Viikon kysymys: Vastikkeen ei pitänyt nousta - joudummeko silti maksamaan?

Ostimme juuri osakkeen. Ostaessamme osaketta, isännöitsijätodistuksessa ei ollut viiteen vuoteen tulossa mitään suurempaa vastikkeeseen vaikuttavaa remonttia. Nyt kuitenkin tuli ilmoitus, että yhdessä yhtiömme asunnossa on aloitettu remontti kosteusvaurion takia. Yhtiön lainakin oli jo kilpailutettu. Remontti tulisi maksamaan yli 12 000 €. Yhtiö on kuitenkin ottamassa jopa 50 000 € lainan, vaikka vastikkeeseemme ei pitänyt tulla suuria muutoksia ainakaan 5 vuoteen. Remontti ollaan siis jo aloitettu ilman minkäänlaista yhtiökokousta. Nyt viiveellä ollaan järjestämässä ylimääräinen yhtiökokous. Voiko olla mahdollista, että saamme n. 80 € korotuksen vastikkeeseemme, vaikka juuri meille vakuuteltiin, ettei suuria muutoksia vastikkeeseen ole tulossa?
Vastaus:
Myyjä vastaa ostajalle kaikista tiedoista, jotka ostajalle on annettu. Tämä koskee myös isännöitsijäntodistuksen ti...

Vain Rakentaja.fi -palvelun jäsenet voivat lukea tämän artikkelin kokonaan. Kirjaudu palveluun tai liity jäseneksi. Rakentaja.fi-palvelun jäseneksi liittyminen on täysin ilmaista eikä se sisällä henkilöjäsenille kuukausi- tai vuosimaksuja.

"Tämä vastaus on annettu vain kysymyksestä ilmenevien seikkojen perusteella tuntematta asiaan liittyviä yksityiskohtia. Vastauksessa ei näin ollen ole voitu huomioida kaikkia asian ratkaisuun vaikuttavia seikkoja. Jos käytät tätä vastausta jossain muussa asiayhteydessä ei vastauksen laatija ole siitä vastuussa. Jos haluat lisätietoja, ota yhteyttä vastauksen laatineeseen juristiin, puhelin 029 009 2590."


Kysy niin vastaamme -palvelu

Palstalla voit esittää taloyhtiöön liittyviä lakikysymyksiä, joihin JuriNetin lakimiehet vastaavat. Voit myös lukea jo esitettyjä kysymyksiä ja vastauksia. Kysymyksiin vastataan pääsääntöisesti viikon kuluessa.

Siirry Kysy niin vastaamme -palveluun

Henkilökohtaisia neuvoja lakiasioissa saat jättämällä yhteydenottopyynnön.

Jätä yhteydenottopyyntö lakimiehelle!

tai

Tilaa maksuton esite: "Suhteet solmussa taloyhtiössä".

Aiemmin esitetyt viikon kysymykset:

Aiemmin esitetyt ja vastatut viikon kysymykset löytyvät alla olevasta linkistä!

Viikon kysymykset!

Jätä yhteydenottopyyntö

Haluatko yhteydenoton lakimieheltä?

Osa artikkelista on tarkoitettu vain jäsenillemme

Kirjaudu palveluun tai liity jäseneksi nähdäksesi artikkelin kokonaan

 
Päivitetty
4.1.2021