• Etusivu
  • Talo

Krivetzin perhe valitsi tiilen

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Wienerberger Oy Ab
Julkaistu 06.07.2017
20177_49744.jpg

Julkisivu on verhoiltu Wienerbergerin häikäisevän valkoisella tiilellä.

Mikkelin asuntomessuille valmistui Krivetzin perheen tarpeisiin suunniteltu koti. Talon runkotoimittajana on Omatalo ja julkisivu on verhoiltu Wienerbergerin häikäisevän valkoisella tiilellä.

Omatalon runkoelementeistä rakennettu messutalo lähti liikkeelle rakennuttajapariskunnan ruutupaperille piirtämistä ajatuksista. Siitä juontaa myös messutalon nimi, Omatalo Ajatus.

Rakennuttajaperheellä oli jo ennestään kokemusta muutamasta rakennetusta talosta, mikä näkyy myös messutalon toteutuksessa. "Meillä on melko hyvä käsitys, mitä taloon pitää tulla ja mitä ei", rakennuttajat Saija ja Aki toteavat.

Huoltovapaa tiiliverhoilu

Julkisivumateriaaliksi valikoitui tiili Wienerbergerin Retro-mallistosta. Valkoistakin valkoisempi Superwhite Retro -tiili on eläväpintainen ja muodostaa yhdessä valkoisen laastin kanssa rappausta muistuttavan pinnan. "Tiiliverhoilu on tuttu aiemmasta kodistamme. Se on helppo, huoltovapaa ja kestävä materiaalivalinta. Emme halua viettää kesälomiamme maalaten", Aki perustelee valintaa.

Muutenkin kodissa on mietitty tarkasti toimivuutta ja käytännöllisyyttä. Autotallista on kulku suoraan sisätiloihin, suojaisa terassi on katettu sekä lastenhuoneet on sijoiteltu lähekkäin omaan siipeensä. Kaikkiaan talossa on 6h + k + khh + sauna ja huoneistoalaa 184 neliötä.

Tutustu Wienerbergerin julkisivutiiliin.

Tilaa itsellesi veloituksetta Wienerbergerin Pientalon tiiliratkaisut -esite.

Valkoistakin valkoisempi Superwhite Retro -tiili.
Valkoistakin valkoisempi Superwhite Retro -tiili.

Keraamiset pihatiilet pitävät värinsä.

Valkoista taloa kiertää pihapolku, joka on toteutettu Wienerbergerin mustalla Nero-pihatiilellä. Sama keraaminen pihatiili on myös etupihan katteena. Lopputulos on harmoninen ja talon värimaailmaa kauniisti jatkava.

Luonnonsavesta ja hiekasta valmistetut pihatiilet poltetaan yli 1000 ºC lämpötilassa. Pihatiilet kestävät hyvin vaativissa pohjoisen sääolosuhteissa ja niillä on erinomainen kulutuksenkestävyys. Ne pitävät hyvin myös värinsä. Keraaminen pihatiili ei kaipaa juurikaan huoltoa.

Lue lisää pihatiilista ja niiden asennuksesta.

Pihapolku on toteutettu Wienerbergerin mustalla Nero-pihatiilellä.
Pihapolku on toteutettu Wienerbergerin mustalla Nero-pihatiilellä.
Info

Info

Tiilituotteet esillä Mikkelin asuntomessuilla

Wienerbergerin tiiliratkaisut ovat esillä Omatalo Ajatus -kohteen (nro 3) autotallissa koko messutapahtuman ajan.
Esittelyssä ovat uusimmat julkisivutiilet, sisustustiilet sekä keraamiset pihatiilet. Myös Porotherm-harkkorakentamiseen pääsee tutustumaan kohteessa.

Tervetuloa keskustelemaan tiiliasiantuntijoiden kanssa!

