• Etusivu
  • LVI

Käy tutustumassa raikkaan ilman koteihin Mikkelin asuntomessuilla!

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Vallox Oy
Päivitetty 13.11.2023
20177_49736.jpg

Vas. Asunto Oy Saimaan Ateljee I on paritalo, jossa luonto tulee vahvasti esille. Oik. Kotikontti on suunniteltu ja rakennettu kahden aikuisen ihmisen tarpeisiin.

Mikkelin asuntomessut olivat avoinna 14.7.–13.8.2017. Sinäkin vuonna useat asuntomessurakentajat olivat valinneet etäohjattavat MyVallox-ilmanvaihtokoneet.

Näissä kohteissa on Vallox ilmanvaihtokone:

  • Kohde 2 – Design-Talo Pala
  • Kohde 8 – Villa Saimaanhelmi
  • Kohde 16 – Asunto Oy Saimaan Ateljee I
  • Kohde 17 – Ainoa Villa HelKa Kohde 19 – Muuramen Helmi
  • Kohde 21 – Rauhan ja Onnin Jukkatalo
  • Kohde 22 – Ainoa Villa Elisa
  • Kohde 24 – MinunVALO
  • Kohde 25 – Ankkuriranta
  • Kohde 26 – Kotikontti
  • Kohde 27 – Villa Kuusikko
  • Kohde 29 – FortumKoti (rak. Ahopelto Group)
  • Kohde 31 – Samitalo Villa 143

Esittelyssä kolme kohdetta Mikkelin asuntomessuilta

Asunto Oy Saimaan Ateljee I

Saimaan Ateljee I (kohde 16) on puurakenteinen, maalämmöllä lämpiävä paritalo, jonka suunnittelussa on otettu huomioon luonnonläheisyys. Talo sijaitsee asuntomessualueen korkeimmalla kohdalla ja talon molempien asuntojen terasseilta avautuu rauhallinen järvinäkymä Saimaalle.

Huoneistot ovat kooltaan 82 m² ja 95 m², ja niissä on Vallox 096 MV -ilmanvaihtokoneet, jotka huolehtivat paritalon raikkaasta ilmasta huoneistokohtaisesti.

Paritalon on rakennuttanut Rakennusliike Avikainen ja se tulee rakentamaan viereen vielä lisää vastaavanlaisia paritaloja.

Kotikontti

Omakotitalo Kotikontti (kohde 26) on 108 m²:n skandinaavinen moderni puutalo, joka on rakennettu kestävillä ja laadukkailla materiaaleilla. Kotikontin rakentajat Johanna ja Pasi Tiusanen ovat varmasti saaneet tulevaan kotiinsa inspiraatiota myös metsäisestä tontista, joka avautuu suojeltuun aarniometsään. Mammuttikodin toimittamat ulkoseinät ovat tummat ja puuverhoillut ja ne sopivatkin hyvin maisemaan sekä selkeään ja linjakkaaseen arkkitehtuuriin. Pihassa on erillinen, myös vieraiden majoittamiseen sopiva saunarakennus, joka yhdistyy päärakennukseen suuren terassin ja kävelysiltojen avulla.

Kotikonttiin on valittu ilmanvaihtokoneeksi energiatehokasVallox 110 MV. MyVallox-ilmanvaihtokoneen käyttö on vaivatonta. Konetta ohjataan MyVallox Control-ohjaimella neljän tilavalinnan mukaan: Kotona, Poissa, Tehostus tai Takkatoiminto. MyVallox Cloud -pilvipalvelun avulla ilmanvaihtokonetta voi ohjata mistä tahansa, esimerkiksi älypuhelimella.

Ankkuriranta

Ankkuriranta (kohde 25) on kahden rivitalon asunto-osakeyhtiö,jonka jokaisesta kymmenestä asunnosta avautuu näköala järvelle. Kyseessä on vuokratalokohde, jonka on rakennuttanut Mikalo Oy (Mikkelin kaupungin omistama vuokrataloyhtiö). Asunnoissa hyödynnetään viimeisintä teknologiaa energiatehokkuudet huomioiden.

Asunnot ovat kooltaan 54–71 m² ja niissä on pieniin asuntoihin sopivat Valloxin huoneistokohtaiset096 MV -ilmanvaihtokoneet sekä maalämpöjärjestelmiin suunnitellut MLV-Multi patteriyksiköt. Ilmanvaihtokoneen sisäänrakennettu kosteusanturi säätää ilmanvaihdon tehoa automaattisesti. Patteriyksikköä käytetään lämmityskaudella ilmanvaihtokoneen etulämmitysyksikkönä ja kesällä viilennykseen. Ankkurirannan huoneistoissa ilmanvaihtokone on asennettu kylpyhuoneen kattoon, joka onkin luonteva paikka ilmanvaihtokoneelle. Sen alapuolelle mahtuu hyvin esimerkiksi pesutorni.

