• Etusivu
  • Rakentaminen

Rakennusten tiiviyden mittaaja

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö TTS-Kehitys Oy
Julkaistu 23.08.2017
20178_49995.jpg

Sertifioinnilla ammattilainen voi osoittaa osaamisensa. Samalla esim. remontin tilaaja tai rakennusalan työnantaja varmistuu henkilön ammattitaidosta ja siitä, että ammattilainen toimii hyvän rakennustavan mukaisesti.

Sertifikaatin myöntämisen perusteena ovat sertifioinnin toimikunnan määrittelemien osaamisvaatimusten pohjalta laadittu henkilösertifiointikoulutus, kirjallinen tentti ja näyttökoe. Lisäksi voimassaolon edellytyksenä on työkohteiden raportointi ja säännöllinen täydennyskoulutus.

VTT-henkilösertifiointiin valmistava koulutus

Koulutuspaikka: Sarkatie 1, Vantaa
Koulutusaika: Syyskuussa alkava ryhmä: 5.-7.9., 3.-4.10. ja 30.11.

Tavoite
Rakennusten tiiviyden mittaajan henkilösertifiointiin valmentavan koulutuksen tavoitteena on antaa valmiuksia arvioida mittaustulosten avulla rakennuksen vaipan ilmavuotoluku ja ilmavuotopaikat. Valmentava koulutus on tarkoitettu ammatillisen pätevyyden osoittamiseksi sekä lisä- ja täydennyskoulutukseksi. Valmentavan koulutuksen, tentin ja näytön hyväksytysti suorittanut henkilö voi hakea henkilösertifiointia VTT:ltä.

Kohderyhmä
• Kuntotutkijat, energiakatselmoijat ja korjaussuunnittelijat
• Rakennusten lämpökuvaajat
• Viranomaiset
• Rakennusalan suunnittelu- ja tuotantohenkilöstö

Osaamisvaatimukset
• Henkilösertifioidulta rakenteiden tiiviyden mittaajalta edellytetään rakennusteknistä osaamista, rakenteiden ja rakennusmateriaalien riittävää tuntemusta
• Rakennusinsinöörin / -mestarin tutkinto tai rakennustekninen peruskoulutus ja vähintään 3 vuoden työkokemus talonrakennusalalta

Koulutusmuoto
Koulutus koostuu 3 + 2 + 1 päivän valmentavasta koulutuksesta, kirjallisesta tentistä ja näyttötyöstä todellisesta kohteesta. Näyttötyö on tehtävä 12 kuukauden sisällä valmentavasta koulutuksesta. Pääkouluttajana koulutuksessa toimii Sauli Paloniitty.

Koulutuksen sisältö mm.
• rakennusfysiikkaan liittyvät lämpö-, kosteus- ja virtaustekniikan perusteet ja niiden soveltaminen
• rakenteiden lämpöjakauman arviointi
• Suomessa eri aikakausina käytettyjä käytetyt rakenneratkaisut ja niiden lämpö- ja kosteustekninen toiminta
• asumisterveyteen liittyvä lainsäädäntö, määräykset ja ohjeet, koskien rakennusten tiiviyttä, lämpötaloutta, sisäilmaa ja ilmanvaihtoa
• tiiviysmittauslaitteiden ominaisuudet, käyttö ja mittausepävarmuudet
• tiiviysmittauspöytäkirjan ja raportin laadinta sekä havaintojen tiedottaminen

Koulutukseen hakeutuminen

Ilmoittautumiset viimeistään viikkoa ennen koulutusta, joko koulutuskalenterissamme www.tts.fi tai sähköpostitse alla oleville henkilöille.

Koulutuksen hinta:
1860,- €+ alv 24% (Hintaan sisältyy teoriapäivien lounaat ja kahvit)

Lisätietoja:
• Opintosihteeri: Mia Tokkari, gsm 044 714 3722, mia.tokkari@tts.fi
• Kouluttaja: Petri Koivunen, gsm 056 921 0115, petri.koivunen@tts.fi
• Kehitys- ja asiakkuuspäällikkö: Jukka Jaakkola, 040 7125048, jukka.jaakkola@tts.fi

TTS-Kehitys Oy
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Työntekijät työmaalla
Työtehoseura kouluttaa rakentamaan
TTS (Työtehoseura) tarjoaa monipuolista koulutusta työelämän ja yritysten tarpeisiin. Monipuolisesta koulutustarjonnasta myös yksittäiset henkilöt löytävät ammatillista koulutustarjontaa. TTS:llä on rakentamiseen ja siihen läheisesti liittyvään sisustamiseen sekä puutarhan rakentamiseen ja hoitoon liittyvää koulutustarjontaa. Lisäksi TTS tutkii, testaa, kehittää ja suunnittelee asumiseen ja toimivaan arkeen liittyviä ratkaisuja.Lisää koulutuksesta ja tutkimustoiminnasta
20107_22620.jpg
Viilennä vihreällä, pidä pörssi plussalla
Helteisen sään nostaessa asuntojen sisälämpötiloja nousee myös sähkönkulutus. Huoneisiin tuodaan tuulettimia ja jäähdyttäviä ilmastointilaitteita. Ilman lisälaitteittakin sähkönkulutus nousee; kylmälaitteet joutuvat tekemään rankasti töitä pitääkseen ruuat viileinä ja pakasteet jäässä.Kuumalla säällä kylmälaitteen sähkönkulutus voi nousta huomattavasti. Kun käyttöympäristön lämpötila nousee 25 asteesta 32 asteeseen, kasvaa kylmälaitteen sähkönkulutus 25 - 40 prosenttia. Helteellä myös laitteiden käyttöhäiriöt lisääntyvät, kun lämpötilaero laitteen sisällä verrattuna ympäristön lämpötilaan on normaalia suurempi.
Seinän tasoitus
Koulutusta työelämän ja yritysten tarpeisiin
TTS on vuonna 1924 perustettu valtakunnallinen koulutus-, tutkimus- ja kehittämisorganisaatio. TTS:n toiminta-ajatuksena on parantaa asiakkaiden osaamista, tuottavuutta ja hyvinvointia.TTS:n monipuolinen koulutustarjonta palvelee sekä yksittäisten henkilöiden ammatillista kouluttautumista että yritysten kanssa räätälöityä henkilöstökoulutusta. TTS kouluttaa noin 200 henkilön voimin vuosittain yli 7000 henkilöä yhä paremmiksi ammattilaisiksi vaativiin tehtäviin asiakasyrityksissämme.Lisää TTS koulutuksesta..
201011_23681.jpg
Boschin akkumonitoimityökalu
Boschin akkumonitoimityökalu PMF 10,8 LI on tuoteryhmänsä monipuolisin, joka paikan laite, jolla onnistuu niin sahaus, jyrsintä, kaavinta, katkaisu kuin hiontakin. Portaaton kierrosluvun esivalinta (5 000 - 20 000 värähdystä minuutissa) pitää tärinän vaimeana ja mahdollistaa erilaisten materiaalien takaiskuttoman sekä tarkan työstämisen. Innovatiinen Eco-elektroniikka mahdollistaa akulle entistä pidemmän käyntiajan.
20224_77816.jpg
Kuormaliinojen turvallisuus - monen kuljetuksen heikoin lenkki
Kuormien turvallisuudesta on puhuttu paljon, mutta mitenkäs on kuormaliinojen laita? Paljonko kuormaliina kestää ja mikä on sen heikoin lenkki? Tarvitsemme turvallisen, itsestään kelautuvan kuormaliinan, jonka takaisinkelaus toimii, vaikka upottaisit sen ensin hiekkaan!
20118_27437.jpg
Oraksen keittiöhanat
Keittiö on kodin sydän. Ruoanlaitosta on tullut sekä seurustelua että muodikasta vapaa-ajan viettoa perheen ja ystävien kesken. Myös keittiöiden toiminnallisuuteen kiinnitetään nykyisin paljon huomiota. Oikeat työvälineet ja hyvät olosuhteet tekevät kokkauksen mukavaksi. Luonnollisesti helppokäyttöiset hanat auttavat omalta osaltaan keittiöpuuhia.Lisätietoa keittiön vesikalusteista

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton