Luonnonkivi kodin sisäpinnoissa

Kaipaatko kotiisi kulutusta kestävää laattapintaa, mutta perinteisten keraamisten laattojen valikoimasta ei oikein löydy mieleistä? Oletko ajatellut aitoa, ekologista sekä pitkäikäistä luonnonkiveä, joka sopii lattiapintojen lisäksi myös pöytätasoihin sekä seiniin?

Harmoninen värimaailma sallii leikittelyn eri laattakoilla. Luonnonkivi on hyvä ratkaisu kylpyhuoneisiin.Harmoninen värimaailma sallii leikittelyn eri laattakoilla. Luonnonkivi on hyvä ratkaisu kylpyhuoneisiin.

Runsaiden mahdollisuuksien materiaali Tulikiveltä

Materiaalina luonnonkivi tarjoaa kotisi sisustukseen ajattomuutta ja aitoa, luonnollista pintaa.

Luonnonkiveä kodin pinnoissa pidetään myös yksilöllisenä ratkaisuna sekä samalla tuotteena joka tuo mukanaan tietynlaista arvokkuutta. Ja koska luonnonkivi on nimensä mukaisesti luonnonmateriaali, on jokainen kivituote yksilöllinen sekä ainutlaatuinen. Luonnonkivi soveltuu myös hyvin yhdisteltäväksi muiden rakennusmateriaalien kanssa.

Kurkista Tulikiven luonnonkivi-tuotteet täältä!
Luonnonkivi soveltuu myös hyvin yhdisteltäväksi muiden rakennusmateriaalien kanssa.Luonnonkivi soveltuu myös hyvin yhdisteltäväksi muiden rakennusmateriaalien kanssa.

Useiden kivilajien joukosta on mahdollista löytää sopiva kivilaji kodin jokaiseen pintaan. Kosteissa tiloissa vuolukivi näyttää omat hyvät puolensa, sillä vuolukivi ei kopise eikä ole märkänäkään liukas. Kovaa kulutusta vaativissa kohdissa esiin astuu graniitti, joka on erinomainen ratkaisu keittiötasoihin sekä lattialaatoituksiin. Mikäli kaipaat enemmän mannermaista tyyliä sisustukseesi, tulevat vaihtoehtoina kyseeseen esimerkiksi marmorit, kalkkikivet sekä travertiinit.

Samakin kivilaji voi tarjota runsaasti erilaisia väri- ja kuviovaihtoehtoja, joten kivilajin valitsemisen jälkeen pääset vielä vaikuttamaan värien ja kuvioiden myötä kotisi sisustukseen. Voit myös yhdistellä eri materiaaleja toisiinsa sekä muodostaa erilaisia kivikuvioita. Esimerkiksi vuolukivi sekä marmori sopivat erityisen hyvin yhteen värimaailmoiltaan.

Espoossa sijaitsevassa Tulikiven kivitehtaassa on mahdollista työstää suurtakin kiveä kerralla.
Miltä kuulostaisi esimerkiksi mahdollisuus tehdä suihkun seinä yhdestä kivestä? Se nimittäin onnistuu.

Tulikiven luonnonkivi-tuotteiden hankinnasta lisää.

Tilaa itsellesi Tulikiven esite
Carrara-marmori suihkutilassa.Carrara-marmori suihkutilassa.

Käytännöllinen ja helppohoitoinen

Luonnonkivi kestää käyttöä ja elämää paremmin kuin moni muu pinta. Hyvän kulutuskestävyytensä lisäksi materiaalin puolesta puhuu myös sen ekologisuus sekä paloturvallisuus. Erilaiset pintakäsittelyt antavat lisämahdollisuuksia, sillä pintakäsittelyä vaihtamalla saadaan samasta kivestä esiin paljon uusia puolia.
Luonnonkiviä voit yhdistellä keskenään melkeinpä rajattomasti. On kuitenkin luonnonkiviä valitessa hyvä muistaa muutama muistisääntö:
  • Samanpaksuisten kivien asentaminen on helpompaa kuin erivahvuisten.
  • Pienissä pinnoissa on syytä käyttää enintään kahdenvärisiä kiviä – näin vältetään rauhaton tunnelma.
  • Voit tehdä ladontakuvioita vaihtamalla persoonallisia ratkaisuja.
  • Saumaväri vaikuttaa olennaisesti laatoituksen lopputulokseen; valitsemasi saumavärin avulla saat aikaan joko yhtenäiseltä näyttävän pinnan tai vaihtoehtoisesti voimakkaasti ruudutetun väripinnan.


Tarkempia tietoja asennuksesta löydät täältä.

Kiillotettu kivipinta toistaa luonnonvalon kauniisti.Kiillotettu kivipinta toistaa luonnonvalon kauniisti.
Erityisesti keittiössä luonnonkivi on kuin kotonaan. Kivinen työtaso kestää niin kosteutta kuin myös kuumaa toimien samalla mainiona ruoanlaitto- ja leivonta-alustana. Tasoihin on saatavilla uusia muotoratkaisuja, myös reunamuodoissa.

Parhaana kivilajina tasoihin voidaan pitää kovapintaista suomalaista graniittia.
Haluatko keittiöösi yhtenäisen ilmeen? – Voit käyttää samaa kiveä tasojen jatkeena seinäpinnoissa sekä lattioissa. Mikäli graniitti ei ole aivan sinun juttusi, löytyvät vaihtoehtoina myös komposiittikivi sekä marmori, jotka ovat myös löytäneet tiensä yhä useampiin keittiöihin.

Tutustu Tulikiven keittiötasovaihtoehtoihin.

Lisää tietoa kivitasoista.
Kivinen työtaso kestää niin kosteutta kuin myös kuumaa toimien samalla mainiona ruoanlaitto- ja leivonta-alustana.Kivinen työtaso kestää niin kosteutta kuin myös kuumaa toimien samalla mainiona ruoanlaitto- ja leivonta-alustana.
Tiesitkö, että Tulikiven kivivalikoimasta löydät ratkaisut myös oman keittiösi välitilaan? Voit käyttää vaikka samaa kiveä kuin itse tasossa.Tiesitkö, että Tulikiven kivivalikoimasta löydät ratkaisut myös oman keittiösi välitilaan? Voit käyttää vaikka samaa kiveä kuin itse tasossa.

Myös märkätilojen lattiassa vuolukivi osoittaa erinomaisuutensa, sillä se ei ole märkänäkään pinnaltaan liukas. Lisäksi kiven pinta on niin tiivis, että pesuaineet eivät pääse läpäisemään kivipintaa. Lattialämmitetyissä tiloissa vuolukivi on erityisesti edukseen, sillä se varaa itseensä lämpöä ja luovuttaa sitä hiljalleen ja pitkään.

Huomioithan luonnonkiviä asentaessasi, että etikkapohjaiset saniteettisilikonit eivät sovellu luonnonkivien kiinnitykseen, saumaukseen tai kittaukseen!

Vuolukivi ei ole liukas märkänäkään.Vuolukivi ei ole liukas märkänäkään.

Mitä jos ikkunalaudat sekä -penkit olisivatkin kiveä?

Kuten olemme jo todenneet, on kivi luja, kestävä sekä tyylikäs ratkaisu kotiin. Tulikiven kivitasotehtaalla Espoossa on mahdollista valmistaa kivitasoja mittojen mukaan. Tehtaalla on mahdollista työstää myös eri muotoja, joten myös kaarevat ikkunalaudat onnistuvat. Jälleen laaja kivivalikoima antaa lukuisia vaihtoehtoja erilaisiin sisustuksiin. Ikkunalautakivinä suosituiksi ovat tulleet marmorit sekä kalkkikivet, joista molemmista on saatavilla useita erivärisiä malleja.

Yhdistele keskenään erikokoisia kivilaattoja.Yhdistele keskenään erikokoisia kivilaattoja.

Kaipaatko punaista lankaa sisustukseesi? Yhtenäisyyttä kotisi ilmeeseen saat käyttämällä esimerkiksi samaa kiveä sekä pöytätasoina, ikkunalaudoilla, hyllyillä sekä lattiassa. Vaikka kivi pysyisikin samana, voit tehdä sisustuksestasi mielenkiintoisen käyttämällä eri kokoisia laattoja tai mosaiikkia.

Kiinnostuitko? Löydät lähimmän jälleenmyyjän täältä!

 
Päivitetty
29.1.2021