• Etusivu
  • Varusteet

Koodi helppoon arkeen

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Abloy Oy
Julkaistu 22.09.2017
20179_50264.jpg

Moderni tapa pitää parempaa huolta kodin avainturvallisuudesta on avaimeton Yale Doorman -älylukko, jonka käytön oppii viisivuotiaskin.

Askolalainen lapsiperhe kyllästyi avainten unohteluun ja lukkojen uudelleensarjoittamiseen ja asennutti kotioveensa pin-koodilla toimivan älylukon. Myös koiranulkoiluttaja ja marsunruokkija pääsevät nyt tarvittaessa hätiin vaivatta.

– Äiti katso, mä osaan! 5-vuotias Lauri huudahtaa ja näppäilee koodin kotioven kahvan yllä olevaan numeronäppäimistöön.
Ovi aukeaa ja Lauri väläyttää äidilleen voittoisan hymyn. Vielä kuukausi sitten Myllysten vilkas kuopus seisoi vähän väliä oven takana pimpottelemassa ovikelloa.

– Lauri oppi koodin nopeasti ja toivoi jo, että koodi muutettaisiin pari numeroa pidemmäksi, perheen isä Timo kertoo.

Myllysillä on ollut Yale Doorman -älylukot käytössään kolmisen vuotta. Kun avaimet olivat jääneet sisälle tai hukkuneet ja lukkoseppä kutsuttu paikalle useampaan otteeseen, ensin avaamaan ovi ja sitten sarjoittamaan lukot uudelleen, Myllyset päättivät siirtyä modernimpaan, fiksumpaan ja käyttöystävällisempään tapaan pitää kotinsa turvattuna.

"Kodin älykkäässä lukitusjärjestelmässä
avaimia ei tarvitse etsiä tai muistaa ottaa mukaan
ja koodinkin voi helposti ottaa pois käytöstä ja vaihtaa."

– Eihän täällä Askolassa edes ole huoltoliikettä, jos jäisi lukkojen taa! Kodin älykkäässä lukitusjärjestelmässä avaimia ei tarvitse etsiä tai muistaa ottaa mukaan ja koodinkin voi helposti ottaa pois käytöstä ja vaihtaa, jos se unohtuu, perheen äiti Pauliina toteaa.

Perinteinen lukkojärjestelmä maksaa kahvoineen noin parisataa euroa, älylukkojärjestelmä on noin reilun satasen kalliimpi.
– Eikä ovi jää ikinä auki, sillä ovi menee automaattisesti lukkoon, Timo lisää.

Koiran paras kaveri

Yale Doorman -älylukkojärjestelmään on mahdollista saada myös kulkutunnistelätkät ja mobiilisovellus, jonka avulla oven voi avata etänä älypuhelimella. Applikaatiolla voi myös halutessaan seurata kodin kulkuliikennettä ja esimerkiksi sitä, että lapsi on päässyt turvallisesti kotiin.

Yale Doormaniin voi tarvittaessa asettaa vuorokauden kestävän koodin, jolloin sisäänpääsyn kotiin voi antaa tilapäisesti esimerkiksi naapurille kukkienkasteluun. Myllyset ovat todenneet koodilukituksen riittävän heidän perheensä tarpeisiin, vaikka ovi käy isän mukaan koko ajan.
– Meillä kaikki ovat sen verran luotettavia, että koodi riittää. Lapset kyllä tietävät, että kyseessä ei ole mikään huudeltava numerosarja. Ei ole tarvinnut pelätä, että kohta koko kylä tietää koodin, vaan jokainen lapsista ymmärtää pyytää kavereitaan odottamaan sivummalla ja peittää tarvittaessa koodin kädellään. Koodi on ollut todella kätevä, jos olemme tarvinneet koiranulkoiluttajaa, kukkienkastelijaa tai marsunruokkijaa. Lisäksi kodissamme on hälytysjärjestelmä, Timo toteaa.

Myös perheen mökille Viitasaareen on pian tulossa älylukot. Sinne Myllyset haluavat koodin lisäksi älypuhelimella toimivan etäavausmahdollisuuden huoltotoimenpiteitä vaativien tilanteiden varalle.
– Kyllä se oli ihan itsestäänselvyys, että älylukitus on mökillekin saatava. Älylukituksen parhaita puolia on sen helppous. Massiivisia asennustoimenpiteitä ei tarvitse, olipa talo uusi tai vanha. Asennuksen voi tehdä myös itse. Huoltotoimenpiteiksi riittää patterien vaihto parin vuoden välein ja siitäkin Yale osaa ilmoittaa hyvissä ajoin, Timo toteaa.

Kaikki turvassa

5 000 asukkaan Askolan iltapäiväsateen kastelemilla kaduilla ei juuri muita kulkijoita näy. Tarvitseeko näin pienessä pitäjässä edes lukita ovia?
– Ovilla käy paljon kaikenlaisia kaupustelijoita. Työskentelen Helsingissä ja kun tulen töiden jälkeen takaisin tänne maalle, on ihana tietää, että kaikki on kotona varmasti turvassa. Koti on perheen yhteinen sydän, se on rauhan paikka, Pauliina sanoo.

Myös lemmikit hyötyvät älykkäästä lukitusjärjestelmästä, joka takaa, että tarvittaessa myös ulkopuolinen voi saada pin-koodin, jolla pääsee ulkoiluttamaan ja ruokkimaan karvaiset perheenjäsenet. Yale Doorman osaa myös puhua suomea, ruotsia, englantia ja venäjää.
Myös lemmikit hyötyvät älykkäästä lukitusjärjestelmästä, joka takaa, että tarvittaessa myös ulkopuolinen voi saada pin-koodin, jolla pääsee ulkoiluttamaan ja ruokkimaan karvaiset perheenjäsenet. Yale Doorman osaa myös puhua suomea, ruotsia, englantia ja venäjää.
Abloy Oy
Varusteet
lukitus
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20155_43515.jpg
Uuden ajan älylukko helpottaa arkea
Meniköhän ulko-ovi lukkoon? Tuliko avaimet mukaan? Enää ei tarvitse murehtia avainten ja lukituksen kanssa. Yale Doorman on tehty helpottamaan arkipäivääsi. Se on uusi elektroninen lukko kotien ulko-ovien lukintaan. Vahva rakenne ja materiaali kestävät hyvin vaativiakin sääolosuhteita. Valaistusta näppäimistöstä on apua hämärässä tai pimeässä.
20163_45716.jpg
Onko ovi varmasti lukossa?
Tuttu tilanne? Enää ei kuitenkaan tarvitse miettiä menikö ulko-ovi lukkoon, sillä uusi älylukko hoitaa lukituksen automaattisesti puolestasi. Lukon voit aina avata koodilla, kulkutunnisteella tai älypuhelimellasi.
202211_80162.jpg
Nämä viisi asiaa jokaisen tulisi miettiä oman kodin lukituksesta
Mitä kodin lukituksen valinnassa tulee ottaa huomioon? Mikä on juuri minun kotiini sopivin lukitusjärjestelmä? Nykyisin lukitukseen on useita eri vaihtoehtoja ja valinnanvaikeus saattaa hämmentää. Ajantasainen lukitus on tärkeä osa kodin turvallisuutta. Lukitusta valitessa on hyvä ottaa huomioon paitsi turvallisuus, myös käytännöllisyys. Erilaisilla perheillä on erilaisia mieltymyksiä ja tarpeita. Osa haluaa älylukituksen, toinen mekaanisen lukituksen ja kolmas molemmat. Kaikenlaiset yhdistelmät ovat mahdollisia.Entä millainen älylukko olisi sitten tarpeisiinne juuri sopiva? Lue tästä artikkelista, mikä lukitusjärjestelmä sopii parhaiten kotiisi. Voit myös tehdä artikkelin loppupuolelta löytyvän testin, jolla testaat, mikä älylukko sopii tarpeisiisi parhaiten.
20218_71925.jpg
Tulevaisuuden lukitusratkaisut helpottamaan kulkemista kodeissa
Koulujen alkaminen, lapset ja avaimet – eikä aikaakaan, kun avaimet hukassa. Avaimia ei näy eikä kuulu, mikä tietää pahimmassa tapauksessa lukoston uudelleensarjoittamista ja rahan menoa. Onneksi arjen avuksi on tullut moderneja lukitusratkaisuja, jotka helpottavat elämää. Perinteisen mekaanisen avaimen rinnalla on nyt uusia, käteviä ja turvallisia tapoja avata kodin ovi. Digitaaliset ja avaimettomat ratkaisut valtaavat alaa ja ovien lukituksia. Mistä on kyse?
202012_67900.jpg
Kuinka kotisi pysyy turvassa, kun et ole paikalla?
Kuinka suojaat kotisi, kun olet lähdössä lyhyelle lomamatkalle tai vaikka vain kesämökin rauhaan?
20193_56740.jpg
Autosi lukitus aukeaa elektronisesti, miksei kotisi?
Teknologia on arjessamme kaikkialla. Mieti, mitä laitteita käytät päivittäin, ja miten ne ovat helpottaneet elämääsi. Harva avaa enää auton ovea mekaanisella avaimella, ja useimmilla työpaikoilla on käytössä elektroniset avainlätkät. Nyt digitaalinen kodin lukitus on tätä päivää.Älypuhelimet ja tietokoneet ovat arkipäiväistyneet ja ilman niitä toimiminen tuntuisi lähes mahdottomalta. Nopeasti kasvava kotien automatisointi ja varustaminen erilaisilla älylaitteilla tavoittelee turvallisuuden lisäksi elämisen helppoutta ja huolettomuutta. Kotien automaatiosta onkin tullut uusi trendi, jossa viihtyisyys, turvallisuus ja helppokäyttöisyys ovat arkipäivää. Älylukko on tärkeä osa älykotia.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton