• Etusivu
  • Talo

Palokatkoasentajien henkilösertifiointikoulutus

Rakentajan toimitus
Päivitetty 05.02.2024
20178_49995.jpg

VTT:n sertifioinnilla ammattilainen voi osoittaa osaamisensa. Samalla tilaaja varmistuu henkilön ammattitaidosta ja siitä, että ammattilainen toimii hyvän rakennustavan mukaisesti.

Sertifikaatin myöntämisen perusteena ovat sertifioinnin toimikunnan määrittelemien osaamisvaatimusten pohjalta laadittu henkilösertifiointikoulutus, kirjallinen tentti ja näyttökoe. Lisäksi voimassaolon edellytyksenä on työkohteiden raportointi ja säännöllinen täydennyskoulutus.

Koulutuspaikka: TTS Työtehoseura, Vantaa


Tavoite
Palokatkoasentajan koulutuksen tavoitteena on kasvattaa palokatkoalalla työskentelevien asentajien tietoisuutta rakenteellisen paloturvallisuuden merkityksestä kiinteistöjen kunnossapidossa, sekä henkilö- että materiaalivahinkojen ehkäisyssä.

Koulutus myös valmistaa osallistujat suoriutumaan Eurofinsin sertifikaatin vaatimuksista, jotka sisältävät teoriatentin ja työnäytön. Opiskelijan tulee hankkia itse sopiva näyttökohde.

Koulutus on suunnattu asentajille, jotka jo työskentelevät alalla ja joilla on vähintään kahden vuoden rakennus- tai kiinteistöalan työkokemus, tai todistettavasti vähintään kuuden kuukauden työkokemus palokatkoalalta. Hakeutujalla tulee olla voimassa oleva työturvallisuuskortti.

Sisältö

  • Lainsäädäntö, valvontamenettelyt, määräykset & ohjeet
  • Palokatkomateriaalit, asennusmenetelmät ja asennustyön vaatimukset
  • Esimerkkejä palovahingoista
  • Palokatkojen hyväksynnät, ominaisuudet, suunnitelmat ja merkinnät
  • Palokatkojen kunnossapito
  • Ohjeistukset työnäyttöön ja henkilösertifiointiin
  • Työnäyttö järjestetään työmaaolosuhteissa, aidossa asennuskohteessa.

Koulutuksen hinta

Suomen Palokatkoyhdistys ry:n jäsenyrityksen työntekijät 500 € + alv 24 %.

Ei jäsenyrityksen työntekijät 750 € + alv 24 %.

Sisältäen kahden päivän koulutuksen, koulutusmateriaalin, aamu- ja iltapäiväkahvit sekä lounaat sekä yhden työnäytön arvioinnin Uudenmaan alueella. Koulutusmaksu laskutetaan koulutuksen alettua.

Sertifikaatti

Sertifikaattikoulutuksen ja näyttötyön suorittamisen jälkeen voit hakea sertifikaattia. Sertifikaattia tulee hakea kahden vuoden sisällä todistuksen päiväyksestä.

Talo
palokatko
koulutus
paloturvallisuus
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20222_76873.jpg
Uusi oppimateriaali vastaa rakennusalan osaamiskritiikkiin
Rakennusfysiikan tuore oppimateriaali painottaa teoriaosaamisen merkitystä.
20223_77107.jpg
Naantalin Asuntomessuilla kehitetään rakentamisen laadun seurantaa
Asuntomessujen tiedotteen mukaan Naantalin Asuntomessualueella määritellään kohteiden laatupisteet yhdessä opiskelijoiden, rakentajien ja rakennuttajien kesken. Projektin ensivaiheessa tutkitaan laatupisteiden määrittämiseen liittyvien kysymysten ymmärrettävyyttä.
Ipad pöydällä
Tutustu ABB:n webinaaritarjontaan sähköalan ammattilaisille
Järjestämme koulutustilaisuuksia yrityksille ja sähköalan ammattilaisille, ja niiden sisältö on suunniteltu heidän tarpeisiinsa. Tulevat koulutukset löydät alta. Tutustu myös englanninkielisiin verkkokoulutuksiin sekä webinaaritarjontaamme!Tilaa Koulutukset ja webinaarit -uutiskirjeemme ja saat kutsun suoraan sähköpostiisi, kun uuden koulutuksen tai webinaarin ilmoittautuminen avataan. Uutiskirjettä käytetään ainoastaan koulutuksien ja webinaarien tiedottamiseen. Koulutukset ja webinaarit -uutiskirjeen avulla saat ajankohtaista tietoa ja varaat paikkasi tulevissa koulutuksissa ja webinaareissa.Tulevat koulutuksetABB-free@home kodin ohjaukseenABB-Welcome -ovipuhelinjärjestelmäKNX-taloautomaatioTUTUSTU WEBINAARITARJONTAAN
weber-muuratut-tulisijat-laastit
Tulisijan muuraukseen ei käy mikä tahansa laasti
Tulisijan muuraukseen käytettävät laastit on suunniteltu kestämään tulisijan eri osiin kohdistuvat lämpörasitukset ja lämpötilojen vaihteluista johtuvat liikkeet. Rappauslaastit ja pinnoitteet antavat paljon mahdollisuuksia tulisijan ulkonäön viimeistelyyn. Tulisijalaastit ovat valmiita kuivatuotteita, joihin työmaalla lisätään vaan vesi.Tulisijan muurauslaastitTulisijan runko muurataan joustavalla saviuunilaastilla weber ML Savi Saviuunilaasti. Kuorettoman tulisijan näkyviin jäävät muuraussaumat saumataan weber JSL 5 Jälkisaumalaastilla. Ennen jälkisaumausta tulisijan pitää olla kuivunut ja lämmitetty kerran kunnolla. Saumaus tehdään jäähtyneeseen tulisijaan. Tulipesä ja tulta vasten olevat osat muurataan tulitiilistä weber fire mortar Tulenkestävällä muurauslaastilla. Tulen kanssa kosketuksissa olevat pinnat voidaan myös valaa tulenkestävällä valumassalla weber VM Tuli Valumassa. Valumassan käyttökohteita ovat muun muassa lieden laki, kuristusosa, leivinuunin laki ja ylityspalkit. Tulisijan erillisen kuoren muuraukseen käytetään harmaata tai värillistä weber ML5 Värillinen Muurauslaastia.
keltapuseroinen henkilö pitää pientä puista taloa käsisään
Taloyhtiön turvallisuus ja energiatehokkuus: Asiantuntijan neuvot
Turvallisuus ja energiatehokkuus ovat taloyhtiön hallinnan kulmakiviä. Ne eivät ainoastaan suojaa asukkaita ja omaisuutta, vaan myös edistävät kestävää kehitystä ja taloudellista säästöä. Tässä artikkelissa kokoamme yhteen taloyhtiön turvallisuuden ja energiatehokkuuden oivallukset, jotta voit helposti päivittää taloyhtiösi turvallisuus- ja energianhallintastrategiat.JTK-Sähkön asiantuntija-artikkelit tarjoavat syvällistä tietoa ja käytännön vinkkejä näiden tärkeiden teemojen ympäriltä. Olipa kyseessä sähköautojen latausinfrastruktuurin kustannustehokas toteutus, palovaroittimien uusimmat säädökset, tai energiahukan kartoitus, löydät artikkelista ratkaisut, jotka auttavat taloyhtiötäsi pysymään askeleen edellä.
48_PHD_136573_1.jpg
Rakennusalalla työvoimapulaa pääkaupunkiseudulla - hae koulutuksiin nyt
Pääkaupunkiseudulla rakentaminen jatkuu yhä vilkkaana. Työpaikkoja on tarjolla monissa rakennusalan yrityksissä ja motivoituneita tekijöitä tarvitaan niihin lisää. Oletko sinä ajatellut kouluttautua rakennusalaa ammatiksesi?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton