Lisää pistorasioita saneerauksen yhteydessä

Sähkökäyttöisten laitteiden lisääntyessä on pistorasioidenkin tarve lisääntynyt. Niitä on aina liian vähän ja ne ovat väärissä paikoissa. Jussi- ja Impressivo-kalustesarjoista löytyy sopivat pistorasiat uppo- ja pinta-asennukseen, jopa nurkkaan.

Impressivo- ja Jussi-kalusteissa pistorasioiden runko on uppokalusteissa sama, mutta kaksoispistorasioita on kahdenlaisia: Vanhemmassa mallissa lapsisuojat sijaitsevat peitekannessa, ja uudemmassa mallissa lapsisuojat on integroitu runkoon. Jussi-kaksoispistorasioiden, joissa lapsisuojat on integroitu runkoon, muoviosat voidaan vaihtaa Impressivo-muoviosiin.

Uppokalusteet ovat yleisin tapa asentaa sillä lopputulos on siisti, mutta pintakalusteita käyttämällä voidaan asennustyö tehdä kustannustehokkaammin. Uppokalusteiden peitelevyvalikoima antaa paljon mahdollisuuksia ottaa huomioon sisustuksen vaatimukset. Pintakalusteilla taas saadaan asennukset suoritettua monipuolisemmin eri paikkoihin, säästäen asennuskustannuksissa.

Tilaa Ratkaisut sähkösaneeraukseen -esite Esitepalvelusta

Pistorasioiden esimerkkiasennuksia

Uuden pistorasian vaihtaminen vanhan tilalle
Usein pintaremontin yhteydessä on tarve vaihtaa uudet, nykyaikaisemmat ja ehjät kalusteet vanhojen tilalle. Impressivo- ja Jussi-sarjan valikoimista löytyy myös 0-luokan pistorasiat. Värivaihtoehtoja on useita. Kuvassa vanha pistorasia vaihdetaan uuteen Impressivo 0-luokan pistorasiaan.

Pistorasioiden lisääminen jo olemassa olevalle paikalle
Yleensä huoneesta löytyy ainakin yksi pistorasia joka on asennettu kojerasiaan. Viereisissä kuvissa vanhasta kojerasiasta on poistettu yksittäinen pistorasia, ja rasian päälle lisätty kolme pintakojerasiaa. Näin vanha kojerasia vapautuu jakorasiaksi, jossa voidaan tarvittaessa suorittaa nollaus ja asentaa huoneeseen maadoitetut pistorasiat.
Huoneeseen voidaan asentaa ketjuttamalla lisää pistorasioita pinta-asennuksena.

Listapistorasiat
Listapistorasioita ja -koteloita käyttämällä saadaan tehtyä siistit asennukset lattianrajaan. Asennuslistoja käyttämällä saadaan kätevästi lisättyä pistorasioita niin, että kaapelit jäävät listan taakse piiloon. Kuvissa Impressivo-pistorasioita on ketjutettu huoneen eri seinille. Käyttämällä oikeantyyppisiä asennuslistoja voidaan myös telekaapelointia viedä samoissa johtoteissä.

Ylärivi vasemmalla, kaksi ensimmäistä kuva: uuden pistorasian vaihtaminen vanhan tilalle.
Ylärivin seuraavat kuvat sekä alarivin ensimmäinen kuva vasemmalla: Pistorasioiden lisääminen jo olemassa olevalle paikalle.
loput alarivin kuvat: Listapistorasioilla saadaan tehtyä siistit asennukset lattianrajaan.Ylärivi vasemmalla, kaksi ensimmäistä kuva: uuden pistorasian vaihtaminen vanhan tilalle.
Ylärivin seuraavat kuvat sekä alarivin ensimmäinen kuva vasemmalla: Pistorasioiden lisääminen jo olemassa olevalle paikalle.
loput alarivin kuvat: Listapistorasioilla saadaan tehtyä siistit asennukset lattianrajaan.