Ankkuriranta on vuokrataloyhtiö, johon kuuluu kaksi rivitalotyyppistä asuinrakennusta. Ankkurirannan huoneistoissa on Vallox 096 MV -ilmanvaihtokoneet.
Ankkuriranta on vuokrataloyhtiö, johon kuuluu kaksi rivitalotyyppistä asuinrakennusta. Ankkurirannan huoneistoissa on Vallox 096 MV -ilmanvaihtokoneet.
Vallox Oy
LVI
koneellinen ilmanvaihto
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

202011_67427.jpg
Haaveiletko raikkaasta sisäilmasta?
Ilmanvaihtokone on kuin talosi keuhkot: se huolehtii, että sisätiloissa riittää raikasta ilmaa ja että käytetty ilma poistuu. Kun tuloilma suodatetaan puhtaaksi, jaksat ja voit paremmin. Siksi on tärkeää, että vaihdat suodattimet säännöllisesti!
20194_57649.jpg
Ilmanvaihdon vastuut ja työnjako
Taloyhtiöissä pähkäillään usein, miten vastuut ilmanvaihdon kunnossapidon suhteen jakautuvat osakkaiden ja yhtiön välillä. Asunto-osakeyhtiölain (1599/2009) mukaan yhtiö vastaa rakenteista, eristeistä sekä ns. perusjärjestelmistä eli esimerkiksi lämmitys-, sähkö-, vesi- ja ilmanvaihtojärjestelmistä, jotka yhtiö on toteuttanut. Osakkaan vastuulle taas kuuluvat huoneiston sisäosat lukuun ottamatta edellä mainittuja perusjärjestelmiä.
20211_68265.jpg
Hyvä ilmanvaihto pitää kodin raikkaana
Ilmanvaihtokanaviston ja -koneen suunnittelulla ja valinnalla on tärkeä rooli talon rakennusprojektissa. Ilmanvaihdolla vaikutetaan sekä asumismukavuuteen että talon rakenteiden kunnossa pysymiseen. Sopivan ilmanvaihtokoneen valinnassa kannattaa panostaa energiatehokkuuteen ja valita kone, jossa on itselle sopiva ohjaustapa. Kanavistoksi kannattaa valita sellainen, joka on helppo rakentaa ja huoltaa.
20211_68066.jpg
Jäätyykö ilmanvaihtosi pakkasella?
Raikasta ilmaa tarvitaan myös talvipakkasilla. Kylmien kuukausien aikana voi tulla kiusaus säästää energiaa sulkemalla ilmanvaihto. Näin ei missään nimessä saa tehdä. Ilmanvaihtoa tarvitaan myös talvella, jotta sisäilma pysyy miellyttävänä ja terveellisenä.
20232_80801.jpg
Saako ilmanvaihdon sammuttaa pakkasella?
Energiakriisi on saanut kodin omistajat pohtimaan energiankulutusta entistä tarkemmin. Ilmanvaihdon sammuttaminen voi houkuttaa, mutta sitä ei kannata tehdä talvellakaan.Ilmanvaihto nimittäin poistaa likaista ilmaa ja ylimääräistä kosteutta sekä tuo raikasta hengitysilmaa asuntoon. Siksi toimiva ilmanvaihto on elintärkeää niin asunnon rakenteiden kuin asukkaiden terveydenkin kannalta - myös talvella.
20155_43327.jpg
Muutostöissä asennettiin huoneistokohtainen iv
Keskeisellä paikalla sijaitsevaan vanhaan Loimaan kirkkoherranvirastoon saneerattiin persoonallisia asuntoja. Samalla rakennuksen ulkoasu koki täydellisen muutoksen.Yksikerroksisen virastotalon vanhat toimistohuoneet muokattiin asunnoiksi. Pohjaratkaisut pilareineen tekivät muutoksesta haastavan, mutta niinpä asunnoistakin tuli tavallisuudesta poikkeavia. Vanhan rakennuksen päälle rakennettiin vielä toinen asuinkerros ja tilavat lasitetut terassit.Rakennuksessa on hyödynnetty vahvaa loimaalaista osaamista. Esimerkiksi parketit ovat paikalliselta Timberwiselta, kivitasot Loimaan Kiveltä ja ilmanvaihtojärjestelmäksi Loimaan IV-asennus asensi niin ikään paikkakunnalla valmistetut Valloxin matalaenergiailmanvaihtokoneet.Tilaa veloitukseton esite Vallox - hyvä sisäilma

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton