Vuolukiviastioilla uusia tapoja ruoanlaittoon

Uudet vuolukiviastiat ovat oiva ratkaisu ruoanlaittoon esimerkiksi takan tulipesässä, leivinuunissa, grillissä tai vaikka sähköuunissa. Näiden ruoanlaittotuotteiden pääosassa on suomalainen vuolukivi, jonka erinomainen lämmönvarauskyky on edukseen myös ruoanvalmistuksessa.

Tulikivi Cooking -ruoanvalmistussarja tarjoaa uudenlaisen tavan valmistaa ruokaa.Tulikivi Cooking -ruoanvalmistussarja tarjoaa uudenlaisen tavan valmistaa ruokaa.

Kuumana kokkaukseen - kylmäksi tarjoiluun

Vuolukivi on turvallinen materiaali ruoanlaittoon, sillä siitä ei irtoa ruokaan mitään ylimääräistä – ei edes makua. Takassa tai uunissa kuumennetut ruoanlaittovälineet voi nostaa suoraan pöydälle ja kypsentää suoraan niiden päällä. Näin voi tarjota näyttävää ohjelmaa esimerkiksi illanistujaisiin.

Hyvin kuumennetun vuolukiven kyky varata lämpöä pitkään on uskomaton: jos paistokiveä on kuumennettu 300 asteessa pari minuuttia, sen lämpö on 15 minuutin kuluttua yhä 200 astetta ja puolen tunnin päästä yli 150 astetta!
Vuolukiven varaaman lämmön avulla voit kypsentää paistokivelle asetetun kalafileen, lihan ja kasvikset vaivatta. Raa'an pihvin voit kypsentää mureaksi pöydälle nostetun, kuumennetun pihvikiven sisässä ilman erillistä esikypsennystä.

Tarve pitää tarjottavat kylmänä? – Sekin onnistuu. Vuolukiviset astiat voi nimittäin viilentää pakastimessa. Viileyttä hohkaavat astiat pitävät tarjoilut raikkaina pitkään.

Lisää Tulikivi Cooking -sarjasta.

Herkulliset haudutetut padat ja mureaksi paistuneet pihvit onnistuu Tulikivi Cooking -ruoanvalmistussarjan avulla.Herkulliset haudutetut padat ja mureaksi paistuneet pihvit onnistuu Tulikivi Cooking -ruoanvalmistussarjan avulla.

Ruoanlaittosarjaan kuuluvat:

  • Vuolukiviset paistokivet. Ihanteellisia alustoja rapeapohjaisten pizzojen, leipien ja pullien paistamiseen. Saatavilla kahta eri kokoa: 29 x 29 cm ja 23 x 14 cm. Mukana tammesta tehty puinen alusta, jonka päälle kuuman astian voi nostaa pöytään.
  • Vuolukivinen pata. Syvää aromia ja mureutta hitaasti hauduttaen. 2,5 litraisella padalla valmistat herkulliset puurot ja pataruoat, jotka säilyvät padassa lämpimänä pitkään uunista ulosoton jälkeenkin.
  • Pihvikivellä mureat pihvit. Kypsennä pihvisi mureaksi ja tasaisesti pihvikiven avulla. Voit laittaa raa'an pihvin kuumennetun pihvikiven sisään ilman esikypsennystä.
  • Puolen litran ruukut. Puolen litran ruukkuihin voit helposti tehdä valmiiksi jokaiselle ruokailijalle oman annoksen. Onko ruoanlaitto harrastuksesi? Ruukkuihin voit nimittäin helposti loihtia myös tasting-menun.
  • Valurautaparila. Grillaisitko takassa? Nyt se on mahdollista, sillä valurautaparilaa voit käyttää sellaisenaan erilaisten raaka-aineiden grillaamiseen nimenomaan takassa. Sitä tarvitaan myös vuolukiviastioiden alle, kun kokataan takassa hiilloksella. Parila on kooltaan 30 x 30 cm.
  • Takkakokkauksen perusväline jaloillaan seisova metallinen grilliritilä. Nosta takan tulipesään tulen sammumisen jälkeen ja asettele grillattavat tuotteet suoraan ritilälle. Huom! Jos ritilän päälle nostetaan vuolukiviastioita, väliin on laitettava valurautaparila.

Grilliritilä kuuluu vakiotoimituksena kaikkiin Karelia-mallin takkoihin.

Tulikivi-Cooking -tuotteita voit hankkia Tulikivi-studioilta sekä Tulikiven omasta verkkokaupasta.
Klikkaa tästä tiesi verkkokauppaan!
Löydä lähin Tulikivi-studio


 
Julkaistu
21.10.2019