Pistorasioiden lisääminen pinta-asennuksena
Esimerkiksi keittiöön on helppo lisätä pistorasioita vaihtamalla entisen tilalle 4-osainen pistorasia, joka löytyy sekä Impressivo-että Jussi-sarjasta.
Pistorasioita on helppo lisätä käyttämällä nurkkaan asennettavia kaksoispistorasioita tai kulma-asennusrasiaa, johon voidaan asentaa 1-osaisen pistorasian lisäksi myös esimerkiksi europistorasioita tai muita tarvittavia tuotteita.

Pistorasiayhdistelmät pintaan ja uppoon
Impressivo- ja Jussi-pinta-asennustarvikkeiden avulla voidaan uppoasennettavia tuotteita asentaa pintaan suuriksikin yhdistelmiksi. Jussissa yhdistelmät voivat olla 1-3-osaisia, mutta Impressivossa on mahdollista jopa 4-osaiset yhdistelmät. Yhdistelmiin voidaan asentaa samaan yhteyteen teleja datakalusteita, koska kaksoispistorasian runko on kosketussuojainen, vaikka keskiölevy on irrotettu.

Ylimmällä rivillä on pistorasioita lisätty pinta-asennuksena. Alemmassa rivissä on asennettu pistorasiayhdistelmiä pintaan ja uppoon.Ylimmällä rivillä on pistorasioita lisätty pinta-asennuksena. Alemmassa rivissä on asennettu pistorasiayhdistelmiä pintaan ja uppoon.

Valaisinpistorasia ja IceLight
Jussi- ja Impressivo-valikoimista löytyy yksiosainen pistorasia, jossa on LED-alasvalo, jota voi käyttää esimerkiksi yöaikaisena kulkutien valaisimena. LED-valo on erikseen kytkettävissä omilla johtimillaan, joten sitä voi ohjata esimerkiksi kellolla, tai se voi olla aina päällä.
IceLight-valaisimet asennetaan kojerasiaan, ja niitä voidaan käyttää porras-, merkki- tai yövalona. Malleista löytyy sekä kirkkaita että himmeitä versioita, ja lisävarusteena saa vaihdettavia opastinkilpiä.

USB-pistorasia
Nykyään on käytössä puhelimia, tablettitietokoneita, kameroita ja muita laitteita joita täytyy jatkuvasti ladata. Useimmat niistä voi ladata USB-liittimestä. Jussi- ja Impressivo-valikoimaan kuuluu kaksi erilaista USB-latausasemaa. Yksiosainen pistorasia USBlaturilla lataa yhtä laitetta 0,7 A. USB-latausasema kahdella lähdöllä yhteensä 1,4 A.

Ylärivi, kaksi vasemmanpuoleista kuvaa: Valaisinpistorasia ja IceLight. Neljä seuraavaa kuvaa ovat USB-pistorasioita.Ylärivi, kaksi vasemmanpuoleista kuvaa: Valaisinpistorasia ja IceLight. Neljä seuraavaa kuvaa ovat USB-pistorasioita.

Ruskea pistorasia Monesti asennusympäristöön ei sovi tarjolla olevat värit. Erityi- sesti massiivipuurakenteisiin ei aina sovi valkoinen, vaan halutaan erimerkiksi ruskeaa. Pinta-Jussi-kaksoispistorasia löytyy myös ruskeana (RAL 8028).

Valaisinpistorasiakannet
Tuotevalikoimasta löytyy jo uuden valaisinpistorasiastandardin (EN 61995) mukaiset kattokannet. Vanhan standardin siirtymäaika päättyy 1.4.2019. Ripustuskansissa pistotulppa on kokonaan tuotteen sisällä. Valikoimasta löytyy sekä uppo- että pintamalli.

Vasemmalla: Pinta-Jussi-kaksoispistorasioita löytyy eri väreissä.Ripustuskansissa pistotulppa on kokonaan tuotteen sisällä.Vasemmalla: Pinta-Jussi-kaksoispistorasioita löytyy eri väreissä.
Ripustuskansissa pistotulppa on kokonaan tuotteen sisällä.

Tilaa esitteitä veloituksetta

 
Julkaistu
31.7.2017