Pihapiirin upea valaistus

Pihan käyttötarkoitus elää vuoden- ja vuorokaudenaikojen vaihtuessa ja niin muuttuvat myös valaistustarpeet. Ota huomioon turvallisuus ja valaise selkeästi kulkuväylät, leikkipaikat ja huoltoalueet, jos liikut siellä pimeän aikaan. Mikkelin Asuntomessuilla nähtiin upeita pihapiirin valaistusratkaisuja.

Garda-sarjan pöytä- ja lattiavalaisimilla tuodaan sisustuksellista ilmettä pihapiiriin. Trendikkäät Garda pöytä- ja lattiavalaisimet on suunniteltu ulkokäyttöön patiolle, terasseille ja parvekkeille.Garda-sarjan pöytä- ja lattiavalaisimilla tuodaan sisustuksellista ilmettä pihapiiriin. Trendikkäät Garda pöytä- ja lattiavalaisimet on suunniteltu ulkokäyttöön patiolle, terasseille ja parvekkeille.

Vasten auringon siltaa

Mikkelin asuntomessualueelle pyydettiin kymmeneltä taiteilijalta teokset, joista toteutettiin kaksi: Jan-Erik Anderssonin "Gordilainen solmu" ja Kaarina Kaikkosen "Vasten auringon siltaa”. Kaikkosen teos koostuu luonnonkivilohkareista louhitusta portaikosta ja 12 kappaleen istuinryhmästä, jossa kussakin on vieretysten alumiiniin valettu uniikki talonpoikaistuoli ja sitä valaisemassa kaksilyhtyinen Kartano-pylväsvalaisin.

Hämärällä teoksen lamput ja kaunis valo nousevat pääosaan. Airamin Kartano-sarjan valaisimet maalattiin herkullisen vaaleanpunaisiksi ja ne valaisevat kutsuvasti tuoleja ja maastoa järvimaiseman jäädessä taustalle. Lamput on kytketty katuvalojärjestelmään, joten valot syttyvät ja sammuvat samaan tahtiin katuvalojen kanssa. Valaisimien valonlähteenä on vähän energiaa kuluttavat Decor led -lamput, joiden kirkas kupu ja filamenttilangat muistuttavat menneiden vuosien hehkulampun lämmintä valoa.
 

Kaarina Kaikkosen tilataideteos, Vasten auringon siltaa, sijoittuu luonnonkauniiseen kalliorinteeseen, josta avautuu upea näköala Saimaalle.Kaarina Kaikkosen tilataideteos, Vasten auringon siltaa, sijoittuu luonnonkauniiseen kalliorinteeseen, josta avautuu upea näköala Saimaalle.

Valaistus korostaa arkkitehtuuria

Asuntomessujen Casa WelliKulhon (kohde 18) rinnetontin mahdollisuudet on hyödynnetty tukemaan perheen urheilullisia harrastuksia. Pihapiiriin sydän on alarinteen uima-allasalue ja Poolhouse.

Pimeän tullen valaistuksella korostetaan talon arkkitehtuuria. Seiniä valaisemaan asennettiin valkoiset Näsby-valaisimet talon nurkkiin. Näsby valaisee hallitusti ympäristöään, mutta ei häikäise. Hauskaa Näsbyssä on se, että valokeiloja voidaan muotoilla itse – valaisimessa on säädettävä valokeilan leveys 0°- 80° ylä- ja alasuuntaan.

 

Näsby valaisee hallitusti ympäristöään, mutta ei häikäise.Näsby valaisee hallitusti ympäristöään, mutta ei häikäise.

Uima-allasalueelta näkymät Saimaalle

Hyvin suunnitellulla valaistuksella helpotetaan liikkumista ja luodaan turvallisuutta casa WelliKulhon pihapiirissä. Rinnetontille pengerrettyyn muuriin on upotettu matalaprofiiliset Lid Mini -muurivalaisimet ja portaisiin Holm Eye -maavalot. Epäsuora valaistus ei häikäise, mutta helpottaa liikkumista pimeän aikaan ja auttaa tilan hahmottamisessa. Parvekkeelle ja Pool-housen seiniin valittiin sirot Sund-seinävalisimet vertikaalisia pintoja korostamaan.
 

Yläpihalla terassin kattoon asennetut Slim-alasvalot soveltuvat erityisesti räystäiden alle ja terassin kattoon. Slim IP65 on AC-ledillä varustettu kiinteän ledin upotettava valaisin, joka ei tarvitse erillistä liitäntälaitetta.

Varastotilojen ja autotallin valaistus on oltava tehokasta ja asianmukaisesti kosteusluokiteltua. Vajassa ja autokatoksessa Faro led -valaisimien tasainen ja tehokas led-valo syttyy heti. Hyvän valaistuksen ansiosta vajassa voi tehdä töitä tehokkaasti vielä pimeinä iltoinakin.

Pihapiiriin sydän on alarinteen uima-allasalue ja Poolhouse.Pihapiiriin sydän on alarinteen uima-allasalue ja Poolhouse.

Isot puuterassialueet ja valaistu pergola

Kannustalon Harmaja Saimaan, modernin loft-henkisen puutalon, isoista maisemaikkunoista avautuu hienot näkymät Saimaalle. Harkiten valaistutut sisä- ja ulkotilat yhdistyvät maisemaan tyylikkäillä toteutuksilla. 

Isot puuterassialueet ja valaistu pergola lisäävät pihapiirin käyttöä.Isot puuterassialueet ja valaistu pergola lisäävät pihapiirin käyttöä.

Koko pihapiirin valaistus on hiottu sointumaan talon arkkitehtuuriin. Isot puuterassialueet ja valaistu pergola lisäävät pihapiirin käyttöä. Kadulta tullessa Vino-numerovalaisin identifioi talon. Malmi-maavalot valaisevat sisäänkäynnissä liuskekivipinnoitetulla portaikolla ja Frey-alasvalot valaisevat terassikäytävän katosta yhdessä Rigel-valonauhan kanssa. Terassikatoksen seinäpintoihin asennettiin moderniin tyyliin sopivat suorakaiteen muotoiset Dora-valaisimet.

Malmi-maavalot valaisevat sisäänkäyntissä liuskekivipinnoitetulla portaikolla.Malmi-maavalot valaisevat sisäänkäyntissä liuskekivipinnoitetulla portaikolla.

Autokatokseen terassin alle asennettiin pyöreät alumiinirunkoiset Zero-valaisimet. Autokatoksen pylväitä valaisevat alaspäin valoa suuntaavat kymmensenttisen kuutionmalliset DM3-valaisimet. Sama siro valaisinmalli valittiin myös pergolan pylväikköön.

Valaistu pergola lisää pihapiirin käyttöä.Valaistu pergola lisää pihapiirin käyttöä.

Tilaa esite veloituksetta!

 
Päivitetty
10.8.2017