Pidennä mökkikautta sähköistyksellä

Kesämökkejä halutaan yhä useammin varustaa kakkosasunnoiksi, joissa on samoja mukavuuksia kuin kotona. Ajanmukainen ja riittävä sähköistys tekee sen mahdolliseksi.
 
Kodinkoneet ja vesipumput toimivat huomaamattomasti taustalla, kun perhe ja ystävät saavat nauttia lämmöstä, valosta ja viihteestä. Laitteille, latureille ja lukulampuille löytyy aina vapaita pistorasioita, eikä pölyä kerääviä jatkojohtoja enää tarvita.

Näyttävä ulkovalaistus on tätä päivää.Näyttävä ulkovalaistus on tätä päivää.

Sähköllä on monta tehtävää myös pihapiirissä, sillä sähkötyökalujen vaivaton käyttömahdollisuus sekä turvallisuutta ja näyttävyyttä lisäävä ulkovalaistus ovat tätä päivää.
 
Syksyn säänvaihtelut eivät haittaa, kun käytössä ovat terassilämmittimet, hyvin varustettu ulkokeittiö ja paljon valoa. Talvella mieltä rauhoittaa kummasti, kun autopaikalla on turvallinen, ajastimella varustettu sähkötolppa autonlämmitystä varten.

Suunnittele sähköasentajan kanssa

Vielä ehtii lisätä ja parantaa sähköistystä, sillä maa on pitkään sulaa ja mökkikautta mukavasti jäljellä. Sähkömies kannattaa kutsua paikalle saman tien ja suunnitella sähköistystä yhdessä.
 
Sähköasentaja tuntee turvallisuutta koskevat säännökset sekä laajan, ainoastaan ammattilaisten ulottuvilla olevan sähkötarvikevalikoiman. Sieltä löytyvät näyttävimmät valaisimet ja muut Suomen olosuhteisiin suunnitellut ja testatut tuotteet.

Sähköasentajan kautta toimimalla saat myös tavarantoimittajan myöntämän STUL-takuun. Siksi sähköasennustarvikkeita ja -laitteita ei suositella itse hankittavaksi rautakaupasta, saati ulkomaisesta nettikaupasta.
 
Voit itse valmistella asennusta lapiotöin. Sähköasentaja kertoo maakaapelin oikean syvyyden tai suojaustavan esimerkiksi kivisessä maastossa. Sähköasentaja tuo tullessaan kaikki asennustarvikkeet ja tekee asennustyön alusta loppuun. Lisäksi hän antaa asennuksista dokumentit sekä verotusta varten kotitalousvähennykseen oikeuttavan kuitin.

Sähköasentaja tuo tullessaan kaikki asennustarvikkeet ja tekee asennustyön alusta loppuun.Sähköasentaja tuo tullessaan kaikki asennustarvikkeet ja tekee asennustyön alusta loppuun.

Lähialueen sähköurakoitsijoiden yhteystiedot saa helpoiten sähköistysalan yhteisestä Löydä sähkömies -verkkopalvelusta www.löydäsähkömies.fi
 
Katso myös video aiheesta
 
www.löydäsähkömies.fi on sähköistysalan yhteinen verkkopalvelu, joka auttaa löytämään ammattitaitoisen sähköasentajan omalta paikkakunnalta. Tavoitteena on parantaa sähköturvallisuutta, energiatehokkuutta ja asumismukavuutta.

 
Julkaistu
4.9.2017