Katto ja kattoturvatuotteet päivässä

Äänekoskelaisen Markku Saukon katto ja kattoturvatuotteet uusittiin kertarysäyksellä. Asentajat pistivät parastaan, kun vanha katto ja kattoturvatuotteet saivat väistyä päivässä uusien tieltä. Katon uusimisen yhteydessä oli rännien, tikkaiden, lumiesteiden ja kattosiltojen uusiminen Saukolle luonnollinen valinta, sillä talon ilme haluttiin pitää yhtenäisenä. Nyt tämä onnistui helposti.

Katon uusimisen yhteydessä uusittiin myös rännit, tikkaat, lumiesteet ja kattosillat.Katon uusimisen yhteydessä uusittiin myös rännit, tikkaat, lumiesteet ja kattosillat.

Ulkonäköä ja helppohoitoisuutta

Markku Saukko osti talon vuonna 2013. Talon oston yhteydessä tehty kuntokartoitus kuitenkin puhui karua kieltä, sillä aluskate puuttui kokonaan. Pian Markku vaimoineen totesi ongelman, sillä varaston virkaa toimittava yläkerran makuuhuone oli ilmaltaan tunkkainen. Haju tarttui henkareissa roikkuviin vaatteisiin katon hikoillessa.

- Kaikki tietää sen kostean ja tunkkaisen hajun. Se haju ei sovi tai kuulu muuten hyväkuntoiseen kotiin, Saukko sanoo.

Aluskatteen puuttuminen oli viimeinen niitti remontin tekemiselle. Pian Markku pääsi ohimennen jutulle Vesivekin suuntaan ja tiedusteli, että kuka tulisi kattoa katsomaan. Viestikapula lähti kulkemaan nopeasti ja pian Jyväskylän yksikön päällikkö Anssi Huttunen oli tehnyt kuntokartoituksen ja laskenut tarjouksen. Samalla sovittiin myös Vesivekin kattoturvatuotteiden asennuksesta.

- Ulkonäköasialla oli iso merkitys myös siinä, miksi päätin uusia rännitkin, vaikka ne oli uusittu vuonna 2010, ja olivat periaatteessa hyväkuntoiset. Ne eivät vain olisi sopineet enää yhteen uuden katon kanssa ja lisäksi ne olivat hirvittävän vaikeat puhdistaa, Saukko sanoo.

Vanhat rännit oli kiinnitetty sisäpuolisin kiinnikkein. Roskat takertuivat ränneihin ja kertomansa mukaan Markku sai olla putsaamassa niitä tuon tuosta.

- Tikapuilla kiipeilin ja puutarhaletkulla suihkuttelin rännejä puhtaaksi. Ei se ole turvallista tuolla räystään tasolla keikkua tikkailla ja olihan se muutenkin tympeää hommaa, Saukko sanoo. Nyt uusien kourujen asennuksen jälkeen puhdistuksista ei tarvitse juurikaan huolehtia.

Tilaa esite >>

Kaikki kuntoon

Talon entinen omistaja oli varoitellut Markkua myös siitä, että jos iso lumipatja rysähtää katolta kerralla alas, saattaa kuisti nytkähtää irti seinästä.

- Talvisin oli myös sitä käytännön ongelmaa, että jos lumet olivat tulleet yöllä alas ja jäätyneet oven eteen ja tielle, niin ei meinannut aamulla päästä autolla pihasta pois, Saukko sanoo.

Lumiesteiden asentaminen katolle oli siis itsestään selvää. Nyt lumiesteet ovat myös takapihan puolella. Kattosiltojen suhteen tehtiin myös melkoinen päivitys.

- Vanhalla katolla oli kattosilta, mutta se oli puinen ja laho ja heilui joka suuntaan. Lisäksi se sijaitsi harjan päällä ja oli vain kolme lautaa leveä, niin ei siinä mielellään kulkenut kukaan, Saukko sanoo.

Kattosillan suhteen tilanne oli siis hyvin samankaltainen kuin rännien. Molempien käyttöön ja hoitamiseen liittyi turhia turvallisuusriskejäkin, jotka Markku halusi eliminoida.

Uuden katon ja kattotarvikkeiden iloinen omistaja.Uuden katon ja kattotarvikkeiden iloinen omistaja.

Kuin elokuvissa

Markku kertoo koko remontin hoituneen ennätysajassa, jopa lupauksia nopeammin.

- Pojat tuli aamulla aikaisin ja hommat alkoivat heti. Uudet pellit ja rännit ja muut kattoturvatuotteet olivat katolla samana iltana, Markku kehuu ja jatkaa samaan hengenvetoon:

- Mukava bonus on myös, että en ole löytänyt ainuttakaan roskaa pihasta. Muusta ei huomaa, että remonttia olisi tehtykään kuin siitä, että katto ja rännit kiiltävät uusissa ja samoissa väreissä.

Myös vaimo on tyytyväinen lopputulokseen.

- Asennuspäivänä soiteltiin vaimon kanssa ja hän kehui kohteliaita työmiehiä. Olivat kuulemma käyneet tervehtimässä ennen töiden alkua ja olleet muutenkin asiallisia. Itse kävin vain pyörähtämässä paikalla ja kyllä siellä katolla homma kävi kuin elokuvissa, Markku kehuu.

Nyt talossa on arvoisensa katto ja kattoturvatuotteet. Myös aluskate on nykyajan mukainen.

- Nyt kun katto on kokonaisuudessaan niin sanotussa myyntikunnossa, niin kyllä tässä kelpaa eloa jatkaa enemmän kuin mielellään. Komealta näyttää, Saukko sanoo.


Lisätietoja sadevesijärjestelmistä

Vesivek

Hämeen Laaturemontti Oy muutti nimensä Vesivek Oy:ksi, joten nyt saman katon alta saa sekä kattoremontit että sadevesijärjestelmät ja kattoturvatuotteet. Vesivek tekee vuosittain yli 5000 kattoremonttia sekä 15 000 ränniremonttia ollen markkinajohtaja alallaan.

Haluan lisätietoa


 
Julkaistu
28.5.2018