Olen kiinnostunut Wienerbergerin tuotteista

Wienerberger Oy Ab
Talo
julkisivu
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20072_3689.jpg
Terca -julkisivutiilet
Tiilestä on muurattu taloja jo vuosituhansien ajan. Aikojen kuluessa tiilenvalmistuksen tekniikka on kehittynyt, mutta kestävä tiili on säilyttänyt alkuperäiset ominaisuutensa ja luonteensa. Tiilen väri- ja pintavalikoima sen sijaan on kasvanut. Tiili on turvallinen materiaali: se ei pala eikä lahoa ja se kestää hyvin sekä kosteus- että lämpötilan vaihteluja. Muuratun julkisivun kauneus säilyy vuosikymmenestä toiseen ja ikääntyessäänkin tiiliseinä patinoituu kauniisti.Tiili sopii julkisivuksi lähes kaikkiin runkovaihtoehtoihin ja se sopeutuu myös muiden julkisivumateriaalien rinnalle osaksi julkisivua.
20074_4308.jpg
TERCA -tiililaatat sisustamiseen
Kodin sisustamisen suosio on koko ajan lisääntynyt. Yksi tapa muuttaa kotia persoonallisemmaksi on päällystää seiniä tai seinän osia aidoilla käsinlyödyillä TERCA -tiililaatoilla. Näillä luot persoonallista tunnelmaa kotiisi. Voit helposti tehdä erilaisia yksityiskohtia niin keittiöön kuin olohuoneeseenkin. Valikoimassa on useita eri värejä ja ne on helppo asentaa vaikka itse.
20078_5978.jpg
TERCA -tiilikoti
Wienerbergerin tiilet ja rakenneratkaisut ovat näyttävästi esillä Hämeenlinnan asuntomessuilla, sillä Wienerberger on mukana messuilla kahdella kohteella. Wienerbergerin kohteet ovat kohde numero 27, Terca -tiilikoti sekä kohde numero 44, Talo Wienerberger. Molemmissa kohteissa talon runko on tiili-villa-tiili tyyppinen ulkoseinäratkaisu, jossa runko on muurattu ohutsaumamuurausmenetelmällä Terca –runkotiilistä.Terca -tiilikoti, kohde 27Talo Wienerberger, kohde 44
Julkisivun rappaus
Julkisivun uusiminen rappauksella
Hyvään talonpitoon kuuluu säännöllinen, vähintään kerran vuodessa tehtävä ainakin silmämääräinen tarkistus kaikissa niissä rakenteissa – sisällä ja ulkona – joissa vesi tai kosteus voi mahdollisesti päästä rakenteisiin. Julkisivu, täysin pintamateriaalista riippumatta, on yksi keskeisistä tarkastuskohteista. Rapatuista pinnoista voi hakea mahdollisia halkeamia ja pinnoitteen irtoamisia silmämääräisesti ja koputtelemalla vaikkapa puupalikalla pintaa. Vaurioitunut rakenne antaa kyllä kuulua itsestään.
20178_49846.jpg
Savikattotiili toimii julkisivussa!
Vaikka paikalla muurattu tiilijulkisivu on todettu Tampereen teknillisen yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan elinkaariedullisimmaksi julkisivuratkaisuksi kerrostalossa, voidaan keraaminen julkisivu toteuttaa muullakin tavoin kuin muuraamalla. Yksi tällainen tapa on tehdä persoonallinen julkisivu keraamisilla savikattotiilillä, kuten Oulun Åströmin rannassa on tehty.
rudus turvahiekka ja leikkihiekka
Turvahiekkaa ja leikkihiekkaa kullanmuruille
Lasten leikkipaikka ei ole taloyhtiöiden pihalla mitenkään tavaton näky. Erilaiset kiipeilytelineet, keinut sekä hiekkalaatikot ovatkin usein kovassa käytössä. Koska käyttäjiä on monia ja heidän ikähaitarinsa vaihtelee vauvasta kouluikäisiin, asettaa se myös leikkipaikan turvallisuudelle omat kriteerinsä.Leikkikenttävälineiden turvallisuudesta ovat vastuussa välineiden valmistajat, leikkikentän ylläpitäjät sekä sen omistaja. Leikkikenttä tulee siis pitää kunnossa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton