Keittiöön uusi ilme tiililaatoilla

Tamperelaisen kerrostalokodin keittokomero koki melkoisen muutoksen uusien omistajien toteuttaman remontin myötä. Lisää tilaa ja valoa saatiin purkamalla keittiötä ja ruokailutilaa erottava seinä. Uudet kalusteet ja materiaalit valittiin huolella ja harkiten tavoitteena unelmien keittiö.

Kolmihenkisen perheen uusi koti löytyi 1950-luvulla rakennetusta kerrostalosta. Valoisa kolmio oli varsin hyvässä kunnossa, remonttia kaipasivat lähinnä seinä- ja lattiapinnat. Keittiön kaapistot ja koneet oli joitakin vuosia aiemmin uusittu, mutta niiden tyyli ei miellyttänyt perhettä, kuten ei myöskään tilan komeromainen ahtaus. Siispä päädyttiin purkamaan vanha keittiö ja aloitettiin suunnittelu täysin puhtaalta pöydältä.

Keittiönäkymä ennen remonttia oli ahdas. Kalusteiden värimaailma ei myöskään ollut perheelle mieluinen.Keittiönäkymä ennen remonttia oli ahdas. Kalusteiden värimaailma ei myöskään ollut perheelle mieluinen.

Tavoitteena rosoisuus ja teollisuushenkisyys

Perheen aiempi koti oli väritykseltään mustavalkoinen ja tyyliltään varsin pelkistetty. Nyt keittiön ja muunkin sisustuksen suunnittelussa haluttiin löytää astetta rosoisempi ja teollisempi tyyli. Keittiön suunnittelussa auttoivat sisustuslehtien ja -blogien ideakuvat. Lopullinen suunnitelma täsmentyi eri keittiötoimittajan kanssa käydyissä neuvotteluissa. Haasteena oli tavanomaisten keittiötoimintojen lisäksi sisällyttää kokonaisuuteen myös perheen pyykkihuolto.

Jo heti alusta alkaen ajatuksena oli toteuttaa yläkaapiston keittiö. Valaisimiksi valittiin yksinkertaiset, riippuvat halogeenilamput. Näiden valintojen myötä oli selvää, että keittiön taustaseinä kaipasi sisustuksellisesti jotain rohkeaa ja näyttävää ratkaisua. Parhaaksi toteutusvaihtoehdoksi valikoitui aito tiili, jota on saatavilla sisustuskäyttöön kätevinä 20 mm paksuina laattoina. Perinteisen punasävyisen tiilen sijaan perhettä miellytti harmaankirjava tiili, joka istui parhaiten kodin muiden tilojen värimaailmaan.

Remontin lopputulokseen perhe on ollut enemmän kuin tyytyväinen. Keittiöstä tuli juuri sellainen kuin mistä perhe etukäteen haaveili – todellinen unelmien keittiö. Katseenvangitsijana toimiva tiiliseinä noudattaa sitä rustiikkista ja teollista ilmettä, jota sisustukselta haettiinkin.

Kurkista Wienerbergerin sisustustiiliä
Voit myös ladata itsellesi Käsinlyödyt tiilet -esitteen tästä

Remontin jälkeen tila on avara ja valoisa. Tiiliseinä toimii tehokkaana katseenvangitsijana.Remontin jälkeen tila on avara ja valoisa. Tiiliseinä toimii tehokkaana katseenvangitsijana.

Tiililaatta sopii kodin eri tiloihin

Tiililaatat soveltuvat käytettäväksi monissa kodin eri tiloissa. Tyypillisesti tiililaatat asennetaan keittiöön tai oleskelutiloihin tehosteseinäksi. Tiililaatta sopii erinomaisesti myös saunatiloihin tai esimerkiksi tulisijan tai piipun pinnoitukseen.

Tiililaattojen asennus onnistuu hyvin kotiremontoijaltakin. Laatat kiinnitetään seinään saneerauslaastilla asennusköyden avulla ja saumataan jälkikäteen muurauslaastilla. Pinta-alaltaan 5-10 neliön työstämiseen on hyvä varata aikaa 2-3 vuorokautta, jonka jälkeenkin saumoja kannattaa vielä kostuttaa parin päivän ajan. Keittiötiloissa valmiin tiilipinnan voi suojata likaa ja vettä hylkivällä kivensuoja-aineella.

Lisää tietoa sisustustiilistä löydät tämän linkin takaa

Asennusköysi pitää tiilet paikoillaan kunnes kiinnityslaasti kuivuu.Asennusköysi pitää tiilet paikoillaan kunnes kiinnityslaasti kuivuu.
Saumaus tehdään jälkikäteen muurauslaastilla. Suojaa pinnat huolellisesti ennen työn aloittamista.Saumaus tehdään jälkikäteen muurauslaastilla. Suojaa pinnat huolellisesti ennen työn aloittamista.

Tuo esille oma persoonallisuutesi

Yhä useammat kodinsisustajat ja remontoijat haluavat jotain katseenvangitsijaa kotiinsa ja juuri sitä antiikkinen tiliseinä tarjoaa. Olipa kyse modernista tai vähän perinteisemmästä asunnosta, sopii antiikkinen tiili yhtä hyvin molempiin. Sisustustiilien avulla saat tuotua esille persoonallisuutta. Käsinlyötyjen tiilien sävyjen elävyys tuo lämpöä ja kodikkuutta sisustukseen.

Sisustustiiliä on mahdollista hankkia myös Rakentaja.fi Verkkokaupan kautta
Sisustustiilet Verkkokaupasta

Tilaa itsellesi veloituksetta Wienerbergerin Pientalon tiiliratkaisut -esite

 
Julkaistu
31.7.2017