Vinkit mökkeilijälle terassilasien hankintaan

Mökkikaudesta nautitaan vuosittain, kuka lyhyempään, kuka pidempään. Mieleen pulpahtelee ajatuksia, mitä kaikkea mökillä pitäisikään tehdä tai miten mökkielämästä tekisi vieläkin mukavampaa. Onko mielessä esimerkiksi mökkiterassin lasittaminen? Lasitetun terassin ei nimittäin tarvitse olla pelkästään omakoti- tai rivitaloasumisen luksusta. Lasitettu terassi tuo lisää viihtyvyyttä ja asumismukavuutta myös mökille tai vapaa-ajan asunnolle ja mahdollistaa ihanasta kesämökistä nauttimisen kaikkina vuodenaikoina.

Lasitettu terassi tuo lisämukavuutta mökille.Lasitettu terassi tuo lisämukavuutta mökille.

Tyyliin ja ympäristöön sopiva tila

Niin hirsirakenteiseen mökkiin kuin uudenkarheaan huvilaankin on mahdollista rakentaa lasitettu terassi, jossa viettää aikaa. Lähes mihin tahansa mökkikohteeseen onkin mahdollista suunnitella toimiva ratkaisu, joka tuo esille tilan parhaita puolia. Terassin muotokaan ei ole este rakentamiselle. Paras keino selvittää terassilasien saatavuus on pyytää asiantuntija käymään paikan päällä. Maksuton arviointi ei sido hankintaan, vaan tarjoaa mahdollisuuden keskusteluun omista tarpeista ja toiveista.

Terassilasien asennus onnistuu ympäri vuoden

Vaikka mökkeily perinteisesti ajoittuu kesäkuukausille, on terassilasien asentaminen mahdollista toteuttaa ympäri vuoden. Talvi voi jopa olla otollisin aika asennukselle, sillä talviaikaan asentajien aikatauluissa on usein enemmän neuvotteluvaraa muun rakentamisen ollessa hiljaisempaa. Tämä nopeuttaa usein myös toimitusaikoja. Asennuksen aikataulussa on kuitenkin huomioitava esimerkiksi kulkuyhteydet ja tontille pääsy eri vuodenaikoina. Talvella asennetut terassilasit ovat heti kevään tullen käytettävissä.

Asiantuntija auttaa

Ensimmäinen askel terassilasien hankintaan on lupa-asioiden hoitaminen kuntoon. Lupatoimenpiteet vaihtelevat kunnittain. Myös aikataulu luvan saamiseen vaihtelee ja voi olla useampia viikkojakin. Asiantuntija osaa kuitenkin kertoa juuri tietyn alueen käytännöistä ja tarvittaessa jopa hoitaa sen puolestasi.

Haaveissa lasitettu terassi mökille? Näin saat projektin aluilleen
 

Mökkeilijän opas terassilasien hankintaan

Lumonilla on opas sinulle, joka haluat viedä mökkeilyn aivan uudelle tasolle. Opas antaa lisätietoja siitä, mitä kaikkea tulee huomioida ennen terassilasien hankintaa sekä millaiseen mökkiin terassilasituksen voi hankkia.
 

Lataa opas tästä >>


Terassin sisustuksen kestosuosikit

Miellyttävä sisustus tekee terassista viihtyisän ja rentouttavan paikan. Omaa makua kannattaa ehdottomasti kuunnella, jotta tilasta tulee kotoisa. Tärkeintä sisustuksen suunnittelussa onkin huomioida itselle tärkeät tarpeet, toiveet sekä käytettävissä oleva tila.

Lue lisää tästä

Mistä muodostuvat lasitetun terassin kustannukset?

Terassi ja sen lasittaminen ovat hankintoja, jotka vaativat rahallista panostusta. Mutta mistä kustannukset oikeastaan muodostuvat?

Lue lisää kustannuksista

Haluan lisätietoa


 
Päivitetty
2.3.2020