti tilat jotka likaantuvat helposti, kuten keittiö ja eteinen sekä takan läheisyys. Toimiva keskuspölynimurijärjestelmä on suunniteltu siten, että myös pikasiivous näissä tiloissa onnistuu helposti ja nopeasti.
20195_57705.jpg
Tämä imuri helpottaa siivousta!
Kodin siivous ei aina käy ihan käden käänteessä, etenkin jos asunnossa on enemmän neliöitä, useampi asukas tai lemmikkieläimiä. Tällöin hyvä imuri nousee keskeiseen asemaan taistelussa pölyä ja roskia vastaan. Laadukas imuri vaikuttaa oleellisesti siivouksen miellyttävyyteen sekä lopputulokseen. Imurin hankinnassa tulisikin huomioida kaikki kriteerit.
20166_46909.jpg
Puhdas sisäilma, helppo hengittää
Sisäilman puhtauden parantaminen ja terveyteen positiivisesti vaikuttaminen on avainasemassa Allawayn toiminnassa. Ihminen käyttää tavallisesti vuorokauden aikana noin litran ruokaa, kaksi litraa vettä, mutta vähintään 15 000 litraa ilmaa. Hengitetyllä ilmalla on siis kiistatta suuri vaikutus terveyteen. Ihminen viettää ajastaan noin 90% sisätiloissa, joten ei ole yhdentekevää myöskään minkälaista ilmaa imuri jättää jälkeensä sisätiloihin.
Allawayn lisävarusteena saatava robotti-imuri Vactronic
Lisävarusteena robotti-imuri – uusi lähestymistapa älykkääseen siivoukseen
Sinnehän se vilahti, villakoira, piiloon sohvan alle. Toinen kurkistaa nojatuolin takaa valmiina pyörähtelemään ilmavirran mukana ties minne. Kevätaurinko paljastaa armotta pölyhiukkaset sekä juurikin nuo äänettömät ja kutsumattomat lemmikit, villakoirat.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton