Käy tutustumassa raikkaan ilman koteihin Mikkelin asuntomessuilla!

Mikkelin asuntomessut ovat avoinna 14.7.–13.8.2017. Tänäkin vuonna useat asuntomessurakentajat ovat valinneet etäohjattavat MyVallox-ilmanvaihtokoneet.

Näissä kohteissa on Vallox ilmanvaihtokone:

 • Kohde 2 – Design-Talo Pala
 • Kohde 8 – Villa Saimaanhelmi
 • Kohde 16 – Asunto Oy Saimaan Ateljee I
 • Kohde 17 – Ainoa Villa HelKa Kohde 19 – Muuramen Helmi
 • Kohde 21 – Rauhan ja Onnin Jukkatalo
 • Kohde 22 – Ainoa Villa Elisa
 • Kohde 24 – MinunVALO
 • Kohde 25 – Ankkuriranta
 • Kohde 26 – Kotikontti
 • Kohde 27 – Villa Kuusikko
 • Kohde 29 – FortumKoti (rak. Ahopelto Group)
 • Kohde 31 – Samitalo Villa 143

Esittelyssä kolme kohdetta Mikkelin asuntomessuilta

Asunto Oy Saimaan Ateljee I

Saimaan Ateljee I (kohde 16) on puurakenteinen, maalämmöllä lämpiävä paritalo, jonka suunnittelussa on otettu huomioon luonnonläheisyys. Talo sijaitsee asuntomessualueen korkeimmalla kohdalla ja talon molempien asuntojen terasseilta avautuu rauhallinen järvinäkymä Saimaalle.

Huoneistot ovat kooltaan 82 m² ja 95 m², ja niissä on Vallox 096 MV -ilmanvaihtokoneet, jotka huolehtivat paritalon raikkaasta ilmasta huoneistokohtaisesti. 

Paritalon on rakennuttanut Rakennusliike Avikainen ja se tulee rakentamaan viereen vielä lisää vastaavanlaisia paritaloja.

Vas. Asunto Oy Saimaan Ateljee I on paritalo, jossa luonto tulee vahvasti esille.
Oik. Kotikontti on suunniteltu ja rakennettu kahden aikuisen ihmisen tarpeisiin.Vas. Asunto Oy Saimaan Ateljee I on paritalo, jossa luonto tulee vahvasti esille.
Oik. Kotikontti on suunniteltu ja rakennettu kahden aikuisen ihmisen tarpeisiin.

Kotikontti

Omakotitalo Kotikontti (kohde 26) on 108 m²:n skandinaavinen moderni puutalo, joka on rakennettu kestävillä ja laadukkailla materiaaleilla. Kotikontin rakentajat Johanna ja Pasi Tiusanen ovat varmasti saaneet tulevaan kotiinsa inspiraatiota myös metsäisestä tontista, joka avautuu suojeltuun aarniometsään. Mammuttikodin toimittamat ulkoseinät ovat tummat ja puuverhoillut ja ne sopivatkin hyvin maisemaan sekä selkeään ja linjakkaaseen arkkitehtuuriin. Pihassa on erillinen, myös vieraiden majoittamiseen sopiva saunarakennus, joka yhdistyy päärakennukseen suuren terassin ja kävelysiltojen avulla.

Kotikonttiin on valittu ilmanvaihtokoneeksi energiatehokas Vallox 110 MV. MyVallox-ilmanvaihtokoneen käyttö on vaivatonta. Konetta ohjataan MyVallox Control-ohjaimella neljän tilavalinnan mukaan: Kotona, Poissa, Tehostus tai Takkatoiminto. MyVallox Cloud -pilvipalvelun avulla ilmanvaihtokonetta voi ohjata mistä tahansa, esimerkiksi älypuhelimella.

Ankkuriranta

Ankkuriranta (kohde 25) on kahden rivitalon asunto-osakeyhtiö,jonka jokaisesta kymmenestä asunnosta avautuu näköala järvelle. Kyseessä on vuokratalokohde, jonka on rakennuttanut Mikalo Oy (Mikkelin kaupungin omistama vuokrataloyhtiö). Asunnoissa hyödynnetään viimeisintä teknologiaa energiatehokkuudet huomioiden.

Asunnot ovat kooltaan 54–71 m² ja niissä on pieniin asuntoihin sopivat Valloxin huoneistokohtaiset 096 MV -ilmanvaihtokoneet sekä maalämpöjärjestelmiin suunnitellut MLV-Multi patteriyksiköt. Ilmanvaihtokoneen sisäänrakennettu kosteusanturi säätää ilmanvaihdon tehoa automaattisesti. Patteriyksikköä käytetään lämmityskaudella ilmanvaihtokoneen etulämmitysyksikkönä ja kesällä viilennykseen. Ankkurirannan huoneistoissa ilmanvaihtokone on asennettu kylpyhuoneen kattoon, joka onkin luonteva paikka ilmanvaihtokoneelle. Sen alapuolelle mahtuu hyvin esimerkiksi pesutorni.

Ankkuriranta on vuokrataloyhtiö, johon kuuluu kaksi rivitalotyyppistä asuinrakennusta.
Ankkurirannan huoneistoissa on Vallox 096 MV -ilmanvaihtokoneet.Ankkuriranta on vuokrataloyhtiö, johon kuuluu kaksi rivitalotyyppistä asuinrakennusta.
Ankkurirannan huoneistoissa on Vallox 096 MV -ilmanvaihtokoneet.
 
Julkaistu
10.7.2017