Puurakenteisen lattian saneeraus

Puulattia voidaan saneerata betonipohjaisella tasoitteella, kun se on hyvin kiinni alustassaan.

Työohje

Alustan käsittely

Tasoitettavan pinnan on oltava luhja, puhdas ja kuiva. Lautojen kiinnittyminen alustaan on tarkistettava. Jos löytyy heikosti alustassaan kiinni olevia lautoja, ne pitää ruuvata kiinni tai vaihtaa kokonaan.

Rasva, lakka, liima ja vanhat tasoitteet sekä muut tartuntaa heikentävät materiaalit poistetaan hiomalla, imuroidaan alusta. Kaikki yli 2 mm:n raot pitää esitiivistää PU-vaahdolla, akryylimassalla tai muulla vastaavalla materiaalilla.

Seuraavaksi asennetaan mahdolliset topparit ja tiivistetään mahdolliset vuodot ennen tasoitteen levittämistä. Seinien ollessa imukykyiset (kipsilaasti tai -levy), suositellaan niiden suojaamista kosteudelta ja lialta weber.floor 4960 Reunanauhoilla. Reunanauhojen liittymä lattianrajassa tiivistetään PU-vaahdolla tai akryylimassalla.

Läpivientien ollessa ennestään irti alustasta/välipohjasta, ne erotetaan myös uudesta tasoitteesta. Jottei tuore neste valu Reunanauhojen alle, nauhat tiivistetään hyvin.

Pohjustus

Laimennettu weber.vetonit MD16 Dispersio levitetään pehmeällä harjalla (laimennussuhde 1:1). Lätäköiden muodostumista on vältettävä. Tartuntaa parantaa kuivan tasoitteen sirottelu ja harjaaminen märkään dispersioon.

Dispersion annetaan kuivua tahmeaksi ja lautojen yön yli (min. 12 h, max. 48 h).

weber.floor 4945 Lasikuituverkko asennetaan vähintään 50 mm limityksellä tahmean dispersion päälle.

Remonttitasoite levitetään ohjeiden mukaisesti.Remonttitasoite levitetään ohjeiden mukaisesti.
Tasoitteen levitys
weber.vetonit 3300 Remonttitasoite levitetään tuotekortin sekoitusohjeiden ja työolosuhteiden mukaisesti.

Lattian päällystys

Kun alusta on kuivunut 1-3 vrk (yleensä) +20 °C lämpötilassa ilman suhteellisen kosteuden Rh ollessa 50 %, tasoitettu pinta voidaan päällystää.

Tarvittavat lisätiedot saa tasoitteiden tuotekorteista sekä lattiapäällysmateriaalien valmistajalta.

 
Julkaistu
31.7.2017