Kingspan Kooltherm -eriste on energiatehokas ja turvallinen
Ratinan Arvoon asuntoja ja toimistoja

Pohjola Rakennus Oy Häme rakentaa Tampereen keskustaan lähelle Pyhäjärven rantaa modernin asumista ja liiketilaa yhdistävän hybridikiinteistön. Ratinan Arvossa käytetään markkinoiden tehokkainta Kingspan Kooltherm K15 -julkisivueristettä, jolla saavutetaan myös erinomainen ilmatiiveys ja kosteusteknisesti turvallinen rakenne ilmastonmuutoksen myötä yhä vaativampiin rantarakentamisen sääoloihin.

Tuotantojohtaja Miika Oksanen Pohjola Rakennus Oy Hämeestä uskoo, että Ratinan Arvon kaltainen hybridirakentaminen yleistyy tulevaisuudessa etenkin tiiviissä kaupunkimaisessa rakentamisessa. Hybridirakentamisessa samaan kokonaisuuteen voidaan yhdistää esimerkiksi asuntoja sekä liike- tai hoivatiloja.

Rakennuksen kahteen ensimmäiseen kerrokseen tulee neljä liike- ja toimistotilaa, joiden päällä on neljä asuinkerrosta. Rakennuksen kokonaisala on noin 3000 m2.

Ratinan Arvossa saavutetaan julkisivurakenteelle U-arvo 0,17 vain 120 mm:n paksuisella Kingspan Kooltherm K15 -eristeellä, jolloin myöskään rakennuksen moderni arkkitehtuuri ja sisätilojen valoisuus eivät kärsi liian paksuista seinärakenteista ja hyvin syvälle jäävistä ikkunoista.Ratinan Arvossa saavutetaan julkisivurakenteelle U-arvo 0,17 vain 120 mm:n paksuisella Kingspan Kooltherm K15 -eristeellä, jolloin myöskään rakennuksen moderni arkkitehtuuri ja sisätilojen valoisuus eivät kärsi liian paksuista seinärakenteista ja hyvin syvälle jäävistä ikkunoista.

Ohut rakenne säästää tilaa ja kustannuksia


Ratinan Arvossa käytetään markkinoiden tehokkaimman lämmöneristävyyden omaavaa Kingspan Kooltherm K15 -julkisivueristettä, jolla on Miika Oksasen mukaan hankkeessa paljon etuja sekä rakennuksen käyttäjien ja omistajan että urakoitsijan kannalta.

”Tiiviille tonteille tehtävässä keskustarakentamisessa on erityisen paljon hyötyä siitä, että tehokkaalla Kingspan Koolthrem -eristeellä nykyaikaiset lämmöneristysvaatimukset voidaan toteuttaa selvästi ohuemmilla julkisivurakenteilla kuin muilla eristevaihtoehdoilla. Lämmöneristeen paksuus on vain 120 mm, jolloin kaikki rakenteet voidaan tehdä anturoista lähtien kymmenen senttiä ohuempina ja tilaa jää enemmän hyötykäyttöön. Ohuemmat ja yksinkertaisemmat rakenteet tuovat kustannushyötyjä montaa kautta”, Oksanen sanoo.

Miika-Oksanen
Julkisivurakenteella saavutetaan U-arvo 0,17 vain 120 mm:n paksuisella Kingspan Kooltherm K15 -eristeellä, jolloin myöskään rakennuksen moderni arkkitehtuuri ja sisätilojen valoisuus eivät kärsi liian paksuista seinärakenteista ja hyvin syvälle jäävistä ikkunoista.

Kingspanin umpisoluiset lämmöneristeet helpottavat rakentamisen kuivaketjun hallintaa ja vähentävät urakoitsijan riskejä, koska ne eivät kastu eivätkä ime kosteutta. Ne ovat siten turvallisia myös elementtien kuljetuksen ja asennuksen aikana.

Erinomainen ilmatiiveys ja kosteudenhallinta

”Kingspanin Kooltherm -eristeet voidaan kiinnittää myös asuinkerrosten betonisiin sisäkuorielementteihin jo elementtitehtaalla. Rakentaminen sujuu tällöin nopeammin kuin jos lämmöneristeet asennettaisiin työmaalla erillisenä työvaiheena”, Miika Oksanen sanoo.

Kosteutta kestävä eriste muodostaa jo itse tavallaan säältä suojaavan vaipan, jolloin myöskään eristeen päälle tulevalla julkisivumuurauksella tai muulla pintaverhouksella ei ole välitöntä kiirettä. Telineiltä tehtävän työn vähentyessä ja esivalmistusasteen kasvaessa työmaan sujuvuus ja työturvallisuus paranevat.
Kooltherm-eristeillä rakennuksesta saadaan erittäin ilmatiivis, mikä on tärkeä edellytys sekä energiatehokkuudelle että sisäilman olosuhteiden hallinnalle. Umpisoluinen lämmöneriste toimii koko paksuudeltaan höyrynsulkuna.

”Rakenteiden ilmatiiveys ja vedottomuus on erityisen tärkeää toimisto-osassa, jossa lämpö ja jäähdytys jaetaan katosta muun muassa jäähdytyspalkeilla. Tällöin vedon tunne tulee herkemmin kuin asunnoissa, joissa lämmönjakoon käytetään tavallisesti pattereita tai lattialämmitystä, vaikka talotekniikka toimii niin kuin on tarkoitettu. Tehokkaalla ja ilmatiiviillä lämmöneristeellä rakenteiden kautta kulkevat ilmavirrat voidaan estää ja vedon tunne pitää poissa. Sisäolosuhteet pysyvät näin varmasti hallittuina ja miellyttävinä.”

Vaikka umpisoluinen eriste on koko paksuudeltaan ilmatiivis estäen lämmön karkaamisen ilmavuotojen mukana, sen rakenne on diffuusioavoin päästäen kosteutta poistumaan myös eristeen läpi betonielementin sisäkuoresta.

”Kingspan Kooltherm -lämmöneriste on kosteusteknisesti mahdollisimman turvallinen.”

Kingspan Kooltherm K15 -julkisivueristeellä saavutetaan myös hyvä paloturvallisuus. Eristettä voidaan VTT:n sertifikaatin mukaan käyttää jopa 16-kerroksisten P1-paloluokan rakennusten tuulettuvissa julkisivuissa.
Rakennekuva_Kooltherm_K15_J
 
Päivitetty
14.8.2017