Rauhan ja Onnin Jukkatalo
Asuntomessuilla Mikkelissä

Joko olet tutustunut Rauhan ja Onnin taloprojektiin?

Lasten lähdettyä pesästä ja vanhan kodin käytyä kahdelle aikuiselle liian suureksi oli aika tehdä jotain. Kuvitteellinen, kuudenkymmenen ylittänyt pariskunta, päätti laittaa elämänsä uusiksi ja rakentaa itselleen kodin vanhuuden päiviä varten. Rakkaaksi tullut Saimaa sai yhä edelleen pysyä asuinalueena.

Rauhan ja Onnin Jukkatalo rakentuu Mikkeliin Asuntomessualueelle.Rauhan ja Onnin Jukkatalo rakentuu Mikkeliin Asuntomessualueelle.

Jukkatalo – ratkaisu millaiselle rakentajalle tahansa

Koska rakentajapariskunta oli jo päälle kuudenkymmenen, oli heille itsestään selvää, että rakentaminen ei enää sujuisi omin avuin. Aiemman kodin Onni olikin perheelleen rakentanut itse. Houkuttelevana ajatuksena oli Jukkatalon kustannuksiltaan kohtuullinen muuttovalmis koti.

Muuttovalmiissa kodissa päävastuu on talotoimittajalla, projektiin on ollut sallittua osallistua ja olla mukana omien mahdollisuuksien mukaan. Apuna ammattirakentajille voi olla vaikka rakennussiivouksen, tavaroiden kantamisen sekä vastaanottamisen merkeissä.

Ammattirakentajan työnjälkeä onkin hienoa käydä kurkistamassa iltaisin – mitä kaikkea tämän päivän aikana onkaan tapahtunut.

Mikä olisi sinun tapasi rakentaa Jukkatalo?
Selkeä pohja tarjoaa kaiken tarvittavan.Selkeä pohja tarjoaa kaiken tarvittavan.

Iän tuomaa varmuutta sisustuksessa

Iän tuoma viisaus on tuonut kodin ratkaisuihin varmuutta ja karsinut turhia ominaisuuksia. Myös oma maku on vuosien varrella kehittynyt, jolloin esimerkiksi värien valinta helpottuu – Onnin ja Rauhan suosikeiksi ovat nousseet maanläheiset sävyt sekä selkeät muodot. Oman haasteensa toki tuo koko asunnon sisustaminen kerralla. Jukkatalot tarjoavat kuitenkin avuksi sisustussuunnittelun, joten aivan yksin Rauhankaan ei tarvitse kokonaisuutta ja värien yhteensopivuutta miettiä.

Sisustuksen suunnittelu aloitettiinkin hyvissä ajoin pintamateriaalien suunnittelulla. Apuna Rauhan ja Onnin projektissa on ollut Jukkatalon sisustussuunnittelija Sari Helin.

Miten luoda aikaa kestävä kokonaisuus?

750-HS-advertoriaali-12.-si

Sarin vinkit sisustuksen suunnitteluun ovat:

  • aloita suunnittelu suurilta pinnoilta
  • Suunnittele elämäntilanteesi huomioiden, lapsiperheen ja kahden aikuisen talouksissa toimivat eri asiat.
  • Valitse pääväri, jonka ympärille keräät muut sävyt. Harmoninen kokonaisuus säilyy.
  • Riko sääntöjä – sopivasti. Yllättävä värisävy, esine tai pintamateriaali voivat olla juuri se kaipaamasi loppusilaus.
  • Luota omaan intuitioosi – sisustuksessa ei ole oikeita tai vääriä ratkaisuja.
  • Anna sävyille, struktuureille ja materiaaleille tilaa hengittää. Esimerkiksi voimakas tapetti kaipaa ympärilleen rauhoittavia elementtejä. Liian monta huomiota herättävää kokonaisuutta syövät voimaa toisiltaan.
  • Nauti matkasta – sisustaminen on innostavaa, inspiroivaa ja aina ihanasti kesken.

Tule ja tutustu Rauhan ja Onnin Jukkataloon Mikkelin Asuntomessuilla 14.7.2017 lähtien

Moderni, avara ja valoisa koti esittäytyy sinulle Saimaan rannalla.
Kohteen löydät numerolla 21.
Voit myös lukea taloprojektista lisää Rauhan ja Onnin blogista

 
Julkaistu
10.7.2017