Kohde Casa Wellikulho

Asuntomessualue Saimaan rannalla ja lähellä kaupungin palveluja vakuutti Timo Welsbyn perheen, kun he päättivät muuttaa Mikkeliin työhaasteiden kutsumina. Koko kuusihenkisen perheen tarpeet mahtuivat saman katon alle 183 m2.

Passiivikivitalo rakennettiin upealle tontille rinteeseen. Rakentaminen on sujunut ripeästi hyvien suunnitelmien ja pätevän rakentajaporukan ansiosta. Etukäteissuunnittelu, omat kirkkaat visiot ja aikatauluissa tiukasti pysyminen on tärkeää ja tässä olemme onnistuneet hienosti, summaa Timo Welsby.

mikkeli-wellikulho-2

Sisustuksen lähtökohtana perheen tarpeet ja arvot

Passiivikivitalon lämmitys toteutetaan ekologisesti puulla ja aurinkopaneeleilla. Wellikulho-talon lämminhenkinen ja toimiva sisustus suunniteltiin aktiivisen ja liikunnallisen perheen tarpeita ajatellen. Rakenteiden ja sisustuksen lähtökohtana on pidetty aidot, luonnolliset materiaalit sekä pehmeät sävyt raikkaan valkoisen rinnalla.

Led-nauhoilla uudenlaisia ratkaisuja

Wellikulho-talon valaistussuunnittelusta vastaava Erja Taipale (Tilasi Oy) kertoo, että valaistusratkaisuksi muodostui riittävä, funktionalinen valaistus ja yksinkertainen tyylikkyys. Tähän päästiin mm. käyttämällä Airamin led-nauhoja ja opaalikupuisia profiileja linjavalaisimina yleisvalaistuksessa. Tässä kodissa käytetään led-nauhaa paitsi käytävillä, myös portaissa, keittiössä ja kylpyhuoneen rakenteissa. “Olen nähnyt jo vuosia käytettävän linjavaloja eurooppalaisissa toimistoissa ja kodeissa. LED-teknologian kehittymisen myötä valaisimet on saatu mahtumaan pienempiin fyysisiin mittoihin ja niitä on alettu käyttää enemmän myös suomalaiskodeissa”, kertoo Erja Taipale.

Wellikulho-juttusarja jatkuu talon rakentamisprojektin edistyessä. Jatkossa kerromme lisää talon sisätilojen ja pihapiiriin valaistuksesta.

Täältä voit lukea lisää juttuja

mikkeli-wellikulho

Tilaa esite veloituksetta

Valitse esitteet:

 
Julkaistu
10.7.2017