Terveellisen sisäilman ja vähäisten päästöjen katto

Joutsenmerkki myönnetään silloin, kun tuote on todettu ympäristöystävällisiksi, terveellistä sisäilmaa edistäväksi ja on vähäpäästöinen. Ruukin teräskatteet täyttävät Joutsenmerkityn rakennustuotteen vaatimukset, kun rakennettava rakennus täyttää Joutsenmerkityn talon kriteerit.

Suomeen ensimmäinen Joutsenmerkitty talo valmistui 2015. Joutsenmerkityssä talossa käytetään ainoastaan materiaaleja, joissa ei ole ympäristölle haitallisia aineita. Ruukin kattotuotteissa käyttämät raaka-aineet ovat tuotekehittelyn tuloksena saatu entistä ympäristöystävällisemmäksi.

Katto on kokonaisuus

Hyväkuntoinen ja talon tyyliin sopiva katto kohottaa rakennuksen arvoa ja antaa ryhtiä koko rakennukselle. Toimiva katto pitää sisällään yhteensopivat tarvikkeet aluskatteesta ruoteisiin ja listoihin, katemateriaaleihin, kattoturvatuotteisiin ja vesikouruihin. Jokaisella osalla on oma, tärkeä tehtävänsä katon turvallisuuden, kestävyyden ja ulkonäön kannalta. Oikeilla materiaaleilla, asianmukaisella asennuksella ja hyvällä kunnossapidolla varmistetaan, että katto toimii.

Ruukin kattomallisto on kattava

Ruukki on Suomen suurin kattomateriaalitoimittaja. Kattovalikoimasta löytyy omakotitalon, kesämökin tai taloyhtiön ilmeeseen sopiva tuote helposti ja vaivattomasti. Ruukin valikoimaan kuuluvat tiilikuvioidut katteet: Aaltokainen, Tiilikainen, Finnera ja Elite sekä pystysaumakatteet: Classic Silence, Classic C, Classic D, Vintic C ja Vintic D.

Uutuustuote Ruukki Classic Silence on hiirenhiljainen katto. Teknisesti ja ulkonäöllisesti se on ylivoimainen ja toimiva; kaikki pienet yksityiskohdat on kehitetty huippuunsa. On ääniä hiljentävä Silence-materiaali, sauman sulkimet, piiloon jäävät kiinnitysruuvit, räystäältä taitettu etureuna ja tasalaatuinen pinta. Kehitettyjen ominaisuuksien vuoksi Classic Silence soveltuu myös hyvin loiville katoille.

Ruukki Classic Silence on hiljainen kattouutuus.Ruukki Classic Silence on hiljainen kattouutuus.

Sadevesijärjestelmä kaikille katoille

Kaikki katot tarvitsevat parikseen toimivan sadevesijärjestelmän. Ruukin räätälöidyt, molemmin puolin pinnoitetut vesikourut syöksytorvineen ohjaavat sadeveden katolta pois tehokkaasti. Sadevesijärjestelmän vaihtoehdoista löytyy kattokokonaisuutta täydentävät värisävyt. Ruukin sadevesijärjestelmä on muotoilultaan sulavalinjainen ja se sopii yhteen niin teräs-, tiili- kuin huopakatonkin kanssa.

Sadevesijärjestelmä sekä kattoturvatuotteet kuuluvat myöskin toimivaan kattoon.Sadevesijärjestelmä sekä kattoturvatuotteet kuuluvat myöskin toimivaan kattoon.

Varmista katon turvallisuus ja toimivuus

Ruukin tuotteet täyttävät kaikki rakennusmääräykset ja ovat siten turvallinen valinta kuluttajalle. Tikkaat, kattosillat ja lumiesteet varmistavat, että katolla on turvallista tehdä huoltoja ja puhdistustöitä. Lumiesteet estävät lumen ja jään liukumisen ihmisten päälle ja tikkaat ovat tärkeä poistumistie esimerkiksi tulipalon sattuessa. Nykyiset rakennusmääräykset velvoittavat rakennuksen omistajaa huolehtimaan, että käytössä on turvalliset seinä- ja lapetikkaat sekä tarvittaessa kattosillat katolla liikkumiseen ja huoltotoimenpiteisiin.

Tilaa Ruukin kattoremonttiesite veloituksetta

Luotettava asennuspalvelu Ruukilta

Kattomestari Petri Mäkelä on alansa asiantuntija yli kymmenen vuoden kokemuksella.
Hän tekee työtään tinkimättömästi ja asiakasta herkällä korvalla kuunnellen. Kattoremontti on kymmenien vuosien investointi, jonka toteuttamisessa ei kannata lipsua.
”En suosittelisi asiakkaalle mitään, mitä en tekisi omaan talooni”, Mäkelä sanoo.

Kattomestarilla on jo katolle mennessään hyvä tuntuma siitä, mitä tuleman pitää. Talon rakennusvuosi kertoo paljon, samoin asiakkaan kertomukset. Yllätyksiltäkään ei aina vältytä.
Katevaihtoehdot mietitään yhdessä asiakkaan kanssa, mutta esimerkiksi katon kaltevuus vaikuttaa siihen, mikä katemalli taloon soveltuu. Katto toteutetaan talon tyyliin sopivaksi.
Asennustyö kestää tyypillisesti muutamasta päivästä viikkoon.
”Tarjoukseen perehtyessä kannattaa huomioida ensimmäisenä urakan sisältö, sen jälkeen vasta hinta. Näin tärkeässä hankkeessa ei laadusta pidä tinkiä”, Mäkelä vinkkaa.

Hän on törmännyt työssään kattoihin, jotka on jouduttu uusimaan jo kymmenen vuoden käytön jälkeen. Tällöin on kyse heikosta katemateriaalista tai teknisestä asennusvirheestä. Katoilla on hyvät takuut, mutta rakennusala on kirjavaa. Takuusta ei ole hyötyä, jos toimija ei ole enää vastaamassa työstään. Ruukin katteiden tekninen takuu on vuosikymmeniä, maalipinnallekin taataan parinkymmenen vuoden ulkonäkötakuu. Ruukin maalipinnoitetut katteet ovat lisäksi huoltomaalattavissa. Ruukki on vakavarainen ja luotettava pitkänlinjan toimija.

Ruukin ammattilaisten tekemä asennus.Ruukin ammattilaisten tekemä asennus.

Jätä yhteydenottopyyntö

Jätä yhteydenottopyyntö teräskatteesta asennettuna tai ilman
 
Julkaistu
17.7.2017