• Etusivu
  • Talo

Keittiöön uusi ilme tiililaatoilla

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Wienerberger Oy Ab
Päivitetty 26.09.2017
20177_49816.jpg

Keittiönäkymä ennen remonttia oli ahdas. Kalusteiden värimaailma ei myöskään ollut perheelle mieluinen.

Tamperelaisen kerrostalokodin keittokomero koki melkoisen muutoksen uusien omistajien toteuttaman remontin myötä. Lisää tilaa ja valoa saatiin purkamalla keittiötä ja ruokailutilaa erottava seinä. Uudet kalusteet ja materiaalit valittiin huolella ja harkiten tavoitteena unelmien keittiö.

Kolmihenkisen perheen uusi koti löytyi 1950-luvulla rakennetusta kerrostalosta. Valoisa kolmio oli varsin hyvässä kunnossa, remonttia kaipasivat lähinnä seinä- ja lattiapinnat. Keittiön kaapistot ja koneet oli joitakin vuosia aiemmin uusittu, mutta niiden tyyli ei miellyttänyt perhettä, kuten ei myöskään tilan komeromainen ahtaus. Siispä päädyttiin purkamaan vanha keittiö ja aloitettiin suunnittelu täysin puhtaalta pöydältä.

Tavoitteena rosoisuus ja teollisuushenkisyys

Perheen aiempi koti oli väritykseltään mustavalkoinen ja tyyliltään varsin pelkistetty. Nyt keittiön ja muunkin sisustuksen suunnittelussa haluttiin löytää astetta rosoisempi ja teollisempi tyyli. Keittiön suunnittelussa auttoivat sisustuslehtien ja -blogien ideakuvat. Lopullinen suunnitelma täsmentyi eri keittiötoimittajan kanssa käydyissä neuvotteluissa. Haasteena oli tavanomaisten keittiötoimintojen lisäksi sisällyttää kokonaisuuteen myös perheen pyykkihuolto.

Jo heti alusta alkaen ajatuksena oli toteuttaa yläkaapiston keittiö. Valaisimiksi valittiin yksinkertaiset, riippuvat halogeenilamput. Näiden valintojen myötä oli selvää, että keittiön taustaseinä kaipasi sisustuksellisesti jotain rohkeaa ja näyttävää ratkaisua. Parhaaksi toteutusvaihtoehdoksi valikoitui aito tiili, jota on saatavilla sisustuskäyttöön kätevinä 20 mm paksuina laattoina. Perinteisen punasävyisen tiilen sijaan perhettä miellytti harmaankirjava tiili, joka istui parhaiten kodin muiden tilojen värimaailmaan.

Remontin lopputulokseen perhe on ollut enemmän kuin tyytyväinen. Keittiöstä tuli juuri sellainen kuin mistä perhe etukäteen haaveili – todellinen unelmien keittiö. Katseenvangitsijana toimiva tiiliseinä noudattaa sitä rustiikkista ja teollista ilmettä, jota sisustukselta haettiinkin.

Kurkista Wienerbergerin sisustustiiliä
Voit myös ladata itsellesi Käsinlyödyt tiilet -esitteen tästä

Remontin jälkeen tila on avara ja valoisa. Tiiliseinä toimii tehokkaana katseenvangitsijana.
Remontin jälkeen tila on avara ja valoisa. Tiiliseinä toimii tehokkaana katseenvangitsijana.

Tiililaatta sopii kodin eri tiloihin

Tiililaatat soveltuvat käytettäväksi monissa kodin eri tiloissa. Tyypillisesti tiililaatat asennetaan keittiöön tai oleskelutiloihin tehosteseinäksi. Tiililaatta sopii erinomaisesti myös saunatiloihin tai esimerkiksi tulisijan tai piipun pinnoitukseen.

Tiililaattojen asennus onnistuu hyvin kotiremontoijaltakin. Laatat kiinnitetään seinään saneerauslaastilla asennusköyden avulla ja saumataan jälkikäteen muurauslaastilla. Pinta-alaltaan 5-10 neliön työstämiseen on hyvä varata aikaa 2-3 vuorokautta, jonka jälkeenkin saumoja kannattaa vielä kostuttaa parin päivän ajan. Keittiötiloissa valmiin tiilipinnan voi suojata likaa ja vettä hylkivällä kivensuoja-aineella.

Lisää tietoa sisustustiilistä löydät tämän linkin takaa

Asennusköysi pitää tiilet paikoillaan kunnes kiinnityslaasti kuivuu.
Asennusköysi pitää tiilet paikoillaan kunnes kiinnityslaasti kuivuu.
Saumaus tehdään jälkikäteen muurauslaastilla. Suojaa pinnat huolellisesti ennen työn aloittamista.
Saumaus tehdään jälkikäteen muurauslaastilla. Suojaa pinnat huolellisesti ennen työn aloittamista.
Info

Info

Tuo esille oma persoonallisuutesi

Yhä useammat kodinsisustajat ja remontoijat haluavat jotain katseenvangitsijaa kotiinsa ja juuri sitä antiikkinen tiliseinä tarjoaa. Olipa kyse modernista tai vähän perinteisemmästä asunnosta, sopii antiikkinen tiili yhtä hyvin molempiin. Sisustustiilien avulla saat tuotua esille persoonallisuutta. Käsinlyötyjen tiilien sävyjen elävyys tuo lämpöä ja kodikkuutta sisustukseen.

