100 vuoden kokemuksella eteenpäin

Suomessa vietetään 100-vuotisjuhlavuotta, mutta tiesitkö, että myös Alavuden Rantatöysässä juhlistetaan 100-vuotista taivalta puusepäntuotteiden osalta!

Kaikki alkoi puuleluista

Kaikki alkoi 9. kesäkuuta 1917, kun Svante Kurikka, Esa Harju sekä E.V Peltonen perustivat Rantatöysässä sijaitsevaan verstaaseen Alavuden Leikkikalu ja Puunjalostustehdas Oy:n. Ensin tehtaalla valmistettiin puisia leikkikaluja. Vanha tehdas paloi marraskuussa 1917 ja uusi tehdas päätettiin rakentaa joulukuussa 1917 puunjalostusteollisuutta silmällä pitäen. Yhtiön nimi muutettiin 15.2.1922 Alavuden Puunjalostustehtaaksi. Tehtaalla valmistettiin lihatukkeja, lihalaatikoita, pulpetteja, koulukalustoa sekä ikkunoita ja ovia.

Sodat vaikuttivat puunjalostustehtaan toimintaan monin tavoin. Sotien jälkeen alkoi ripeä jälleenrakennus, joten tehdastilaa lisättiin ja uusia koneita ostettiin. Päätuotteina olivat luonnollisesti ikkunat ja ovet, mutta muitakin tuotteita vielä valmistettiin.

Alavuden Puunjalostustehtaan historian yksi tunnetuimmista kohteista on Tasavallan presidentin virka-asuntoon Mäntyniemeen valmistetut ikkunat.

Alavus Ikkunat on testivoittaja

Vuonna 2002 tapahtuneiden yritysjärjestelyiden seurauksena vahvoja rakennuspuusepänteollisuuden perinteitä jatkamaan perustettiin vuonna 2003 Alavus Ikkunat Oy. Alavus Ikkunat Oy:n kehitys ja kasvu on ollut tasaista alusta lähtien. Tuoteperhe laajeni vuonna 2008 oman ulko-ovi malliston myötä.

Laadusta ja osaamisesta saatiin tunnustusta vuonna 2006, kun Alavus Ikkunat Oy voitti ylivoimaisesti tekniikan maailman testin, jossa maan yhdeksän johtavan ikkunavalmistajan tuotteet laitettiin paremmuusjärjestykseen.

Nykykapasiteetilla tehtaasta valmistuu vuosittain n. 60 000 ikkunaa sekä n. 10 000 ulko- ja parvekeovea

Tehdas ja pääkonttori sijaitsevat Alavudella, myyntikonttorit lisäksi Vantaalla, Tampereella ja Turussa.


Todistetusti laadukkaat ikkunat ja ovet

Laadukkaat tuotteet ovat olleet tuotekehityksen lähtökohta alusta lähtien. Alavus Ikkunat on käynyt ikkunoiden ja ovien tärkeimmät osa-alueet yksitellen läpi. www.parasikkuna.fi ja www.parasovi.fi sivustot kertovat, että Alavuden ikkunoissa ja ovissa on eroja. Tuorein osoitus teknisestä laadusta on VTT:n sääolosuhdetestissä saadut maksimiarvot alumiiniverhotulle parvekeovelle sekä MSEA puualumiini-ikkunan normaalille ja aitojakopuitteelliselle ulkopuitteelle. Pitkällä kokemuksella voidaankin siis todeta, että Alavudella osataan valmistaa laadukkaita ikkunoita ja ovia. 

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö!


 
Julkaistu
30.6.2017