• Etusivu
  • Sisustus

Puurakenteisen lattian saneeraus

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Saint-Gobain Finland Oy / Weber
Julkaistu 05.07.2017
20177_49734.jpg

Remonttitasoite levitetään ohjeiden mukaisesti.

Puulattia voidaan saneerata betonipohjaisella tasoitteella, kun se on hyvin kiinni alustassaan.

Työohje

Alustan käsittely

Tasoitettavan pinnan on oltava luhja, puhdas ja kuiva. Lautojen kiinnittyminen alustaan on tarkistettava. Jos löytyy heikosti alustassaan kiinni olevia lautoja, ne pitää ruuvata kiinni tai vaihtaa kokonaan.

Rasva, lakka, liima ja vanhat tasoitteet sekä muut tartuntaa heikentävät materiaalit poistetaan hiomalla, imuroidaan alusta. Kaikki yli 2 mm:n raot pitää esitiivistää PU-vaahdolla, akryylimassalla tai muulla vastaavalla materiaalilla.

Seuraavaksi asennetaan mahdolliset topparit ja tiivistetään mahdolliset vuodot ennen tasoitteen levittämistä. Seinien ollessa imukykyiset (kipsilaasti tai -levy), suositellaan niiden suojaamista kosteudelta ja lialta weber.floor 4960 Reunanauhoilla. Reunanauhojen liittymä lattianrajassa tiivistetään PU-vaahdolla tai akryylimassalla.

Läpivientien ollessa ennestään irti alustasta/välipohjasta, ne erotetaan myös uudesta tasoitteesta. Jottei tuore neste valu Reunanauhojen alle, nauhat tiivistetään hyvin.

Pohjustus

Laimennettu weber.vetonit MD16 Dispersio levitetään pehmeällä harjalla (laimennussuhde 1:1). Lätäköiden muodostumista on vältettävä. Tartuntaa parantaa kuivan tasoitteen sirottelu ja harjaaminen märkään dispersioon.

Dispersion annetaan kuivua tahmeaksi ja lautojen yön yli (min. 12 h, max. 48 h).

weber.floor 4945 Lasikuituverkko

asennetaan vähintään 50 mm limityksellä tahmean dispersion päälle.

Tasoitteen levitys
weber.vetonit 3300 Remonttitasoite levitetään tuotekortin sekoitusohjeiden ja työolosuhteiden mukaisesti.

Lattian päällystys

Kun alusta on kuivunut 1-3 vrk (yleensä) +20 °C lämpötilassa ilman suhteellisen kosteuden Rh ollessa 50 %, tasoitettu pinta voidaan päällystää.

Tarvittavat lisätiedot saa tasoitteiden tuotekorteista sekä lattiapäällysmateriaalien valmistajalta.

Saint-Gobain Finland Oy / Weber
Sisustus
sisäkatto
tasoitus
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20154_42976.jpg
Näin tasoitat eri lattiapinnat
Omakotitalon lattioissa vaaditaan suoruutta tai kallistuksia huoneen käyttötarkoituksesta riippuen. Weberin lattiatasoitteilla on mahdollista tehdä ohutta tasaista pintaa, paksuja täyttöjä tai kylpyhuoneen lattian kallistuksia. Weberin tuotevalikoimasta löytyy tasoitteita niin betoni- kuin puualustallekin. Normaalisti muutamassa päivässä kuivuvien tasoitteiden lisäksi valikoimassa on myös muutamissa tunneissa kuivuvia pikatasoitteita.Kaikki lattiatasoitteet sopivat betonilattioiden tasoittamiseen, minkä lisäksi Weberin valikoimasta löytyy lattiatasoitteita myös saneerauskohteisiin, joissa alustana voi olla esimerkiksi heikko betoni, puu-, klinkkeri tai muovimatto.
201410_41506.jpg
Valmis lattia läpivärjätyllä tasoitteella
Casa Design -lattia ParaisilleParaisilla asuva lapsiperhe päätti ryhtyä remonttipuuhiin vanhan talon sukupolvenvaihdoksen yhteydessä. Muistona 90-luvulta olevat sisäpinnat haluttiin tuoda 2010-luvulle. Uuden kodin lattioihin valittiin tyylikäs weber.floor CASA Design -lattia.Omakotitalo Paraisilla käy läpi perusteellista muodonmuutosta. Laivan kapteenina työskentelevä Tony Lindholm kunnostaa vanhempiensa vanhaa taloa kodiksi perheelleen. Lindholmin perheeseen kuuluu vaimo Micaela Sundström sekä pariskunnan tytär. Projektin yhteydessä talon koko ensimmäinen kerros uusitaan ja rakentamaton toinen kerros otetaan käyttöön.
20221_40437.jpg
Remontoitavien sisäpintojen käsittely
Sisärappauksia ja -tasoituksia on aikojen kuluessa tehty monentyyppisillä materiaaleilla ja menetelmillä. Vanhimpien kohteiden saneerauksessa pinnoitteiden alta paljastuu usein paksu vaalea kalkkirappaus. Rappauksien täyteaineina on voitu käyttää olkia, savea tai erilaisia karvoja. 50-luvulla tehdyt rappaukset saattavat sisältää kalkin lisäksi sementtiä.
20198_59420.jpg
Estä sisäilmaongelmia syntymästä lattiaratkaisun avulla
Koti, on se sitten vielä rakenteilla tai jo aktiivisessa asuinkäytössä, on monelle oma turvapaikka. Siellä pitää voida viihtyä ja sen pitää olla turvallinen. Weber selvitti tutkimuksessaan rakennusten vaikutusta ihmisten hyvinvointiin.
200611_715.jpg
Tee se itse: Pannunalunen
Rakentamisen ja remontoinnin yhteydessä jää usein kaikenlaista käyttökelpoista tavaraa ja tarviketta ylimääräiseksi. Esimerkiksi kaakeleita tai klinkkereitä. Toki muutama pala saakin jäädä varalle, jos joutuu joskus jotain korjaamaan ja samaa sävyä tai kuviota voi olla vaikea löytää kaupasta. Seuraavassa kuitenkin pari ideaa ylimääräisten keraamisten laattojen ym. hyödyntämiseen.
20113_24675.jpg
RAKSA-messut Lahdessa 18.-20.3.2011
Suomen suurin rakennusalan erikoistapahtuma Raksa tarjoaa jälleen parhaat eväät rakentamiseen, remontoimiseen ja saneeraamiseen. Saman katon alla pääsee tutustumaan kokonaisvaltaisesti alan tarjontaan ja tuotteisiin. Nähtävää riittää niin pien-, rivi-, kerrostaloasukkaille kuin uudisrakentajillekin.Lisätietoja messuista ->>

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton