Savun taikaa!

Yksi on vannoutunut avotulella savustaja, toinen nauttii sähkösavustimien helppoudesta ja joku taas arvostaa tuotteiden monipuolisuutta ja näppäryyttä. Savustajia on monenlaisia. Niin on savustimiakin. Siksi Muurikalla halutaan tarjota vaihtoehtoja kaikille!

Muurikka Sähkösavustin - se aito ja alkuperäinen jo vuodesta 1999

Aidon ja alkuperäisen Muurikka Sähkösavustimen tunnistaa Aito Muurikka tuote -leimasta. Muurikka Sähkösavustinta on valmistettu jo vuodesta 1999. Se toimii savustuspuruja käyttämällä heti valmiina savustimena ja ilman puruja monipuolisena grillinä ja pihauunina ympäri vuoden. Valmistat kalat, lihat, makkarat ja vihannekset käden käänteesssä, savulla tai ilman. Valitse Muurikka Sähkösavustin kahdesta mallista; Sähkösavustin 1100W yhdellä ritilällä ja Sähkösavustin 1200W kahdella ritilällä.

Savustuspurut

Molempien mallien pakkaus sisältää savustusohjeet, pienen pussillisen savustuspuruja, reseptivihkon sekä suojahupun.

Muurikka Savustuspuruja on myös myytävänä erikseen. Leppähake 2 ja 10 litran pusseissa.

Savustus avotulella tai grillissä

Muurikka savustuslaatikolla savustat kaasugrillissä, grillissä sekä avotulella. Isoon laatikkoon mahtuu reilusti savustettavaa kahdelle ritilälle. Savustuslaatikko on helppokäyttöinen ja liukukansi helpottaa käsittelyä. Materiaali ruostumaton teräs. Sisältää 2 ritilää ja rasvapellin, koko 44 x 18,5 x 27 cm. Paino 4,25 kg.

Muurikka Savustusastia sopii loistavasti Muurikka Kesäkeittiöön. Sekä Kaasupolttimella että Sähkögrillillä saadaan aikaan tasainen ja helposti säädettävä lämpö, jolloin kalojen, lihojen ja vihannesten savustaminen on helppoa. Savustusastia soveltuu myös avotulelle! Halkaisija 42 cm, materiaali ruostumaton teräs.

Savusta ja grillaa, kaikki yhdellä laitteella!

Sähkögrilli / -savustin 900W, on helppokäyttöinen, nopea ja näppärä! Laitteella voit savustaa ja grillata, kesällä ja talvella. Asentamalla vastuksen laitteen runko-osaan laite toimii savustimena, jolla loihdit maistuvat kala- ja lihaherkut kasviksia unohtamatta! Vastus kansiosaan asennettuna laite muuttuu grilliksi, joka ei savuta, sillä vastus on grillattavan ruoan yläpuolella.

Laite sopii erinomaisesti retkeilykäyttöön, veneeseen tai vaikkapa parvekkeelle. Sinne, missä tilaa on käytettävissä vähemmän.

Sähkögrilli / -savustin. Vasemman puoleisessa kuvassa vastus on asennettu kansiosaan, jolloin laite toimii grillinä. Vastus runko-osaan asennettuna laite toimii savustimena.Sähkögrilli / -savustin. Vasemman puoleisessa kuvassa vastus on asennettu kansiosaan, jolloin laite toimii grillinä. Vastus runko-osaan asennettuna laite toimii savustimena.

Savustuksen lisävarusteet

Tee savustuksesta entistäkin helpompaa! Pienet savustettavat tai grillattavat, kuten kasvikset, pikkukalat yms. jotka voivat tippua ritilöiden väliin, valmistuu helposti Muurikka Grilli-/Savustuskorissa.

Valmistele ruoat suoraan koriin ja laita kori grilliin/savustimeen. Helppoa! Korin tarttumattoman Non-Stick pinnoitteen ansiosta ruoka ei tartu ja kori on helppo puhdistaa, vaikka astianpesukoneessa.

Muurikka Grilli - / Savustuskorin tarttumaton Non-stick pinnoite tekee grillaamisesta ja savustamisesta helppoa! Ruoka ei tartu, eikä putoile ritilöiden väliin. Kori on helppo puhdistaa vaikka astianpesukoneessa.Muurikka Grilli - / Savustuskorin tarttumaton Non-stick pinnoite tekee grillaamisesta ja savustamisesta helppoa! Ruoka ei tartu, eikä putoile ritilöiden väliin. Kori on helppo puhdistaa vaikka astianpesukoneessa.

Muurikka Monipuhdistaja on todella tehokas ekologinen puhdistusaine, joka puhdistaa, kiillottaa ja suojaa tehokkaasti lähes mitä tahansa; esim. grillit, savustimet, keittiön, kylpyhuoneen, lieden, uunin... Sopii melkein kaikille vesipestävälle pinnoille, esim. ruostumattomalle teräkselle, lasille, kaakeleille...

Myös vaikeat liat ja pinttyneet tahrat lähtevät syövyttämättä ja naarmuttamatta. Muurikka Monipuhdistaja on puhdas luonnontuote. Mukana hankaussieni. Pestävä pinta huuhdellaan hankaamisen jälkeen.

Muurikan langattomalla paistomitrarilla voit seurata ruoan valmistumista langattomasti jopa 20 metrin päästä. Tiedät tarkasti savustettavan tai grillattavan ruoan sisälämpötilan ilman arvuutteluja.

 

Lue lisää tarvikkeista

Suussa sulava savulohi

  • tuore, perattu lohi tai lohifile
  • karkeaa merisuolaa myllystä
  • mausteita maun mukaan

Suolaa ja mausta kala ennen savustusta. Voit suolata kalan myös savustamisen jälkeen, kalan ollessa vielä kuuma. Sirottele purupellille ohut kerros karkeahkoa leppäpurua. Työnnä pelti vastuksen yläpuolella olevien kannattimien varaan, ei suoraan vastusten päälle. Aseta kala ritilälle ja työnnä ritilä savustimeen. Voit myös laittaa kalan folion päälle ja sitten ritilälle. Savustusaika riippuu kalojen määrästä ja koosta. Pienet kalat savustuvat 20 minuutissa ja suuret 50-60 minuutissa. Kala on kypsä, kun ruodot ja nahka irtoavat helposti.

 

Katso Henri Alénin herkullisia savustusreseptejä tästä!

 
Julkaistu
14.6.2018