Sisustustiiliä on mahdollista hankkia myös Rakentaja.fi Verkkokaupan kautta
Sisustustiilet Verkkokaupasta

Tilaa itsellesi veloituksetta Wienerbergerin Pientalon tiiliratkaisut -esite

Wienerberger Oy Ab
Talo
keittiö
lattiat
seinät
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20072_3689.jpg
Terca -julkisivutiilet
Tiilestä on muurattu taloja jo vuosituhansien ajan. Aikojen kuluessa tiilenvalmistuksen tekniikka on kehittynyt, mutta kestävä tiili on säilyttänyt alkuperäiset ominaisuutensa ja luonteensa. Tiilen väri- ja pintavalikoima sen sijaan on kasvanut. Tiili on turvallinen materiaali: se ei pala eikä lahoa ja se kestää hyvin sekä kosteus- että lämpötilan vaihteluja. Muuratun julkisivun kauneus säilyy vuosikymmenestä toiseen ja ikääntyessäänkin tiiliseinä patinoituu kauniisti.Tiili sopii julkisivuksi lähes kaikkiin runkovaihtoehtoihin ja se sopeutuu myös muiden julkisivumateriaalien rinnalle osaksi julkisivua.
20074_4308.jpg
TERCA -tiililaatat sisustamiseen
Kodin sisustamisen suosio on koko ajan lisääntynyt. Yksi tapa muuttaa kotia persoonallisemmaksi on päällystää seiniä tai seinän osia aidoilla käsinlyödyillä TERCA -tiililaatoilla. Näillä luot persoonallista tunnelmaa kotiisi. Voit helposti tehdä erilaisia yksityiskohtia niin keittiöön kuin olohuoneeseenkin. Valikoimassa on useita eri värejä ja ne on helppo asentaa vaikka itse.
20078_5978.jpg
TERCA -tiilikoti
Wienerbergerin tiilet ja rakenneratkaisut ovat näyttävästi esillä Hämeenlinnan asuntomessuilla, sillä Wienerberger on mukana messuilla kahdella kohteella. Wienerbergerin kohteet ovat kohde numero 27, Terca -tiilikoti sekä kohde numero 44, Talo Wienerberger. Molemmissa kohteissa talon runko on tiili-villa-tiili tyyppinen ulkoseinäratkaisu, jossa runko on muurattu ohutsaumamuurausmenetelmällä Terca –runkotiilistä.Terca -tiilikoti, kohde 27Talo Wienerberger, kohde 44
20227_78929.jpg
Supisuomalainen sauna kaipaa kiuasta - kurkista Tulikiven asuntomessu­kohteet
Jos olet vasta rakentamassa uutta kotia, tai sinuun on iskenyt remontoinnin into sekä sisustuskärpänen, on nyt aihetta juhlaan. Asuntomessut nimittäin avaavat ovensa jälleen heinäkuussa. Tällä kertaa messualue löytyy kauniista merellisestä maisemasta Naantalista, Luonnonmaan saarelta. Messukodeista löydät ideoita sekä kodin pintoihin, tulisijoihin sekä saunaan.Kurkista siis Tulikiven messuvinkit:
201811_53250.jpg
Luonnonkivipinta on huoleton
Kestävä ja kaunis kivi sopii jokaiseen sisustukseen. Usein sisustukselta toivotaan ekologisuutta ja materiaaleilta pitkää elinkaarta – ja nämä toiveet kivi täyttää erinomaisesti. Luonnonkivi henkii ympärilleen yksilöllisyyttä, aitoutta ja arvokkuutta. Sisustusmateriaalina siinä yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla käytännöllisyys, esteettisyys ja kestävyys. Lisäksi luonnonkiven ominaisuudet ovat arvostettuja, mikä merkitsee arvonnousua asunnolle, jossa kiveä on käytetty.
20237_82598.jpg
Kivi sisustus­elementtinä asunto­messuilla - katso ideat ja tarjoukset
Kauniin ulkonäkönsä sekä kiistämättömän kestävyytensä ansiosta kivi on erinomainen elementti sisustuksessa. Sisustuselementtinä se voi tuoda kotiin kauneutta, kestävyyttä sinne missä sitä tarvitaan ja luonnollista tunnelmaa. On kuitenkin tärkeää valita oikeanlainen kivimateriaali ja hoitaa sitä asianmukaisesti, näin sen kauneus säilyy ja kestää pitkään.Tutustu asuntomessukohteisiin sekä Tulikiven messutarjouksiin.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton